Festilent speelt met 1-1 gelijk tegen SCMH

Na de gewonnen wedstrijd op Milsbeek vorige week waarmee Festilent de periodetitel in extremis binnensleepte stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen SCMH op het programma.

Deze week was Bram Wingens, keeper van de JO11-1, Pupil van de Week. In plaats van het scoren vanaf de aftrap hield Bram de aftrap van de aanvaller van SCMH tegen. Na deze knappe redding begon de wedstrijd.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd is het Festilent dat beter begint aan de wedstrijd dan SCMH. Festilent heeft overwegend balbezit op de helft van SCMH, maar het lukt de thuisploeg helaas niet hieruit mogelijkheden of kansen te creëren.

Na een kleine twintig minuten voetballen krijgt Festilent de eerste grote kans van de wedstrijd. Vanuit het middenveld wordt Bram Geurts in de diepte weggestuurd. De assistent-scheidsrechter houdt zijn vlag naar beneden en Bram mag verder. Hij legt de bal laag breed op Pepijn Schonenberg, maar deze bal is net te hard waardoor Pepijn er niet bij kan.

In de  resterende twintig minuten creëert Festilent meerdere kansen, maar blijft het openingsdoelpunt uit. Zo wordt er tot twee keer toe een bal van buiten het strafschopgebied op de lat geschoten. Daarnaast ontstaat er een grote kans wanneer Festilent vanuit de linkerkant een mooie aanval opzet en de bal laag voor het doel voor geeft. Helaas heeft de keeper van SCMH dit door en kan hij voorkomen dat de bal wordt binnen geschoten.

Het is uiteindelijk SCMH dat de score, tegen de verhoudingen in, tegen het einde van de eerste helft weet te openen.

Vanuit een lange bal van de keeper wordt de bal doorgekopt naar de spits van SCMH. Na een sprintduel lukt het hem de bal laag voor te geven. Deze voorzet wordt door een speler van Festilent aangeraakt waardoor de bal voor de voeten van een speler van SCMH belandt. Deze speler schiet vervolgens de bal via de binnenkant van de paal binnen. 0-1 SCMH. Dit is tevens ook de ruststand.

Na slechts vijf minuten in de tweede helft weet Festilent de score gelijk te trekken. Wanneer de keeper van SCMH de bal loslaat om te trappen, maar niet trapt en de bal opnieuw opraapt geeft de scheidsrechter een indirecte vrij trap in de 16-meter van SCMH.

Hidde van Dongen weet deze vrije trap te benutten door deze hard en laag over de grond in de linkerhoek te schieten. De keeper van SCMH zit nog aan de bal, maar die glipt door het gladde veld en de natte bal onder hem door het doel in.

Na deze goal gaat Festilent met goede moed opzoek naar de tweede treffer. Het veldspel van Festilent is goed en het heeft vrijwel constant balbezit op de helft van SCMH.

SCMH daarentegen loert op de counter en hanteert voornamelijk de lange bal, maar die kunnen door de verdediging van Festilent goed worden verdedigd.

Tot het einde van de wedstrijd is het Festilent dat voornamelijk op zoek gaat naar de tweede treffer. Het creëert verschillende kansen, maar hier wordt slordig mee omgegaan. SCHM heeft in de tweede helft weinig in te brengen. Toch krijgt de ploeg uit Mariaheide nog een uitgelezen kans om met de overwinning naar huis te gaan.

Vanuit een snelle counter lukt het om binnen de 16-meter de bal op het doel te schieten. Deze bal wordt echter op het laatste moment door Festilent van de lijn gehaald waardoor de gelijke stand op het scorebord blijft staan.

Hierdoor eindigt de wedstrijd op een regenachtige zondag in een 1-1 gelijkspel. Met dit gelijkspel sluit Festilent de eerste periode ongeslagen af en staat het met 7 punten voorsprong bovenaan in de competitie.

Overige uitslagen:
Herpinia – HBV:                      2-2
Juliana Mill – V.V. Achates     1-0
SES – SIOL:                              4-1
Achilles Reek – Cito:               2-4
FC de Rakt – SV Milsbeek       1-1