Festilent beslist duel tegen FC de Rakt in de slotfase

Festilent heeft gisteren, na drie uitwedstrijden zonder overwinning, weer eens weten te winnen in een uitwedstrijd. Festilent was met 0-3 te sterk voor FC de Rakt.

In de eerste helft liep de wedstrijd gelijkwaardig op. FC de Rakt kreeg in de beginfase nog een paar grote kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Na de pauze was Festilent de betere ploeg. Binnen een half uur na rust schoot Festilent twee keer op de paal.

Uiteindelijk weet Festilent toch nog te scoren als in de 79e minuut een voorzet lijkt verwerkt te kunnen worden door de verdediging van FC de Rakt maar doordat de speler uitgleed kon Willem van der Loop de 0-1 binnen schieten. Daarna was het in de 81e minuut weer Willem van der Loop die scoorde, deze keer ging hij op snelheid voorbij de verdediging van FC de Rakt en schoot de bal tegen het net. Niels van den Brand beslist uiteindelijk de wedstrijd door de 0-3 binnen te glijden. Door deze overwinning staat Festilent nu op de 3e plaats, op doelsaldo achter Nulandia en 1 punt minder dan koploper WEC. Aankomende zondag speelt Festilent thuis tegen FC Uden.

Opstelling Festilent:

Thieu Dekkers (K), Thijs van der Ven, Sjoerd van den Heuvel, Koen van Bakel, Jurre Willems, Jochem Fleuren (C), Jeroen Disveld, Thieu Bongers, Pepijn Schonenberg, Joeri Cuppen, Willem van der Loop.

Wissels:

Niels van den Brand, Jelle van den Heuvel, Jasper van den Berg

 

Afgelopen wedstrijd Festilent 1:

FC de Rakt 1 – Festilent 1

Uitslag: 0-3 (Willem van der Loop 2x en Niels van den Brand).

 

Komende wedstrijd Festilent 1:

Zondag 10 december 14:15 uur

Festilent 1 – FC Uden 1

 

Sportpark De Bundel

Boekelsedijk 3

5411 NW ZEELAND