Festilent pakt de 1e periode na winst op Milsbeek!

Na de klinkende 4-0 overwinning op NLC’03 stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen Milsbeek op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want bij een overwinning legt Festilent beslag op de eerste periodetitel waarmee het zich verzekerd van deelname aan de nacompetitie.

Na het eerste fluitsignaal is het Festilent dat goed uit de startblokken schiet. In het eerste half uur is Milsbeek slordig aan de bal en verovert Festilent meerdere keren de bal op de helft van Milsbeek. Het lukt de Zeelanders echter niet om deze onderscheppingen om te zetten in kansen.

In het restant van de eerste helft heeft Festilent wel het meeste balbezit, maar op enkele schoten van afstand na lukt het de ploeg niet om gevaarlijk te worden richting het doel van Milsbeek. Ook Milsbeek, dat richting het einde van de eerste helft meer aan aanvallen toe komt, lukt het niet om gevaar te stichten voor het doel van Festilent.

Door Tijs Nabuurs

In het uiterste slot van de eerste helft krijgt Festilent nog een grote kans om de score te openen. Na een goede voorzet van de rechterkant kopt Jasper van den Berg de bal bij de tweede paal laag naar de linkeronderhoek van het doel. De keeper van Milsbeek weet deze kopbal echter knap te redden waardoor beide teams gaan rusten met een 0-0 stand.

Direct na rust krijgt Festilent een grote kans om de score te openen, maar helaas verdwijnt de bal over de lat van het doel. Na een kwartier spelen in de tweede helft krijgt Milsbeek meer grip op de wedstrijd. Festilent zit vanaf dat moment in een fase waarin het veldspel minder is. Het is dan ook Milsbeek dat in de 75ste minuut de openingstreffer weet te maken.Na slordig balverlies op de helft van Milsbeek zet de thuisploeg de counteraanval in. Via een steekpass kan de spits alleen richting het doel van Nick van der Horst. In eerste instantie houdt Nick de bal goed tegen, maar in de rebound komt deze voor de voeten van de spits van Milsbeek, die de bal vervolgens binnenschiet. 1-0 voor Milsbeek.

Door Tijs Nabuurs

Na het tegendoelpunt wisselt Festilent aanvallend. Hiermee krijgt de Zeelandse ploeg meer grip op de wedstrijd. Nadat Festilent de bal op de helft van Milsbeek verovert kan er vanaf de rechterkant een voorzet gegeven worden. De keeper van Milsbeek duikt onder de bal door waardoor Hidde van Dongen de aansluitingstreffer binnen kan koppen en daarmee de stand gelijk trekt. 1-1!

Door Tijs Nabuurs

Na dit doelpunt gaat Festilent op zoek naar 1-2. Echter is het Milsbeek dat in de 90e minuut de uitgelezen kans krijgt om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vanuit een snelle counter kan een aanvaller van Milsbeek met Bram Geurts in de achtervolging richting het doel van Festilent. Net voordat de speler van Milsbeek uit wil halen voorkomt Bram Geurts het schot van de tegenstander. Hierdoor blijft de stand 1-1.

In de slotseconden van de wedstrijd mag Festilent nog een keer aanvallen. De bal wordt voor een laatste keer vanuit het middenveld voorgegeven richting Teun Cornelissen. Hij weet de bal over de uitkomende keeper van Milsbeek te koppen en daarmee de 1-2 te scoren waardoor Festilent in extremis de winst weet te pakken. Na doelpunt is de ontlading groot bij zowel de spelers als de meegereisde fans van Festilent.

Door Tijs Nabuurs

Door deze late treffer neemt Festilent drie punten mee naar huis en pakt het de eerste periodetitel van het seizoen!

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Jelle van den Heuvel, Stijn van Hout (C), Vince De Klijn, Jasper Van Den Berg, Jeroen Disveld, Stef De Groot, Joost Geurts, Pepijn Schonenberg, Bram Geurts, Hidde van Dongen. Reservespelers: Floris de Klein, Rens van de Ven, Chiel Noijen, Teun Cornelissen

Overige uitslagen competitie heren 1:
HBV – Achilles Reek:                                      0-2
NLC’04 – FC de Rakt:                                     0-4
V.V. Achates – Herpinia:                                2-0
SCMH – SES:                                                  2-2
Siol – Juliana Mill:                                          3-2
Cito – Gassel:                                                 7-2