Festilent bekert door na winst bij Stiphout Vooruit!

Na een weekend zonder voetbal stond zondag de laatste bekerwedstrijd tegen Stiphout Vooruit op het programma. Doordat Erp 2 uit de beker is gezet door de KNVB heeft Festilent genoeg aan een gelijkspel om door te gaan in het bekertoernooi.

In het eerste kwartier van de wedstrijd gaan beide teams gelijk op. Stiphout wil duidelijk niet afwachten en zet hoog op het veld druk op de verdediging van Festilent. Hierdoor is het lastig voor Festilent om via het middenveld te voetballen.

Opvallend is dat Stiphout na dit kwartier zijn eerste speler wisselt en niet veel later een tweede speler ook wisselt.
Na ongeveer twintig minuten spelen krijgt Festilent de eerste kans om de score te openen. Vanuit de omschakeling ontvangt Bram Geurts de bal aan de rechterkant van het veld. Met een goede pass bereikt hij Daan van Son aan de linkerkant van het veld. Hij kan met een verdediger in zijn rug schuin op het doel aflopen. Echter komt hij niet lekker uit met zijn passen waardoor het schot over het doel gaat.

Na de drinkpauze is het voornamelijk Stiphout Vooruit dat aan de bal is op de helft van Festilent. Het lukt Festilent om de aanvallen tijdig tegen te houden, maar na het veroveren van de bal blijft deze niet lang in de ploeg waardoor Stiphout opnieuw kan aanvallen. Op een aantal schoten van afstand na, die doelman Nick van der horst gemakkelijk pakt is Stiphout niet gevaarlijk.

Toch is het Bram Geurts die na z’n 35 minuten de 0-1 binnenschiet. Met een een-tweetje tussen Stef de Groot en Jasper van den Berg kan Stef de bal aan de linkerkant van het veld laag voorgeven. De keeper en verdediger van Stiphout hebben een miscommunicatie en missen beiden de bal. Hierdoor rolt de bal door voor de voeten van Bram die deze gemakkelijk kan binnenschieten bij de tweede paal. 0-1 Festilent!

Tegen het einde van de eerste helft krijgt Stiphout een kans op de gelijkmaker. De rechtsbuiten van Stiphout dribbelt een aantal spelers van Festilent voorbij. Vanaf de 16-meter haalt hij uit. De bal gaat laag naar de rechterhoek. Maar Nick van der Horst is alert en duikt de bal uit de hoek van het doel.

Met een 0-1 voorsprong voor Festilent gaan de teams de rust in.

In de tweede helft is het opnieuw Stiphout Vooruit dat overwegend in balbezit is op de helft van Festilent. De thuisploeg speelt de bal veelvuldig van rechts naar links, omdat ze moeite hebben om door de ‘muur’ van Festilent te voetballen.

Festilent heeft een duidelijke strategie gekozen. Verdedigen en in de omschakeling toe willen slaan. Na een uur spelen pakt dit ook zo uit. Na een snelle omschakeling kan Jorg Danen vanaf de linkerkant richting het doel. Met zijn linker schiet hij de bal in de verre hoek, maar zijn schot belandt op de paal. Hierdoor blijft de 0-2 uit.

Op een aantal voorzetten en corners van Stiphout na, is de thuisploeg niet in staat om het Festilent heel lastig te maken. Na z’n 75 minuten voetballen krijgt Bram Geurts de kans om zijn tweede doelpunt te maken. Opnieuw slaat Festilent toe in de omschakeling. Vanuit een voorzet van links belandt de bal bij de tweede paal. Daar staat Bram Geurts klaar om de bal binnen te schieten, maar helaas schiet hij de bal over het doel.

Niet veel later breidt Jorg de score verder uit. Dit keer is Festilent niet gevaarlijk uit de omschakeling maar zet het de aanval vanuit de opbouw op. Nick trapt de bal naar Jasper, die op zijn beurt de combinatie op het middenveld zoekt om vervolgens Jorg te bereiken. Jorg passeert zijn directe tegenstander en dribbelt vanuit de linkerkant naar binnen. Met zijn rechterbeen schiet hij de bal in de rechterbovenhoek. 0-2 Festilent.

Ondanks de 0-2 blijft Stiphout Vooruit op zoek naar een doelpunt. Echter verdedigt Festilent zijn doel goed. Met veel man achter de bal zijn ze van plan om het volledig dicht te houden.

Helaas lukt dit niet. In de laatste secondes van de wedstrijd krijgt Stiphout Vooruit op de rand van de 16-meter een vrije trap. Deze wordt in een keer op doel geschoten en belandt in de linkerbovenhoek buiten het bereik van Nick. Na dit doelpunt trapt Festilent af en direct daarna besluit de scheidsrechter dat het genoeg is geweest.

Hierdoor wint Festilent ook zijn tweede bekerwedstrijd en is het door naar de volgende ronde!

Aankomende zondag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Thuis nemen onze heren het op tegen Volkel. Een gedaagde tegenstander waar Festilent het in de beker lastig tegen had, maar toch wist te winnen. Hopelijk lukt het ook om a.s. zondag opnieuw drie punten te pakken.

SUPER SUNDAY
Zondag wordt ook de terugkeer van Festilent in de derde klasse gevierd. Met de Super Sunday met het thema: ‘Gues Who’s Back’, de dresscode ‘Blauw’ en het rad van Fortuin zal het na de wedstrijd in de kantine een groot feest zijn!

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Joost Geurts, Stijn van Hout (C), Stef de Groot, Jasper Van Den Berg (C), Jeroen Disveld, Daan Manders, Teun Cornelissen, Bram Geurts, Daan van Son. Reservespelers: Pepijn Schonenberg, Jorg Danen en Sil van Dongen.