Festilent speelt 1-1 gelijk tegen Volkel

Afgelopen zondag stond de eerste competitiewedstrijd van Festilent op het programma. Na een mooie dribbel en doelpunt van pupil van de week Senn van Boekel floot de scheidsrechter en kon de wedstrijd beginnen.

Het is Volkel dat de eerste kans van de wedstrijd krijgt. In de eerste minuut wordt op het middenveld door Festilent slordig balverlies geleden. Vanuit een snelle pass vooruit kan de spits met een verdediger van Festilent achter hem aan richting het doel van Festilent. Schuin voor het doel besluit de spits te schieten, maar hij schiet de bal naast het doel waardoor de stand 0-0 blijft.

Gedurende het eerste kwartier heeft Volkel meer balbezit. Dit heeft voornamelijk te maken met de keuze van Festilent om verdedigend compact te staan. Ondanks het overwegende balbezit lukt het Volkel niet om grote kansen te creëren.

In de 20e minuut komt Festilent dan ook enigszins verrassend op voorsprong. Teun Cornelissen verovert de bal van Volkel. Ter hoogte van de middenlijn speelt hij Bram Geurts in. Bram neemt de bal op zijn beurt aan en schiet de bal zonder aarzeling vanaf de middenlijn over de keeper van Volkel het doel in. 1-0 Festilent!

Vanaf dit moment doet Festilent meer mee in de wedstrijd. Een paar minuten na het doelpunt, schiet opnieuw Bram een afvallende bal van een corner net over het doel van Volkel.
Na een half uur spelen krijgt Festilent de kans om de score uit te breiden. Na goed combinatiespel aan de rechterkant van het veld geeft Bram de bal laag voor het doel voor. De keeper van Volkel zit mis, maar Jasper van den Berg had de bal niet meer verwacht waardoor hij niet meer goed stond gepositioneerd om de bal binnen te schieten.

Niet veel later breekt Volkel met een goede pass door de verdediging van Festilent waardoor een sprintduel ontstaat. De speler van Volkel is sneller en kan de bal laag voorgeven. Gelukkig kan Stef de Groot op tijd voorkomen dat de voorzet bij een speler van Volkel terecht komt.

Vijf minuten voor rust krijgt Volkel een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Festilent. Daar weet de speler van Volkel raad mee. Hij schiet de bal over de muur in de rechterhoek van het doel. 1-1. Dit is ook de ruststand.

Na rust komt Volkel sterker uit de kleedkamer dan Festilent. In de eerste paar minuten van de tweede helft krijgt Volkel kans op de 2-1. Na goed combinatie spel wordt een voorzet bij de tweede paal gegeven. De verdedigers van Festilent kunnen niet bij de bal. De spits van Volkel wel, maar die kopt deze naast het doel.

Door deze kans is Festilent weer op scherp gezet. Door de verdedigende houding van Festilent heeft Volkel moeite om door de verdediging van Festilent te spelen. Tot kansen komt de uitploeg niet. Wanneer Festilent balbezit heeft wordt het op hun beurt ook niet gevaarlijk voor het doel van Volkel.

In het laatste kwartier van de wedstrijd worden de ruimtes tussen de linies groter. Hierdoor lukt het Festilent om langer balbezit te houden en dichter bij het doel van Volkel te komen. Los van een schot van afstand die de keeper van Volkel makkelijk tegenhoudt komt Festilent niet dichterbij de 2-1.

Ongeveer 10 minuten voor het einde van de wedstrijd voorkomt Joost Geurts, net op tijd, dat een speler van Volkel na een aanname op de borst in de 16-meter op doel kan schieten.

In de laatste minuten van de wedstrijd is Festilent nog dicht bij de winnende goal. Vanuit een corner kopt Stijn van Hout, bij de eerste paal, de bal net naast het doel.
Hierdoor blijft het 1-1 en eindigt de wedstrijd dus onbeslist. Beide ploegen pakken hun eerste punt van dit seizoen.

Volgende week speelt Festilent tegen Krayenhoff in Nijmegen op sportpark ‘De Schoonhorst’.

Opstelling Festilent: Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Joost Geurts, Stijn van Hout (C), Stef de Groot, Jasper Van Den Berg, Daan Manders, Pepijn Schonenberg, Teun Cornelissen, Bram Geurts, Daan van Son. Reservespelers: Yassir Akhim, Roy van den Bogaart, Jorg Danen en Rens van der Ven.

Overige uitslagen
Hapse Boys – Brakkenstein: 2-5
Vianen Vooruit – EGS’20: 0-3
Heijen – Krayenhoff: 2-3
Quick 1888 – Vorstenbossche Boys: 4-1
SCE – Groesbeekse Boys: 3-0
NEC – Venhorst: 0-1