Festilent verliest uit bij Cito met 1-0

Het is de laatste wedstrijd van de tweede periode. Om eventueel kans te maken op de periodetitel moet Festilent winnen van Cito en Vorstenbossche Boys moet punten verspillen uit bij NLC’03. Bovendien is het voor Festilent een belangrijk duel, want bij winst sluit Festilent aan bij de top 4.

In het eerste kwartier van de wedstrijd is Cito de betere ploeg. Festilent is slordig aan de bal en weet de bal niet in de ploeg te houden. Cito is feller in de duels en wint daarom ook vaker de tweede ballen wat resulteert in balbezit. Los van een schot op de lat geeft Festilent geen grote kansen weg.

Na deze fase lukt het Festilent om beter in de wedstrijd te komen en af en toe onder de druk van Cito uit te voetballen. Helaas leidt dit nog niet tot grote kansen voor Festilent.

Tien minuten voor rust verspeelt Festilent slordig de bal op eigen helft. Na een goede individuele actie van de rechtsbuiten van Cito schiet hij de bal van dichtbij binnen. 1-0 Cito.

Nog voor rust krijgt Festilent dé mogelijkheid om de 1-1 te maken. Echter wordt de bal voorin niet lekker meegenomen waardoor de kans verloren gaat. Na de 1-0 zakt Cito ver in waardoor Festilent veel balbezit heeft en vanuit achteren kan opbouwen.

Foto door Ad Megens (Kliknieuws)

Dit spelbeeld blijft na de rust hetzelfde. Cito zakt ver in en laat Festilent aan de bal, dat op zoek gaat naar de aansluitingstreffer. Een aantal keer lukt het Festilent om via de rechterkant op te bouwen en de bal voor te geven. Helaas blijft de 1-1 uit.

Gedurende de tweede helft is Cito veel bezig met tijdrekken. Regelmatig blijven spelers lang op de grond liggen na duels. Niet voor niets zal de scheidsrechter uiteindelijk 12 minuten extra tijd toevoegen aan de wedstrijd.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd is Festilent dicht bij de 1-1 als Stef de Groot de bal van de linkerkant op de lat schiet. In de laatste 5 minuten krijgt Festilent nog een laatste grote kans als Daan van Son in de 16-meter een vrije uit de kan halen. Helaas belandt de bal naast het doel.

Het blijft 1-0 voor Cito en dus verliest Festilent de laatste wedstrijd in deze periode. Een kans op de periodetitel is daarmee verkeken.

Volgende week krijgt Festilent een nieuwe kans om 3 punten te pakken als SCMH op bezoek komt op Sportpak De Bundel.

P.S. Heb je nog één, twee of drie uurtjes per maand over die je goed wilt benutten? Bekijk hier wat jij met een lage tijdsinvestering voor de club kunt doen.

Overige uitslagen:
NLC – Vorstenbossche Boys 0-1
SCMH – Juliana Mil 2-2
SJO/SSA Vesta’19 – SES 1-2
Gassel – Achilles Reek 5-2
Herpina – FC de Rakt 0-0
Ulysses – SIOL 0-1