Festilent verliest met 2-0 van SCE

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen SCE Nijmegen op het programma. De nummer twee van de competitie tegen de nummer drie van de competitie. Een belangrijke wedstrijd voor onze heren.

Om 14:00 uur floot de scheidsrechter en begon de wedstrijd. In de eerste tien minuten had SCE meer balbezit en zet het druk op de verdediging van Festilent. De spelers van Festilent bleven rustig en het lukte dan ook om kansen van SCE te voorkomen.

Na de eerste tien minuten kreeg Festilent meer grip op de wedstrijd. Dit kwam mede ook doordat SCE terugzakte op eigen helft. De spitsen van SCE lieten Festilent opbouwen en Festilent maakte hier gebruik van door geduldig de bal achterin rond te spelen. Wanneer er een gaatje zich voordeed werd er naar voren gespeeld. In de meeste gevallen was dit via de zijkanten. In de eerste helft lukte het Festilent regelmatig om rond het strafschopgebied of op de achterlijn bij SCE te komen. Echter was de voorzet of eindpass niet zuiver genoeg om tot grote kansen te komen.

De grootste kans voor Festilent in de eerste helft kwam op naam van Daan van Son. Vanuit de linkerkant van het veld kon hij het vanaf de 16-meter uithalen. Hij schoot de bal in de korte hoek, maar de keeper van SCE was alert en voorkwam met een goede redding de openingstreffer.

Het lukt de thuisploeg niet om echt gevaarlijk te worden voor het doel van Festilent. SCE koos ervoor om meer af te wachten en vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Eén keer is SCE dicht bij een doelpunt. Vanuit een corner draait de bal bij de tweede paal richting het doel. Daar staat gelukkig een speler van Festilent die de bal op tijd weg kan koppen.

Beide ploegen gaan dus de rust in met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft is het SCE dat direct goed begint. Na slechts twee minuten spelen in de tweede helft openen zij de score vanuit een corner. De bal wordt, vanuit deze corner, laag bij de eerste paal voorgegeven. Een speler van SCE komt daar en schiet richting de goal. In een poging om de bal te blokkeren verandert de bal dusdanig van richting dat de bal over doelman Nick van der Horst gaat en in het doel belandt. 1-0 SCE.

Na dit doelpunt heeft Festilent moeite om met de druk van SCE om te gaan. Het lukt onze heren minder goed om de bal vast te houden en wanneer de bal veroverd wordt zijn ze deze te snel kwijt waardoor SCE opnieuw de aanval kan opzoeken.

In de 65e minuut is Pepijn Schonenberg dicht bij de gelijkmaker. Wanneer Jorg Danen de bal op ongeveer twintig meter van het doel klaarlegt voor Pepijn, haalt hij uit. Het schot van Pepijn gaat helaas net over het doel waardoor het 1-0 voor SCE blijft.

Verder is het SCE dat de beste mogelijkheid krijgt om de score verder uit te breiden. Zo lukt het de aanvaller van SCE om aan de zijkant de verdediger van Festilent te passeren en de bal laag voor te geven. Stef de Groot is alert en kan deze laag voorzet verdedigen.

Kort hierna wordt aan de rechterkant van het veld Chiel Noijen na een goede combinatie de diepte in gestuurd. Hij geeft een vroege, harde voorzet waar de verdediging van SCE niet op tijd op kan reageren waardoor Bram Geurts bij de tweede paal de bal kan binnenschieten. Echter wordt het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel en gaat de gelijkmaker niet door.

In de 75e minuut is SCE heel dicht bij de 2-0. Vanuit een ingooi wordt kan een speler van SCE de bal bij de tweede paal voorgegeven. Daar staat een aanvaller van SCE helemaal vrij. Hij lijkt de bal voor het inschieten te hebben, maar Nick van der Horst is zeer alert en weet met een goede duik de bal uit het doel te houden.

Niet veel later lukt het SCE dan toch om de 2-0 binnen te schieten. Festilent werkt in eerste instantie de bal weg. Deze komt tegen de arm een speler van SCE aan, maar van de scheidsrechter mag hij verder voetballen. Op de rand van het 16-meter gebied schiet hij de bal knap in de linkerbovenhoek buiten bereik van Nick van der Horst. 2-0 SCE.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd is Pepijn dan nog dicht bij een doelpunt voor Festilent. Vanuit de linkerkant van het veld passeert hij zijn tegenstander en geeft de bal vervolgens goed voor. Deze bal wordt door tal van spelers gemist en en belandt bij de tweede paal bijna rechstreeks in het doel. Het is de keeper van SCE die alert is en op tijd de bal nog uit het doel kan houden.

In de laatste minuten proberen onze heren nog wat te forceren bij SCE door een extra speler voorin te zetten, maar vanuit het middenveld worden de ballen naar voren geschoten die SCE gemakkelijk kan verdedigen. Hierdoor blijft de eindstand 2-0 en verliest Festilent van SCE.

We sluiten af met een woordje van de hoofdtrainer Tom Jacobs:
“We hebben de tweede helft aanvallend gewisseld en geprobeerd om de gelijkmaker te forceren. We maken ook een goede goal, maar deze werd helaas afgekeurd vanwege buitenspel. Kort voor tijd krijgen we de 2-0 tegen en is ons verzet gebroken. Het is geen schande om van dit SCE te verliezen. Het is gewoon een goede ploeg.”

Foto’s zijn gemaakt door Tijs Nabuurs. Dank daarvoor!

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Joost Geurts, Stijn van Hout (C), Stef de Groot, Jasper Van Den Berg (C), Pepijn Schonenberg, Teun Cornelissen, Jorg Danen, Bram Geurts, Daan van Son. Reserve spelers: Daan Manders, Chiel Noijen en Sil van Dongen.

Overige uitslagen
Venhorst – Heijen: 4-1
EGS’20 – NEC” 1-1
Vorstenbossche Boys – Brakkenstein: 3-2
Krayenhoff – Quick 1888: 3-2
Groesbeekse Boys – Vianen Vooruit: 1-0