Festilent ronde verder door winst op Stormvogels’28

Festilent wist gisteren te winnen van Stormvogels’28. Hierdoor gaat Festilent naar de 2e ronde van de nacompetitie! Het werd in Siebengewald 0-1 voor de Zeelanders.

De eerste helft verliep bij beide ploegen wat stroef en dat was aan het spel te zien. In de tweede helft werd Festilent steeds meer de bovenliggende partij. Dit resulteerde tot een aantal kansen. Uiteindelijk wist Festilent in de 84e minuut de 0-1 te maken. Door een mooie actie van net ingevallen Jasper van den Berg, die de bal daarna terug wist te leggen op Pepijn Schonenberg die hem uiteindelijk binnen schoot! Jasper van den Berg kreeg even later nog een kans, na een actie van invaller Niels Schonenberg die vanaf de middenlijn richting de 16 meter van Stormvogels liep, maar die kans ging over.

Door de overwinning is Festilent door naar ronde 2, de halve finale. Die wordt aankomende zondag gespeeld tegen Nulandia op Sportpark De Bundel!

Opstelling Festilent: Thieu Dekkers (K), Thijs van der Ven, Koen van Bakel, Thieu Bongers, Willem van der Loop, Stijn van Hout, Jelle van den Heuvel (C), Jeroen Disveld, Pepijn Schonenberg, Joeri Cuppen, Noud van Schijndel.
Wissels: Niels Schonenberg, Jasper van den Berg, Niels van den Brand, Ies van Dongen, Charles Westheim (K).