Festilent speelt gelijk uit bij NLC’03

Na een weekend zonder voetbal stond voor onze heren van Festilent de uitwedstrijd tegen NLC’03 op het programma.

Festilent begint sterk aan de wedstrijd en heeft het betere van het spel. Enkele kleine kansen sommen elkaar op, maar de openingstreffer bleef uit. Na een kwartier spelen werd het goede voetbal vertaalt op het scorebord. Chiel Noijen schiet vanaf de 16 meterlijn de 0-1 tegen de touwen.

(Foto: Leon Voskamp / Kliknieuws)

Na de openingstreffer blijft Festilent de bovenliggende partij ten opzichte van NLC, dat voornamelijk de lange bal hanteert. De verdediging van Festilent staat echter dusdanig goed, dat dit geen problemen oplevert en Festilent gaat op zoek naar de 0-2. De kansen komen, maar helaas wordt de score niet verder uitgebreid. Kort voor rust komt NLC nog tot een mogelijkheid op de 1-1, maar Nick brengt redding waardoor we gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

Na de rust zijn de rollen omgedraaid. Festilent begint zwak aan de tweede helft, terwijl NLC juist fel uit de startblokken schiet. Door het agressieve druk zetten van NLC komt Festilent nauwelijks van hun eigen helft af.

Niet veel later krijgt NLC een vrije trap net buiten het strafschopgebied. De bal wordt bij de eerste paal binnengekopt door een speler van NLC. 1-1. Niet voor het eerst dit seizoen krijgt Festilent een tegengoal te verwerken uit een standaard situatie.

(Foto: Leon Voskamp / Kliknieuws)

Na de 1-1 wordt er van beide kanten niet goed gevoetbald. Het spel is onrustig, er worden veel lange ballen gespeeld en de passes komen niet aan. Festilent probeert nog wel druk op de goal van NLC te krijgen, maar verder dan wat slappe schoten in de richting van het doel komt het niet.

Richting het einde van de wedstrijd krijgt NLC nog de grootste kans op de overwinning. Een speler van NLC komt een op een met Nick, maar faalt in de afronding en schiet de bal naast het doel. Hierdoor blijft het 1-1 en delen NLC en Festilent de punten.

Samengevat speelt Festilent een goede eerste helft waarin het zichzelf tekort doet door de score na de 0-1 niet verder uit te breiden. Door de matige tweede helft keert Festilent met slechts 1 punt terug vanuit Lith richting Zeeland.

(Foto: Leon Voskamp / Kliknieuws)