Festilent verliest met 2-1 thuis tegen Venhorst

Na de overwinning op Heijen (1-2) vorige week stond zondag de thuiswedstrijd tegen Venhorst op het programma. Nadat Pupil van de Week Guus Jans vanaf de aftrap met een mooie dribbel de bal in het doel van Venhorst schoot, begon de wedstrijd.

Festilent leek goed te starten aan de wedstrijd en maakte in de eerste minuten een goede indruk. Maar al snel ging het mis. Nadat Festilent de bal niet goed kon wegwerken bij een aanval van Venhorst, belandde de bal op de rand van het 16-metergebied voor de voeten van een middenvelder van Venhorst. Zonder aarzeling schoot hij de bal beheerst rechts onder in het doel.

Toch herpakte Festilent zich goed en kon snel de gelijkmaker maken. Aan de linkerkant van het veld, op zo’n 25 meter van het doel, ontving Hidde van Dongen de bal. Hij dribbelde zijn directe tegenstander voorbij en schoot de bal zeer knap in de rechterbovenhoek van het doel. 1-1!

Na dit doelpunt bleef Festilent de betere ploeg en ging op zoek naar de voorsprong. Onze heren kregen meerdere mogelijkheden, maar een doelpunt bleef helaas uit.

Zo dribbelde Aaron van der Rijt op de achterlijn twee verdedigers van Venhorst voorbij voordat hij de bal laag voor het doel gaf. Helaas kon geen enkele speler van Festilent de bal binnentikken en ging de bal voorlangs.

Niet veel later kopte Aaron de bal vanuit een corner op doel, maar de kopbal miste snelheid en de keeper van Venhorst stond goed opgesteld, waardoor de bal gemakkelijk kon worden tegengehouden.

Daarna kreeg Bram Geurts nog een mogelijkheid. Vanuit een lange pass over de verdediging van Venhorst kon hij de bal meenemen richting het doel van Venhorst. Helaas was de bal lastig te controleren, waardoor een verdediger van Venhorst op tijd terug kon zijn om Bram met een sliding tegen te houden.

Als laatste kreeg Pepijn Schonenberg nog een mogelijkheid om de voorsprong te nemen. Op de helft van Venhorst dribbelde hij richting het 16-metergebied. Vervolgens schoot hij de bal richting het doel van Venhorst. Echter werd de bal aangeraakt door een verdediger van Venhorst, waardoor de bal naast het doel belandde.

Tegen de verhoudingen in was het Venhorst dat net voor rust de 1-2 wist te maken. Wanneer Festilent op het middenveld slordig balverlies leed, zette Venhorst de counter in. Met de bal aan de voet kon een speler van Venhorst een groot gedeelte van het veld oversteken voordat hij de bal aan een medespeler aan de rechterkant in de loop meegaf. Op de rand van het 16-metergebied haalde hij direct uit. Het schot was hard en belandde in de rechterbovenhoek van het doel.

Met een 1-2 stand gingen de spelers de rust in.

Ook na rust was Festilent de ploeg met het meeste balbezit en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Dat was een lastige opgave, omdat Venhorst ervoor koos om in de tweede helft verdedigender te gaan spelen. Ze zakten verder terug op hun eigen helft en lieten Festilent aan de bal om vervolgens te kunnen counteren.

Festilent had moeite met het creëren van kansen, omdat Venhorst met veel man op eigen helft stond. Wanneer Festilent eenmaal balbezit had op de helft van Venhorst, was het druk en waren de ruimtes klein.

Toch lukte het Festilent een aantal keer om een mogelijkheid tot de gelijkmaker te creëren. Zo wilde Bram in het 16-metergebied vanuit een lange pass de bal uit de lucht op doel schieten, maar raakte hij de bal verkeerd.

Daarnaast wilde Daan van Son vanuit een voorzet bij de tweede paal de bal op doel schieten, maar omdat de voorzet net te hard was en Daan daardoor te ver van het doel af stond, was de hoek te lastig.

Uiteindelijk was het Venhorst dat vanuit een counter de beste kans van de tweede helft kreeg. Vanuit de rechterkant werd de bal teruggelegd richting de rand van het 16-metergebied. Daar stond een speler van Venhorst vrij en kon de bal op doel schieten. Echter schoot hij de bal recht op Nick van der Horst, die de bal vervolgens kon tegenhouden.

Tot de laatste minuut probeerde Festilent een doelpunt te forceren, maar zelfs wanneer ze de ballen sneller voor gaven, lukte het Venhorst deze te verdedigen en wist het Festilent van het scoren te weerhouden.

Hierdoor verloor Festilent en eindigde de goede reeks waar onze jongens mee bezig waren.

We eindigen dit verslag met een woordje van de trainer:

“Dat we bij rust achter stonden was een wonder. We speelden een van onze betere eerste helften van dit seizoen. We kwamen gewoon net tekort en Venhorst was erg effectief. Wij hadden bij rust voor moeten staan. Als we dat deden, zag de tweede helft er heel anders uit. Na rust hebben we bijna niets meer gecreëerd, maar toch vind ik dat we minstens één punt verdienden.”

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Stef de Groot, Stijn van Hout (C), Jasper van den Berg, Joost Geurts, Pepijn Schonenberg, Teun Cornelissen, Aaron van der Rijt, Bram Geurts, Hidde van Dongen. Reservespelers: Daan van Son, Jorg Danen en Nick Schippers

Overige uitslagen competitie:
Vianen Vooruit – Heijen: 0-1
Vorstenbossche Boys – EGS’20: 1-2
Hapse Boys – Groesbeekse Boys: 0-5
Brakkenstein – Volkel: 2-1
Quick 1888 – SCE: 5-0
NEC – Krayenhoff: 1-2