Festilent speelt 1-1 gelijk tegen SCMH

Vanwege Pasen stond er deze keer geen wedstrijd op zondag, maar op maandag gepland. Na de verloren wedstrijd tegen Cito in de laatste wedstrijd van de periode kreeg Festilent een nieuwe kans op 3 punten. Tevens zou bij winst een goede start worden gemaakt van de nieuwe periode.

Festilent begint goed aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut creëert het een schietkans vanaf de 16-meter van SCMH. Helaas gaat de bal over het doel. In het half uur wat volgt heeft Festilent overwegend balbezit. Het speelt de bal geduldig van links naar rechts wachtende tot er een mogelijkheid is om een voorwaartse bal te spelen. Regelmatig wordt deze ook aan de rechterkant van het veld gevonden.

In ditzelfde half uur krijgt Festilent nog twee mogelijkheden om de openingstreffer van de wedstrijd te maken. Helaas worden beide mogelijkheden niet benut waardoor de stand op 0-0 blijft staan.

In de 35e minuut krijgt Festilent een corner die niet wordt benut. Het is dan SCMH dat loert op de counter en snel de bal naar voren speelt, waar de verdediging 1-op-1 staat. Via een kleine kluts belandt de bal bij een speler van SCMH die vervolgens de bal naar een medespeler speelt. Hij kan in zijn eentje richting de goal van Festilent en schiet de bal binnen. 0-1 voor SCMH. Dit is tevens ook de ruststand.

Na rust is het opnieuw Festilent dat het meeste aan de bal is. SCMH zakt in en probeert de voorsprong te behouden. Ook in de tweede helft lukt het Festilent om van achteruit op te bouwen en mogelijkheden te creëren.

Zo wordt tot twee keer toe bal voor de goal van SCMH voorgegeven maar lukt het de spelers van Festilent niet om de bal binnen te tikken. Bij een van deze pogingen zit er een arm van SCMH in de weg. De scheids kon deze handsbal helaas niet zien en zo wordt Festilent een penalty ontnomen.

Verder krijgt Festilent nog goede twee kopkansen, een vanuit een voorzet van de rechterkant en een vanuit een corner.

Het lukt Festilent, met behulp van de keeper van SCMH, om tien minuten voor het einde van de wedstrijd de score op gelijke hoogte te brengen. Jasper van den Berg geeft een voorzet vanaf de linkerkant die de keeper van SCMH wil vangen. De keeper laat de bal echter uit zijn handen glippen en ziet de bal in het doel verdwijnen.1-1. Dit is tevens ook de eindstand.

We sluiten af met een woordje van de trainer:
“We hebben vijftien kansen bij elkaar gevoetbald. Het enige wat ik de jongens kwalijk neem is dat ze de kansen niet hebben afgemaakt. Gelukkig viel de goal voor ons wel, door een fout van hun keeper.”

P.S. Heb je nog één, twee of drie uurtjes per maand over die je goed wilt benutten? Bekijk hier wat jij met een lage tijdsinvestering voor de club kunt doen.

Overige uitslagen:
Achilles Reek – SJO/SSA Vesta’19 1-3
SES – NLC’03 2-0
Ulysses – Herpinia 0-3
Juliana Mill – Gassel 3-0
SIOL – FC de Rakt 3-0
Vorstenbossche Boys – Cito 5-4