Voorbeschouwing nacompetitie Festilent - Nulandia

Aanstaande zondag wordt een mooie maar ook spannende voetbaldag op Sportpark De Bundel. Allereerst speelt Festilent VR1 in de 2e ronde van de nacompetitie tegen degradatie. Om 11.00 uur is thuis de tegenstander Woezik VR2. Daarna speelt Festilent 1 om 14.30 uur in de 2e ronde van de nacompetitie voor promotie. Nulandia komt op bezoek op Sportpark De Bundel.

Nulandia speelde het afgelopen natuurlijk seizoen bij Festilent in de competitie en deed tot het eind van het seizoen mee om het kampioenschap. Uiteindelijk werden ze 2e. Afgelopen zondag won Nulandia van DSV, dat afgelopen sezoen in de 4e klasse uitkwam. Met rust keek Nulandia nog tegen een 1-2 achterstand aan. Uiteindelijk wist Nulandia dit in de 2e helft om te buigen naar een 3-2 voorsprong. DSV wist nog 3-3 te maken, maar twee minuten voor tijd wist Nulandia de 4-3 te maken en even later werd de wedstrijd beslist doordat Nulandia de 5-3 maakte.

Festilent won zondag van Stormvogels’28, dat hierdoor gedegradeerd is naar de 4e klasse. In de 84e minuut maakte Pepijn Schonenberg de 0-1 wat uiteindelijk ook het winnende doelpunt was.

Festilent en Nulandia troffen elkaar dit seizoen natuurlijk al twee maal. De eerste wedstrijd ging met 1-0 verloren voor Festilent. In Nuland was Festilent in de eerste helft was Festilent de betere partij. Maar toch wist Nuland na een half uur de 1-0 te maken. Na rust wisten beide teams niet meer te scoren. Thuis wist Festilent wel te winnen van Nulandia. Na twaalf minuten spelen kwam Festilent al op voorsprong door een doelpunt van Pepijn Schonenberg. Nulandia kwam in de eerst helft nog op gelijke hoogte door een afstandschot. In de tweede helft wist Willem van der Loop het winnende doelpunt te maken, 2-1.

Beide teams zijn dus aan elkaar gewaagd. Festilent kan de steun van de supporters dus goed gebruiken. Komt allen aanstaande zondag naar Sportpark De Bundel, de aftrap is om 14.30 uur! Ook onze vrouwen kunnen jullie steun goed gebruiken de aftrap tussen Festilent VR1 en Woezik VR2 is om 11.00 uur!
Komende wedstrijd Festilent 1 (halve finale nacompetitie)

Zondag 10 juni 14:30 uur

Festilent 1 – Nulandia 1

 

Sportpark De Bundel

Boekelsedijk 3

5411 NW ZeelandHollandse Velden:
In de wandelgangen:

Volg ons op Twitter

Volg

Hoofdsponsor

   

Stersponsors