3 punten voor Festilent na een moeizame wedstrijd

Eindelijk is het zover! Na een prima voorbereiding reist Festilent af naar Gassel voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021/2022. Net als de voorgaande seizoenen zijn de fans in grote getalen aanwezig om het 1e aan te moedigen.

Het was een wedstrijd waarin veel gebeurde. Een felle, strijdlustige tegenstander en veel doelpunten. Lees hier het verloop van de wedstrijd.

Om 14:30u trapt Festilent af. Van een sterk begin kunnen we niet spreken. Na 2 minuten spelen schiet Gassel op de paal en in de rebound weten zij de bal binnen te tikken. 1-0 achter… Dat hadden we ons anders voorgesteld.

Ondanks de treffer komt Festilent beter in de wedstrijd. Lang duurde de voorsprong van Gassel niet, want na 16 minuten spelen weet Bram Geurts de gelijkmaker binnen te schieten. Stand 1-1. Niet veel later in de 28e minuut kopt Bram bij de eerste paal, na een voorzet van Pepijn, de 1-2 binnen.

In de laatste tien minuten van de eerste helft verzwakt Festilent. Het spel wordt minder en Gassel wordt sterker. In de 39e en 43e minuut weet Gassel zowel de 2-2 als de 3-2 te maken. Waardoor Festilent met een achterstand de rust in gaat.

Na de nodige besprekingen in de rust. Start Festilent de tweede helft sterker. Er worden kansen gecreëerd, maar helaas vindt de bal het net niet.

In de 68e minuut gaat de bal op de stip. Een penalty voor Festilent. In eerste instantie wordt de penalty gemist. Maar doordat de keeper van Gassel te vroeg van zijn lijn komt mag de penalty opnieuw genomen worden. De tweede keer is het wel raak. Bram schiet de penalty binnen. 3-3 met nog 20 minuten op de klok.

Festilent blijft goed in de wedstrijd zitten, maar komt niet tot scoren. Het lijkt erop dat we met een gelijkspel naar huis gaan. Totdat invaller Mart Bongers in de 83e minuut via een corner de bal bij de tweede paal weet binnen te koppen.

Na deze treffer wordt het voetbal minder. Gassel dat blijft loeren op de gelijkmaker en Festilent is vooral de bal aan het wegwerken. We slagen er dan ook niet in de vijfde goal te maken en de wedstrijd te beslissen.

Ver in de blessuretijd lijkt het dan toch mis te gaan voor Festilent. Na een lage voorzet van kan Gassel van enkele meters de bal op goal schieten. Maar door een miraculeuze redding van Nick van der Horst, die de bal via zijn hoofd uit het doel redt, eindigt de wedstrijd in 3-4.

Zo weten onze jongens uiteindelijk de overwinning uit de wedstrijd te slepen en de 3 punten naar Zeeland te nemen. Dat is uiteindelijk het belangrijkste!

De leerpunten uit deze wedstrijd halen, goed trainen en dan volle bak strijden voor de 3 punten in de Derby thuis tegen SES! 💪

 

Overige uitslagen in de competitie:

SCMH – Ulysses: 2-1

NLC’03 – Achilles Reek: 1-2

Cito – Herpinia: 3-2

SSA Vesta – Vorstenbossche boys: 6-1

FC De Rakt – Siol; 6-2