Festilent speelt thuis 1-1 gelijk tegen FC de Rakt

Gisteren stond de wedstrijd tegen FC de Rakt, de nummer twee van de competitie, op het programma. Een zeer belangrijke wedstrijd voor Festilent. Bij winst kan het de koppositie verder uitbreiden naar elf punten, maar bij verlies kan de voorsprong slinken tot vijf punten. Een echte zes punten wedstrijd!

Om 14:30 uur fluit de scheidsrechter en trapt FC de Rakt af. In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurt er niet veel. Beide ploegen zakken in en geven elkaar de mogelijkheid om in de achterste linie de bal rond te spelen.

Toch is het Festilent dat het dichtste bij de openingstreffer is. Vanuit de opbouw ontvangt Pepijn Schonenberg de bal. Na een snelle kapbeweging kan hij vervolgens uithalen op doel. Helaas gaat de bal net naast het doel en blijft het dus 0-0.

Naast deze kans lukt het de thuisploeg een aantal keer om een goede aanval op te zetten, maar ontbreekt het aan scherpte op het moment van de laatste pass of voorzet. Deze komen dan ook niet aan en hierdoor blijven grote kansen op de 1-0 uit.

In de eerste helft krijgt FC de Rakt één grote kans. Vanuit een counter aan de rechterkant lukt het de aanvaller van FC de Rakt op het doel te schieten. Doelman Nick van der Horst is alert en houdt deze bal gemakkelijk tegen waardoor beide ploegen met een 0-0 stand aan de thee gaan.
In de tweede helft is het spelbeeld 180 graden gedraaid ten opzichte van de eerste helft. Festilent schroeft het tempo omhoog en is nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt.

Vrijwel direct na rust krijgt de thuisploeg dan ook twee goede kansen om de score te openen. Na een dribbel van Pepijn Schonenberg op de helft van FC de Rakt kan hij uithalen op doel. De keeper van FC de Rakt houdt deze bal knap tegen.
Nog geen minuut na de kans van Pepijn schiet Hidde van Dongen een afvallende bal, van de rand van de 16-meter, rakelings naast het doel van FC de Rakt.
Een aantal minuten later dribbelt Stef de Groot van achteruit het middenveld in. Vanuit deze dribbel maakt hij een een-tweetje met Bram Geurts. Stef ontvangt de bal in de 16-meter, maar kan de kans helaas niet benutten waardoor het 0-0 blijft.

Na vele kansen en corners voor Festilent is het uiteindelijk Bram Geurts die de thuisploeg, in de 78e minuut, op een 1-0 voorsprong zet. Aan de rechterkant van het veld start Jeroen Disveld de aanval. Hij weet Pepijn te bereiken die zijn directe tegenstander passeert en de bal laag voorgeeft op Bram. De spits aan de kant van Festilent weet de bal hard in de rechterhoek van doel te schieten en breekt daarmee de ban.

Na deze 1-0 blijft Festilent de wedstrijd domineren tot kort voor het einde van de wedstrijd. In de laatste minuten van de wedstrijd lukt het FC de Rakt steeds meer om gevaarlijk te worden op de helft van Festilent.

In de 90e minuut geeft een speler van FC de Rakt een voorzet richting het doel van Festilent. Deze voorzet kan worden weggekopt door een verdediger aan de zijde van Festilent. De bal belandt echter recht voor de voeten van een speler van FC de Rakt. Deze twijfelt geen moment en haalt uit in de richting van doel van Festilent. Via een speler van Fesitlent wordt de bal van richting veranderd en belandt de bal in het doel achter doelman Nick van der Horst. 1-1.

In de extra tijd van de wedstrijd probeert Festilent nog een doelpunt te forceren, maar dit zit er niet meer in voor de thuisploeg. Daarmee eindigt deze boeiende wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Gezien de verhoudingen in de wedstrijd had Festilent de drie punten verdient, maar helaas neemt FC de Rakt enigszins tegen de verhouding in een punt mee naar huis.

Met dit gelijkspel blijft de voorsprong van Festilent acht punten op nummer twee FC de Rakt.

We sluiten af met de reactie van de hoofdtrainer:
“Dit hoort erbij. Soms zit het mee en soms zit het tegen en vandaag zat het in elk geval niet mee. Als je een paar minuten voor tijd nog voorstaat en weinig weggeven hebt is dit wel balen, maar aan de andere kant houden we de nummer twee op acht punten en speelden we aardig.”

Overige uitslagen:
SCMH – NLC’08: 2-1
Juliana Mill – Achilles Reek: 5-3
Herpinia – Milsbeek: 2-2
SIOL – Cito: Gestaakt
SES – Gassel: 7-0
V.V. Achates – HBV: 0-5