Festilent speelt gelijk tegen SIOL (0-0)

Na een verloren wedstrijd tegen SES begint Festilent sterk aan de wedstrijd tegen SIOL. Een domper voor Festilent is dat Bram Geurts al vroeg in de wedstrijd geblesseerd uitvalt. Bij het trappen van een lange bal schiet het in de hamstring.

In de eerste helft wordt fel gevoetbald en druk gezet zoals van tevoren afgesproken in de bespreking. Tot echte kansen komt Festilent niet. Enkele keer wordt er van buiten de 16-meter op en naast het doel geschoten.

Festilent is in de eerste helft niet in de problemen gekomen. Al krijgt SIOL net voor rust een kans op de 0-1, maar die wordt door Stan Zonnenberg voorkomen. Met de punt van de schoen weet hij de bal net voor de spits weg te tikken.

De tweede helft is eigenlijk een herhaling van de eerste helft. In het begin van de tweede helft is Fesilent wat slordiger aan de bal, maar komt Festilent hierdoor niet in de problemen. Na 10 minuten in de tweede helft werd het spel beter.

Rond de 75e minuut krijgt Fesilent vanuit een corner een grote kop kans die Stijn van Hout over kopt. Niet veel later houdt Nick van der Horst met een goede redding een schot van SIOL uit de bovenhoek.

In de allerlaatste minuut kopt Willem van der Loop vanuit een corner de bal op de lat. Die vervolgens in de rebound door Chiel Noijen naast gekopt wordt. Hij wordt nog flink in het hoofd geraakt, maar de scheids fluit af.

We sluiten af met een woordje van de hoofdtrainer na de wedstrijd:

“Ik kan niet anders dan tevreden zijn met deze puntedeling. Al vroeg in de wedstrijd ging Bram Geurts geblesseerd van het veld, maar ook zonder deze sterkhouder heeft mijn ploeg het heel goed gedaan. Met een schitterende redding hield Nick ons in de slotfase overeind.”

Aankomende zondag, uit tegen Vorstenbossche Boys 1, heeft Festilent een nieuwe kans op 3 punten.

Overige uitslagen in de competitie:

FC De Rakt – Vorstenbossche boys:   5-1

Juliana Mill – Achilles Reek:                1-1

Gassel – Ulysses:                                2-3

SCMH – Herpinia:                               1-0

NLC’03 – Vestta’19:                           1-0