Festilent speelt met 1-1 gelijk tegen SSA VESTA’19

Na de gewonnen wedstrijd tegen FC de Rakt stond afgelopen zondag de laatste thuiswedstrijd tegen SSA Vesta’19 op het programma. Voor aanvang van de wedstrijd hebben de spelers van Festilent de supporters bedankt middels een mooi bosje bloemen.

In de eerste minuten van de wedstrijd is het veldspel van Festilent slordig. Mede door het vroege druk zetten van Vesta’19 lukt het Festilent niet goed om de bal lang in de ploeg te houden.

Ondanks het rommelige veldspel is het Festilent dat na tien minuten spelen de eerste grote kans krijgt om op voorsprong te komen. Het schot vanuit de 16-meter belandt helaas net naast het doel. Hierdoor blijft de stand 0-0.

Na deze eerste grote kans aan de zijde van Festilent gaat het gelijk op. Zowel Festilent als Vesta’19 creëren verschillende mogelijkheden om te scoren, maar telkens wordt de aanval op het laatste moment tegen gehouden waardoor doelpunten vooralsnog uitblijven.

In de 35e minuut is het Hidde van Dongen die de 1-0 voor Festilent binnenschiet. Na een zeer mooie pass van Bram Geurts over plusminus 40 meter komt Hidde oog in oog met de keeper van Vesta’19 en weet de bal met een bekeken stiftbal in de lange hoek te werken. Na de 1-0 heeft Festilent het betere van het spel en gaat het op zoek naar de 2-0, maar deze blijft helaas uit.

Ondanks deze goede fase van Festilent krijgt Vesta’19 vijf minuten voor rust nog een grote kans op de gelijkmaker. Nadat er opnieuw op doel wordt geschoten is het doelman Nick van der Horst die op schitterende wijze de rebound op de doellijn weet te keren waardoor Festilent de voorsprong behoudt. Hierdoor gaat Festilent de rust in met een 1-0 voorsprong.

In het begin van de tweede helft zijn het de bezoekers die beter uit de startblokken komen. Vesta’19 zet goed druk op Festilent en het lukt Festilent niet onder deze druk uit te voetballen. Vesta’19 krijgt ook twee goede kansen in deze fase kort na rust. Beide keren is het een schot vanaf de linkerkant van de 16-meterlijn, maar doelman Nick van der Horst laat zich niet verrassen en brengt tweemaal goed redding.

Na een uur spelen is het Stef de Groot die een slimme overtreding begaat op een middenvelder van Vesta’19 en zo een veelbelovende aanval eruit weet te halen. In het heetst van de strijd is het de middenvelder van Vesta’19 die zijn emoties niet de baas is, verhaal gaat halen bij Stef de Groot en een natrappende beweging maakt. Als beide spelers vervolgens met de koppen tegen elkaar gaan staan weet de scheidsrechter genoeg en grijpt in. Hij toont de speler van Vesta’19 een directe rode kaart en Stef komt weg met een gele kaart.

Ondanks het feit dat Festilent met een speler meer op het veld staat heeft het niet direct de overhand en komt het niet tot kansen. Kort na de rode kaart lukt het Vesta’19 zelfs om de gelijkmaker te noteren.

In het reststand van de wedstrijd krijgt Festilent nog een mogelijkheid om de winst naar zich toe te trekken. Helaas wordt het schot net op tijd tegengehouden waardoor Festilent en Vesta’19 beiden genoegen moeten nemen met een punt. Gezien het verloop van de wedstrijd is dit een terechte uitslag.

Overige uitslagen:
Achilles Reek – NLC’03 1-3
Gassel – Fc de Rakt 0-8
Juliana Mill – SES 2-2
SIOL – Cito 5-4
Herpinia – SCMH 1-1
Ulysses – Vorstenbossche Boys 0-5