Festilent naar finale na winst op Nulandia!

Festilent heeft gisteren de finale van de nacompetitie weten te bereiken. Op Sportpark De Bundel won Festilent na strafschoppen van Nulandia

De openingsfase was voor de bezoekers uit Nuland, dat een paar kansen kreeg. Maar ze wisten niet te scoren. Na 23 minuten was het Festilent dat de 1-0 wist te maken via Joeri Cuppen. Daarna raakte Nulandia nog de paal, en wist Thieu Dekkers Festilent in de wedstrijd te houden en tot de rust bleef het 1-0. Ook na rust bleef het een fel gevecht tussen beide teams. In de 66e minuut wist Nulandia de stand gelijk te trekken. Daarna werd de wedstrijd steeds feller met kansen heen en weer voor beide teams. Maar er werd niet meer gescoord in reguliere speeltijd. In de verlenging bleef het een gevecht en ons fanatieke publiek bemoeide zich er regelmatig mee. In de 98e minuut kreeg Joeri Cuppen nog een grote kans met het hoofd maar die ging rakelings voorlangs. Na 120 minuten voetballen bleef de stand 1-1, strafschoppen!

Festilent begon de strafschoppen, Pepijn Schonenberg wist te scoren. Toen was het de beurt aan Nulandia, maar Thieu Dekkers wist hem eruit te houden! Daarna was het Willem van der Loop, die in eerste instantie miste, maar de keeper kwam te vroeg van zijn lijn en dus mocht de strafschop overgenomen worden en toen wist Willem wel te scoren, 2-0! De tweede strafschop van Nulandia ging wel raak, 2-1. Daarna wist invaller Niels van den Brand raak te schieten 3-1. Ook Nuland raakte weer, 3-2. Toen was het centrum verdediger Koen van Bakel die raak schoot 4-2. Nuland wist weer te scoren 4-3. Maar Joeri Cuppen stond op het punt om de winnende te maken, en Joeri schoot raak, 5-3! Festilent is door naar de finale!

Aankomende zondag speelt Festilent dus de finale! We moeten afreizen naar Megen waar Festilent zal spelen tegen Ulysses. De aftrap is om 14.30 uur en we hopen op net zo’n support als gisteren!

Opstelling Festilent: Thieu Dekkers (K), Sjoerd van den Heuvel, Koen van Bakel, Thieu Bongers, Willem van der Loop, Stijn van Hout, Jelle van den Heuvel (C), Jeroen Disveld, Pepijn Schonenberg, Joeri Cuppen, Noud van Schijndel.

Wissels: Jasper van den Berg, Niels van den Brand, Ies van Dongen, Thijs van der Ven, Niels Schonenberg, Jurre Willems, Martijn de Louw (K)