Festilent MO17-1 kampioen!

Zaterdag 1 september. De dag begon als iedere andere zaterdag, op tijd naar de club om te verzamelen voor een wedstrijd, Alleen was dit een speciale wedstrijd. Als we zouden winnen, zouden we kampioen zijn. Wat wij niet wisten was dat een gelijkspel ook genoeg zou zijn, omdat bij een gelijke stand er een gedeelde kampioen zou zijn. Hapse Boys MO17-1 staat nog 3 punten onder ons met nog 1 wedstrijd te goed, dus die kunnen nog gelijk komen.

Op naar de wedstrijd, de voorbereiding was goed en met een fitte selectie richting Zijtaart. De wedstrijd zelf, VOW MO17-1 kwam sterk uit de startblokken en creëerde een aantal goede kansen, waar onze Willeke een aantal goede reddingen moest verrichten om ons in de wedstrijd te houden, zelf konden we weinig creëren door de spanning die voelbaar was. We hielden het vol met 0-0 als ruststand. In de rust hadden we de tijd om het even recht te zetten en dat merkte je meteen in de 2e helft, fel uit het kleedlokaal, wat al het hele seizoen onze kracht is. Er kwamen kansen, waaronder een prachtige vrije trap van Anouk (de Louw) en Pien die de lat trof, de bal wou er niet… inmiddels kropen we tegen de 80e minuut aan en bleef de brilstand op het bord staan, en daar bleef het bij…

Iedereen in mineur en Bo had de platte kar die ze geregeld had al afgebeld, niet te bedenken over die truien die al gedrukt waren.. Tot John Hendriks naar ons toe kwam en ons vertelde over het feit wat ik aan het begin schreef, gelijke stand, beide kampioen. JA, DAN TOCH! KAMPIOEN! De meiden waren al afgedropen naar het kleedlokaal en flink aan het balen natuurlijk. Wij met de technische staf meteen erheen om het goede nieuws te kunnen brengen, waarna het feest echt kon los barsten!

Hierbij wil ik nog iedereen die ons is komen aanmoedigen of geholpen heeft dit seizoen nog even speciaal bedanken, zonder jullie kunnen wij het niet!

Wout Huvenaars,
Trainer Festilent MO17-1

Bekijk hier de foto’s