Festilent verliest uit bij Herpinia

Na het gelijkspel tegen SCMH stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Herpinia op het programma.

Beide teams beginnen redelijk gelijkwaardig aan de wedstrijd. Aan beide kanten is het veldspel niet goed en enigszins rommelig. Herpinia speelt met de wind in de rug en hanteert voornamelijk de lange bal. Festilent speelt regelmatig de diepte pass, maar die komt niet iedere keer bij een medespeler aan.

Na 20 minuten spelen trapt de keeper van Herpina de bal uit zijn handen die door de wind erg ver op de helft van Festilent terecht komt. Na twee inschattingsfouten van de verdediging van Festilent komt de spits van Herpinia oog in oog met Nick van der Horst en lukt het hem de bal tegen de touwen te schieten. 1-0 Herpinia…

Een kleine 5 minuten later krijgt Herpinia – voor ons aan de rechterkant – een vrije trap op zo’n 25 meter afstand van het doel. De vrije trap wordt voorgegeven en door een speler van Herpinia bij de tweede paal binnengeschoten. Stand 2-0. Dit zal uiteindelijk ook de ruststand zijn. Na dit doelpunt is het Festilent dat veelal balbezit heeft, maar op een paar simpele schoten voor de keeper van Herpinia na niet tot het creëren van grote kansen komt.

Na rust heeft Festilent opnieuw het meeste balbezit, omdat Herpinia geen druk vooruit geeft. Het is Festilent dat vanaf de 45e minuut (eigenlijk al vanaf de 2-0) op zoek gaat naar de aansluitingstreffer.

Festilent heeft moeite om door de zwart-rode muur van Herpinia te komen. Herpinia staat namelijk met bijna het hele team op de eigen helft te verdedigen. Zodra ze de bal hebben loeren ze op de counter en wordt wederom de lange bal gehanteerd. Op een enkele keer na levert dit geen problemen op voor Festilent.

Het lukt Festilent in de tweede helft ondanks de drukte op de helft van Herpinia om een aantal mogelijkheden te creëren. Grote kansen levert dit echter niet op. Het blijft dus in de tweede helft 2-0.

Het verlies tegen Herpinia betekent dat het voor Festilent heel lastig wordt om dit seizoen nog iets te bereiken met het oog op promotie.

Maar goed, ondanks dit verlies moeten de koppen overeind blijven staan want a.s. zondag speelt Festilent thuis tegen Achilles Reek. Tegen Achilles Reek heeft Festilent nog iets goed te maken na de verloren uitwedstrijd, wat toen nog de laatste Landerdse Derby was.