Festilent en VCO starten met Walking Football

Zeelandse voetbalverenigingen Festilent en VCO starten met Walking Football, voor veteranen voetballers vanaf 55+. Op dinsdag 25 september wordt de eerste training gehouden op Sportpark Den Dries waar alle belangstellenden uit de Zeeland en omgeving van harte welkom zijn. De spelregels van Walking Football zijn speciaal ontwikkelt voor oudere voetballers: niet hardlopen, geen slidings, beperkt lichamelijk contact en de bal niet boven kniehoogte. Het initiatief van Festilent en VCO wordt professioneel ondersteund door de buurtsportcoaches van Landerd SpoRtZO.

Walking Football neemt de laatste jaren enorm in populariteit toe. Deze nieuwe sport voor ouderen is overgewaaid uit Engeland en in deze regio schieten de Walking Football-clubs als paddenstoelen de grond uit. In Schaijk, Oss, Grave en Uden zijn al meerdere clubs actief. Belangrijk is niet alleen het sportieve gebeuren; ook de sociale omgang staat bij Walking Football hoog in het vaandel.

Kick Off Walking Football
Wanneer:   

Dinsdag 25 september

Waar:      

Sportpark Den Dries, Voor-Oventje 17B, Zeeland

Programma:   

09.30 uur: Inloop met koffie/thee, omkleden

10.00 uur: Presentatie Walking Football

10.15 uur: Aftrap door burgemeester M. Bakermans, training zal verzorgd worden door het Walking Football team DAW uit Schaijk.

12.00 uur: Lunch aangeboden door Landerd SpoRtZO

Vervolg Kick Off
Wanneer:   

Dinsdag 2 oktober

Waar:      

Sportpark Den Dries, Voor-Oventje 17B, Zeeland

Programma:   

09.30 uur: inloop met koffie/thee, omkleden

10.00 uur: Fitheidstesten door fysiotherapeuten uit Zeeland

Training verzorgd door Landerd SpoRtZO.

Niet te vergeten

De vervolgtrainingen zullen elke dinsdag tot de winterstop plaatsvinden. Deelnemen aan Walking Football is tijdens de opstartfase in 2018 kosteloos. Bij voldoende animo zal er een doorstart zijn. Verder raden wij aan om kunstgrasschoenen/ voetbalschoenen te dragen.

Dus wil jij nog graag een balletje trappen, maar is regulier voetbal te hoog gegrepen? Geef je dan nu op voor Walking Football! Meld je aan via buurtsportcoach Marielle Mak via m.mak@ssnb.nlOok voor eventuele vragen kunt u bij Marielle Mak terecht.