Festilent verliest derby in eigen huis van SES

Zondag 14:30u, de scheids fluit en SES trapt af. Dit keer het tegenovergestelde als tegen Gassel. Festilent begint sterk aan de wedstrijd. Er worden meerdere kansen gecreëerd, maar die gaan er helaas niet in.

In de 16e minuut krijgt SES een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Via een lage bal bij de eerste paal weet SES de bal binnen te schieten. Vanuit een doodspel moment komt Festilent uit het niets op 0-1 achterstand.

Na de 0-1 begint Festilent minder goed te voetballen. Veel lange ballen worden gespeeld met weinig rendement. Het is spel wordt dus rommelig en verliezen we bijna ieder duel.

Tien minuten voor rust krijgt SES een vrije trap rond de 16 meter van Festilent. De bal wordt genomen en via een Festilent speler van richting veranderd. De bal belandt daardoor in het doel. Stand 0-2…

Tijdens de rust geeft de trainer aan wat beter moet. De jongens spreken elkaar nog aan op het spel en peppen elkaar op voor de tweede helft.

Direct na rust krijgt Festilent twee grote kansen. Vanuit een hoge voorzet schiet Bram van dichtbij tegen de keeper van SES. Een paar minuten later komt Hidde 1-op-1 met de keeper, maar schiet hij de bal net voorlangs. Stand nog steeds 0-2.

SES komt daarna beter in de wedstrijd en weet de 0-3 binnen te schieten. Met nog iets meer dan 20 minuten op de klok.

Kansen worden daarna niet meer gecreëerd door Festilent. Pas 5 minuten voor de reguliere speeltijd weet Bram voor Festilent te scoren. Een mooie goal, maar helaas te laat. Festilent verliest de derby tegen SES met 1-3. Een teleurstellend resultaat.

Een woordje van de hoofdtrainer na de wedstrijd:

“We kregen snel in de wedstrijd een paar goede kansen maar hij viel niet. Vervolgens kom je vanuit het niets op achterstand en daar baal je van. Het resultaat is teleurstellend, al moet erbij vermeld worden dat de jongens het niet met opzet doen. We moeten alleen leren om meer als team te spelen, maar ik verwacht dat dat wel goedkomt. We willen meedoen om promotie.”

Een duidelijk leerpunt dus.

Aankomende zondag heeft Festilent een nieuwe kans op 3 punten, thuis tegen SIOL! Zij wonnen gisteren met 3-1 van Gassel.

Overige uitslagen in de competitie:

Vorstenbossche boys – NLC’03:         5-1
SIOL – Gassel:                                      3-1
Achilles Reek – FC De Rakt:            Afgelast
Ulysses – Cito:                                  Afgelast
Juliana Mill – SCMH:                   Afgelast
Herpina – SSA Vesta:                   Afgelast