Festilent speelt 3-3 gelijk tegen EGS’20

Na het gelijkspel (1-1) tegen Volkel, de koploper van de competitie stond gisteren de wedstrijd tegen EGS’20 op het programma. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Festilent wil aansluiting houden bij de subtop en EGS speelt voor het kampioenschap.

Na de tos trapt Festilent af en begint de wedstrijd. EGS’20 geeft Festilent de ruimte om achterin de bal rond te spelen. In de eerste minuut wordt Jasper van den Berg aan de linkerkant van het veld aangespeeld. Zonder twijfel speelt hij een diepe bal op Bram Geurts. Hij kan de bal achter de verdediging aannemen, oog in oog met de keeper van EGS’20 blijft hij rustig en schiet de bal binnen. 0-1 Festilent!

Een zeer snelle voorsprong. Maar helaas van korte duur. Direct na de aftrap speelt EGS een lange bal naar hun linksbuiten. De kan de bal aannemen, zijn directe tegenstander voorbij spelen en een voorzet geven. Vanuit de voorzet wordt de bal door een speler van EGS binnengekopt en staat het vrijwel direct weer gelijk.

Na de gelijkmaker gaat EGS met momenten hoger op het veld drukzetten op de verdediging van Festilent. Dit zorgt ervoor dat Festilent vaker besluit een lange bal te spelen. Helaas lukt het niet om de bal vervolgens in de ploeg te houden om tot kansen te komen. Ook de tweede ballen worden door EGS gewonnen.

Na twintig minuten voetballen wordt er door Festilent in de opbouw aan de linkerkant op eigen helft balverlies geleden. Met een snelle dieptepass kan een aanvaller van EGS met een verdediger in de rug naar het doel toe sprinten. Oog in oog met Nick van der Horst schiet hij de bal in de linkerhoek binnen en staat EGS met 2-1 voor.

Niet veel later probeert Festilent op gelijke hoogte te komen. Wanneer Hidde van Dongen de bal rond de 16-meter van EGS opvangt en een passeerbeweging maakt schiet hij op doel, maar helaas duikt de keeper van EGS de bal uit de hoek.

Tien minuten later is Festilent opnieuw in de aanval. Bram Geurts schiet op doel, de keeper van EGS redt, maar laat de bal los. Een speler van EGS weet de bal vervolgens weg te werken. De lange bal die hieruit voorkomt wordt door een speler van Festilent niet goed ingeschat, waardoor EGS met drie spelers tegen twee spelers van Festilent kan counteren.
Een aanvaller van EGS speelt de bal naar een meegelopen teamgenoot aan de rechterkant van het veld. Die maakt vervolgens een actie naar binnen en schiet de bal in de lange hoek van het doel binnen. Met deze goal breidt EGS de score op Festilent verder uit.

Met de 3-1 tussenstand gaan beide ploegen de rust in.

In de tweede helft begint Festilent met meer bravoure aan de wedstrijd. Daar waar het in de eerste helft de tweede bal niet won en fysieke duels werden verloren worden deze nu gewonnen. Ook het positiespel is beter.

In het begin van de tweede helft krijgt Festilent dan ook een aantal mogelijkheden om de 3-2 te maken, maar helaas blijft een doelpunt uit.

Zo is Daan van Son twee keer dicht bij de aansluitingstreffer. De eerste keer wordt Daan aan de linkerkant van de 16-meter in de diepte aangespeeld. Met links haalt hij uit, maar de keeper van EGS is alert en verkleint zijn doel goed door uit te komen en kan hiermee de inzet van Daan tegenhouden.

De tweede keer is Daan dicht bij de 3-2 wanneer de bal opnieuw voor het doel wordt gebracht na een corner. In de kluts schiet Daan de bal op doel, maar een speler van EGS weet de bal van de lijn te halen.

Niet veel later lijkt EGS op een 4-1 voorsprong te komen. Een schot van de zestien meter wordt via een been van Festilent van richting veranderd. Gelukkig voor Festilent is Nick alert en kan hij de bal over het doel heen tikken.

Ongeveer tien minuten later is Teun Cornelissen ook dicht bij de aansluitingstreffer. Maar zijn kopbal gaat rakelings naast het doel.

Uiteindelijk valt de aansluitingstreffer z’n tien minuten voor het einde van de wedstrijd. Aan de rechterkant wordt Bram Geurts in de loop aangespeeld. Hij weet de bal vroeg en hard voor te geven. Daar loopt Daan van Son tussen de verdedigers van EGS vrij en schiet de bal van dichtbij in het doel. 3-2!

Door de aansluitingstreffer krijgt Festilent het gevoel dat er deze middag nog een punt te halen valt. Het gaat daarom aanvallender spelen, op zoek naar de gelijkmaker.
En de gelijkmaker komt er! Bij een van de laatste aanvallen van Festilent wordt op de rand van de zestienmeter een overtreding gemaakt en krijgt Festilent een vrije trap. Drie spelers staan achter de bal en meerdere spelers staan klaar om in te lopen, mocht de keeper de bal tegenhouden maar niet klem hebben. Uiteindelijk is het Bram die de vrije trap neemt. Met zijn rechter schiet het de bal laag om de muur heen in de hoek van het doel. 3-3!

Net als vorige week tegen Volkel maakt Festilent ook nu de gelijkmaker uit een vrije trap en neemt het één, zwaar bevochten, punt uit Escharen mee naar Zeeland!

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Jelle van den Heuvel, Stijn van Hout (C), Jasper van en Berg, Stef de Groot, Teun Cornelissen, Hidde van Dongen, Chiel Noijen, Bram Geurts, Daan van Son. Reservespelers: Jeroen Disveld, Jorg Danen, Aaron van der Rijt en Nick Schippers.

Overige uitslagen competitie:
Venhorst – Groesbeekse Boys: 4-1
Vorstenbossche Boys – Vianen Vooruit: 4-4
Brakkenstein – Quick1888: 2-3
Krayenhoff – SCE: Afgelast