Festilent neemt revanche op Achilles Reek

Na de verloren wedstrijd tegen Herpinia stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Achilles Reek op het programma. Een wedstrijd waarin Festilent nog iets goed te maken heeft na de verloren uitwedstrijd eerder dit seizoen.

Ondanks dat het sinds dit jaar geen Landerdse Derby meer genoemd kan worden waren beide teams erop gebrand om de wedstrijd te winnen. Dat werd al snel duidelijk want de duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten. De scheidsrechter zette hierin direct de toon, want na slechts 5 minuten spelen werd de eerste gele kaart al getoond. Pepijn Schonenberg werd op de bon geslingerd en verdween in het boekje van de scheidsrechter.

Enkele minuten later is het diezelfde Pepijn die de score weet te openen. Na slordig balverlies in de defensie van Achilles Reek schiet Pepijn de bal met een mooie lob over de keeper in het doel en zet daarmee de 1-0 op het scorebord.

Na de 1-0 is het Festilent dat in het eerste half uur het meeste aan de bal is, maar lukt het niet om de score uit te breiden. Achilles Reek is in ditzelfde half uur een keer dichtbij de aansluitingstreffer, maar deze kans wordt voorlangs geschoten.

In de 35e minuut weet Festilent de score te verdubbelen en maakt het de 2-0. Daan van Son maakt de 2-0 door opnieuw te profiteren van een slordige pass van de verdediging van Achilles Reek. Hierdoor komt hij oog in oog met de keeper van Achilles die hij weet te omspelen om vervolgens de bal in het lege doel te schieten. Dit is tevens de ruststand.

In de tweede helft is het opnieuw Festilent dat overwegend aan de bal is. Ondanks dat Festilent het meeste balbezit heeft krijgt de wedstrijd in de 65e minuut een andere wending. Door een misverstand achterin wordt er balverlies geleden. Vervolgens maakt Stijn van Hout een overtreding en hij krijgt zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Festilent moet vanaf dan verder met 10 man. Achilles Reek ruikt bloed en gaat op jacht naar de aansluitingstreffer.

Ondanks het feit dat Festilent met een man minder speelt lijkt het de wedstrijd slechts vijf minuten na de rode kaart definitief te beslissen. Het is Bram Geurts die de wedstrijd op slot lijkt te gooien en de 3-0 op het scorebord noteert. Wederom gaat het achterin fout bij Achilles Reek en wordt er slordig balverlies geleden. De Reekse keeper staat te ver uit zijn doel en Bram Geurts schiet de bal met een mooie boogbal over de keeper. Een verdediger van Achilles probeert in een uiterste poging de bal nog voor de lijn weg te halen, maar de bal belandt ondanks dat toch in het doel.

Na de 3-0 gaat het spel op en neer, maar creëren beide teams geen grote kansen. Festilent probeert de boel achterin dicht te houden en de bal zolang mogelijk in het bezit te houden. De spitsen van Festilent spelen hierin een belangrijke rol en met enkele slimmigheidjes wordt het tempo uit de wedstrijd gehaald.

Richting het einde van de wedstrijd doet Achilles Reek nog iets terug door in de laatste minuten van de wedstrijd de 3-1 te maken. Festilent denkt dat er een overtreding wordt gemaakt door Achilles Reek, maar de scheidsrechter gaat hier niet in mee. Hierdoor staat het achterin niet goed en komt de bal uiteindelijk voor de voeten van de aanvaller van Achilles. Deze speelt de bal slim breed en wordt binnengetikt. Ondanks het tegendoelpunt komt Festilent verder niet in de problemen en trekt het de overwinning over de streep. Zo pakt Festilent revanche op de verloren uitwedstrijd eerder dit seizoen en haalt het drie punten binnen.

Overige uitslagen:
NLC’03 – Cito 1-5
SCMH – SJO/SSA Vesta’19 3-2
SES – Herpinia 1-2
Ulysses – Gassel 0-0
Vorstenbossche Boys – FC de Rakt 4-0