Festilent verliest de laatste Landerdse Derby van Achilles Reek

Zondag 31 oktober 2021, de laatste Landerdse derby staat op het programma. Festilent is te gast bij Achilles Reek waar de ploeg het de laatste jaren erg lastig heeft gehad.

Beide ploegen beginnen fel aan de wedstrijd. Het is Festilent dat in de eerste 15 minuten het meeste balbezit heeft en ook als eerste tot een grote kans komt. Chiel Noijen kan na een goede pass in zijn eentje richting de goal van Achilles, maar weet helaas niet te scoren.

Vijf minuten later verliest Festilent op het middenveld slordig de bal waardoor Achilles Reek kan counteren. Via een lage voorzet vanaf de linkerkant wordt de bal binnengeschoten. Stand 1-0. Slechts vijf minuten later krijgt Achilles Reek opnieuw een grote kans, maar deze wordt knap door Nick van der Horst gered.

Tot de rust was het veldspel van Festilent slordig en werden er geen kansen meer gecreëerd. Op een makkelijk schot na, weet Achilles Reek ook geen kansen meer te creëren.

In de tweede helft is Achilles Reek als eerste gevaarlijk. De aanvoerder van Achilles schiet de bal van een grote afstand richting de kruising. Nick weet Festilent in de wedstrijd te houden door de bal met een mooie zweefduik tegen te houden.

Na 60 minuten spelen krijgt Festilent de grote kans op de gelijkmaker als Daan van Son de bal om de keeper weet te spelen. Helaas duikt de keeper net op tijd nog voor de bal. Hierdoor blijft het 1-0. Niet veel later schiet Chiel Noijen na een individuele actie richting het doel, maar deze bal wordt met een sliding tegengehouden door een verdediger van Achilles.

Na de gemiste kansen van Festilent weet Achilles Reek vanuit een vroege voorzet de 2-0 te scoren. Ondanks dat er gevlagd wordt voor buitenspel keurt de scheidsrechter de goal goed en verdubbelt Achilles Reek de voorsprong.

In het resterende deel van de tweede helft heeft Festilent wel meer balbezit, maar is het voetbal van Festilent niet op niveau waardoor grote kansen uitblijven. Eindstand 2-0.

Hiermee verliest Festilent de laatste Landerdse Derby en zesde wedstrijd.