Festilent start het seizoen met een overtuigende overwinning bij Fc De Rakt

Gisteren was het dan eindelijk zover! De start van de competitie waarin Festilent op bezoek gaat bij Fc de Rakt. Afgelopen seizoen lukte het onze heren om beide wedstrijden in de competitie van Fc de Rakt te winnen. Ook dit jaar was Festilent te sterk op bezoek bij Fc de Rakt en stapte het als winnaar van het veld.

Om 14:30 uur fluit de scheidsrechter voor de aftrap en beginnen Festilent en Fc de Rakt aan het seizoen 2022-2023. In de eerste tien minuten van de wedstrijd gaat het redelijk gelijk op. Zowel Festilent als Fc de Rakt zakken in bij balbezit van de tegenstander. Hierdoor is het veldspel bij beide ploegen afwachtend en wordt de bal geduldig rondgespeeld.

Na deze tien minuten is het Festilent dat meer de overhand in de wedstrijd krijgt. Fc de Rakt speelt veel lange ballen, maar deze komen niet bij een medespeler aan en kunnen eenvoudig worden opgevangen door de verdedigers van Festilent. Het is ook Festilent dat als eerste mogelijkheden krijgt om de score te openen wanneer er een aantal keer van afstand wordt geschoten. Deze schoten zijn echter niet lastig genoeg om de keeper van Fc de Rakt te verschalken.

Na een half uur spelen opent Festilent alsnog de score. Vanuit de linkerkant van het veld wordt Pepijn Schonenberg ingespeeld. Hij kan open draaien, zijn man passeren en de bal rechts onder in de hoek van de goal schieten. 0-1 Festilent!

Niet veel later krijgt Festilent een grote kans om de score te verdubbelen. Na een goede pass vanuit het middenveld komt Stef de Groot aan de rechterkant van de 16-meter vrij. Na een goede aanname schiet hij de bal helaas tegen de paal en blijft het 0-1.

Aan het einde van de eerste helft krijgt Fc de Rakt nog een grote kans wanneer de spits ietwat gelukkig de bal via de kluts meekrijgt en alleen op doelman Nick v/d Horst af kan rennen. De stand blijft echter 0-1 aangezien de spits van de Udense ploeg de bal ver naast het doel schiet. Dit is tevens de ruststand.

Festilent begint sterker aan de tweede helft dan Fc de Rakt. Het heeft veel de bal en er wordt gezocht naar een opening. Na een klein kwartier voetballen in de tweede helft schiet Bram Geurts met een hard schot in de korte hoek de bal tegen het net waardoor Festilent de score uitbreidt naar 0-2.

Nog geen 5 minuten later breidt Hidde van Dongen de score uit naar 0-3 en lijkt de wedstrijd beslist. Vanaf twintig meter schiet hij de bal met een harde dropkick tegen het net en laat de keeper kansloos. Hiermee lijkt het een eenvoudige middag voor Festilent te worden.

Dat wordt het ook want in de 75e minuut schiet Hidde van Dongen – op aangeven van Bram Geurts – de 0-4 binnen. Dit is nog niet de eindstand, want in de 80e minuut lukt het Fc de Rakt via de rechterflank een voorzet te geven. De bal blijft in de 16-meter van Festilent hangen waardoor uiteindelijk de speler van Fc de Rakt de 1-4 kan scoren en daarmee iets terug doet namens de Udense ploeg.

Na deze goal komt Festilent niet meer in de problemen en voetbalt het de wedstrijd volwassen uit. Hiermee wordt de eerste competitiewedstrijd gewonnen en starten onze heren het seizoen goed!

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Jelle van den Heuvel, Stijn van Hout (C), Vince De Klijn, Jasper Van Den Berg, Jeroen Disveld, Stef De Groot, Joost Geurts, Pepijn Schonenberg, Bram Geurts, Hidde Van Dongen Reserve spelers: Rens Van De Ven, Chiel Noijen, Just De Klein

Overige uitslagen competitie Heren 1:
Sv Milsbeek – Herpinia 1-3
Cito – SIOL 1-1
HBV – V.V. Achates 6-1
NLC’03 – SCMH 0-4
Achilles Reek – Juliana Mill 0-1
Gassel – SES 2-1
Overige uitslagen competitie Heren & Dames Festilent:
Prinses Irene 2 – Festilent 2 0-1
FC de Rakt 2 – Festilent 3 1-8
Vorstenbossche Boys 3 – Festilent 4 4-4
Festilent 5 – SV Top 3 1-0
Festilent 6 – UDI’19/CSU 7 1-1
DAW Schaijk 7 – Festilent 8 1-3
Festilent VR 1 – Wittenhorst VR 1 2-1
Olympia’18 VR 2 – Festilent VR 2 1-8
Festilent 7 heeft zondag niet gevoetbald.