Festilent speelt met 1-1 gelijk tegen Cito

Na een weekend zonder voetbal vanwege de beker-/inhaalwedstrijden stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Cito op het programma. In de afgelopen seizoenen lukte het Festilent niet om met 3 punten naar huis te gaan vanuit Oss. Het beloofde dus een lastige wedstrijd te worden voor Festilent.

Om 14:30 uur fluit de scheidsrechter voor de aftrap en begint de wedstrijd. In het eerste kwartier begint Cito feller en sterk aan de wedstrijd. Festilent is slordig aan de bal en bovendien winnen de spelers van Cito veel tweede ballen waardoor de thuisploeg balbezit houdt. Hierdoor kunnen zij druk blijven uitoefenen op de verdediging van Festilent.

Na een kwartier spelen komt Festilent, voor het eerst dit seizoen, op achterstand. Vanaf de linkerkant van het veld, op ongeveer 30 meter van het doel van Festilent, mag Cito een vrije trap nemen. De bal wordt scherp voorgegeven voor het doel van Festilent. In eerste instantie lijkt de bal voor het doel langs te gaan en over de achterlijn te rollen, maar helemaal bij de tweede paal weet een speler van Cito toch de bal binnen te tikken waardoor Cito op een 1-0 voorsprong komt.

In het kwartier dat volgt komt Festilent iets beter in de wedstrijd. In de omschakeling lukt het Festilent mensen op de helft van Cito vrij te spelen. Kansen blijven helaas voor Festilent uit, omdat de laatste pass een aantal keer net te laat komt waardoor spelers van Festilent buitenspel staan.

Toch komt Festilent na een half uur spelen op gelijke hoogte. Na een goede balverovering op het middenveld wordt Pepijn Schonenberg aangespeeld aan de linkerzijde op de helft van Cito. Hij neemt de bal aan, draait open en ziet dat de keeper ver voor zijn doel staat. Pepijn twijfelt niet en schiet de bal over de keeper heen in de goal van Cito en brengt daarmee de stand op 1-1.

Tot aan de rust gaan beide ploegen gelijk op. Er worden veel onderlinge duels uitgevochten, maar beide ploegen weten geen grote kansen te creëren.

Na de rust zet Festilent direct een goede aanval op. Helaas blijft de 1-2 uit wanneer de bal verkeerd wordt geraakt, maar door deze aanval begint Festilent de tweede helft goed en stijgt het vertrouwen binnen de Zeelandse ploeg.

In de tweede helft worden de duels vaker gewonnen door Festilent dan in de eerste helft waardoor Festilent meer aan de bal komt op de helft van Cito. Het lukt Festilent echter niet om door de defensie van Cito heen te breken. Zodra de ploeg in de buurt van het doel van Cito komt en er mogelijkheden zijn om tot kansen te komen wordt de bal verspilt en moet het weer achter de bal aan.

Ook Cito lukt het niet om kansen te creëren. Zij kiezen, vaker dan in de eerste helft, voor een lange bal. Maar deze ballen zijn geen gevaar voor de verdediging van Festilent en worden goed weggewerkt door de kopsterke defensie. Een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd ontstaan er nog enkele grote kansen voor beide ploegen. In eerste instantie krijgt Festilent een grote kans.

Vanuit een snelle omschakeling aan de rechterkant van het veld geeft Chiel Noijen een voorzet op Bram Geurts die de bal van redelijk dichtbij kan inkoppen. Echter voorkomt de keeper van Cito met een goede redding het doelpunt. Ook in tweede instantie lukt het Festilent niet de bal binnen te schieten, omdat een speler van Cito net op tijd de bal kan wegwerken.

Een paar minuten later krijgt de spits van Cito een grote kans. Wanneer hij vanuit een steekpass in zijn eentje op Nick van de Horst loopt vergeet hij te schieten waardoor de verdediging van Festilent kans krijgt om in te grijpen en daarmee de aanval de kop in weet te drukken.

Weer een paar minuten later krijgt Festilent een grote kans wanneer Cito achterin slordig balverlies lijdt. Stef de Groot krijgt de bal met een stuit op korte afstand voor zijn voeten. Hij schiet, maar de bal belandt net naast het doel.

Hierdoor blijft het 1-1 en speelt Festilent gelijk tegen Cito.

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Jelle van den Heuvel, Stijn van Hout (C), Vince De Klijn, Chiel van Hout, Jeroen Disveld, Stef De Groot, Joost Geurts, Pepijn Schonenberg, Bram Geurts, Chiel Noijen. Reservespelers: Jasper Van Den Berg, Rens van de Ven, Daan Manders en Floris de Klein.

Overige uitslagen competitie heren 1:
Achilles Reek – Gassel:                      3-1
SCMH – V.V. Achates:                        4-0
SIOL – Herpinia:                                 3-3
HBV – FC de Rakt:                              1-1
NLC’03 – SES:                                     1-2
SV Milsbeek – Juliana Mill:                1-0