Festilent verliest thuis met 1-2 van Heijen

Na de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Toxandria in het bekertoernooi stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Heijen op het programma. Nadat Pupil van de Week Thijmen Strik na een mooie dribbel de bal in het doel schiet begint de wedstrijd.

In de eerste vijftien minuten van de wedstrijd begint Heijen feller en agressiever aan de wedstrijd dan Festilent. Deze fase van de wedstrijd weten de gasten ook te belonen met een 0-1 voorsprong.

Vanuit een lange bal van Heijen ontstaat er bij de stuit van de bal een duel tussen de spits en de verdediger van Festilent. De verdediger kan deze niet goed genoeg wegwerken, waardoor de spits de bal voor de voeten krijgt. In de 16-meter van Festilent haalt hij uit en schiet de bal laag in de linkerhoek.

Al vrij snel na het doelpunt moet Daan van Son helaas geblesseerd het veld verlaten en wordt hij vervangen door Jorg Danen.

Ook na de 0-1 blijft Heijen beter dan Festilent. De thuisploeg is slordig aan de bal waardoor het de bal niet in de ploeg kan houden. Na een klein half uur spelen krijgt Heijen de kans op de 0-2. Een voorzet vanaf rechts wordt weggekopt door een verdediger van Festilent, maar belandt bij een speler van Heijen. Deze haalt uit de tweede lijn uit, maar schiet de bal net naast het doel. Hierdoor blijft het 0-1.

Niet veel later komt Festilent beter in de wedstrijd. Het veldspel verbetert zich en Festilent komt meer op de helft van Heijen in balbezit. Een aantal keer lukt het om vanuit de zijkanten de bal laag voor het doel te geven, maar de keeper van Heijen is alert en kan de bal grijpen voordat deze bij een speler van Festilent komt.

In de 40e minuut maakt Bram Geurts te gelijkmaker. Vanuit een corner bokst de keeper van Heijen de bal weg. Deze belandt voorbij de tweede paal voor de voeten van Bram. Zonder nadenken haalt hij uit en schiet de bal in de verre hoek. 1-1 Festilent.

Niet veel later krijgt Festilent direct de kans om de 2-1 te maken. Aan de rechterkant van het veld wordt een aanval opgezet. Jorg Danen passeert zijn directe tegenstander op de achterlijn en geeft vervolgens de bal laag voor. Ter hoogte van het midden van het doel kan Daan Manders de bal binnenschieten, maar de keeper van Heijen is zeer alert en weet met zijn voet te voorkomen dat Daan scoort.

Hierdoor gaan beide teams rusten met een 1-1 tussenstand.

In de eerste tien minuten van de tweede helft begint Festilent een stuk beter aan de wedstrijd. Er is meer dreiging vanaf de zijkanten en het weet beter om te gaan met het balbezit.

Vanaf de zijkanten geeft Festilent een aantal keer de bal hoog voor, maar kan de keeper van Heijen deze ballen gemakkelijk uit de lucht plukken. Hierdoor lukt het Festilent in deze fase van de wedstrijd niet om echt tot een goede kans te komen.

De eerste grote kans van Festilent op om voorsprong te komen komt van Chiel Noijen na ongeveer 65 minuten spelen. Op de rand van de 16-meter ontvangt hij de bal. Dribbelt zijn directe tegenstander voorbij en haalt met links uit richting het doel. De bal gaat helaas net naast het doel.

In het verdere verloop van de tweede helft lukt het beide ploegen niet om bij elkaar gevaarlijk te worden voor het doel. In de meeste gevallen wordt de aanval op tijd tegengehouden door de verdedigers of zijn de passes niet op maat.

Tegen het einde van de wedstrijd lijkt de wedstrijd uit te lopen op een gelijkspel. Het lukt beide teams niet om tot grote kansen te komen en dus lijkt deze wedstrijd geen winnaar te krijgen. Echter krijgt Heijen in de laatste paar minuten van de wedstrijd een vrije trap rond de 16e meter aan de linkerkant van het veld.

Deze vrije trap wordt voorgegeven, maar belandt bij niemand. Een verdediger van Festilent wil de bal wegwerken, maar raakt deze niet goed. Hierdoor gaat de bal meer omhoog dan van het doel. Een speler van Heijen kan hierdoor de bal opnieuw raken (volgens onze spelers met zijn arm, maar de scheids wil daar niets van weten). Een speler van Festilent kan de bal dan nog wel wegschieten van de doellijn, maar een speler van Heijen wordt op zijn rug geraakt. De bal komt hierdoor terug en valt in het doel. Precies onder de lat en boven de spelers van Festilent door. Hierdoor is het 1-2.

Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en verliest Festilent met 1-2 van Heijen. Onze heren hebben niet hun normale niveau gehaald en dat kost deze wedstrijd drie punten. Op naar a.s. zondag waar de uitwedstrijd tegen Venhorst op het programma staat!

Opstelling Festilent: Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Joost Geurts, Stijn van Hout (C), Stef de Groot, Jasper Van Den Berg (C), Pepijn Schonenberg, Daan Manders, Jeroen Disveld, Bram Geurts, Daan van Son. Reservespelers: Jorg Danen, Chiel Noijen, Jurre van der Ven.

Overige uitslagen:
Quick 1888 – Groesbeekse Boys: 1-2
NEC – Volkel: 1-3
Vianen Vooruit – SCE: 1-0
Hapse Boys – Krayenhoff: 2-2
Vorstenbosssche Boys – Venhorst: 3-0
Brakkenstein – EGS’20: 1-2