Festilent verliest uit bij Venhorst met 3-1

Na de verloren thuiswedstrijd tegen Heijen stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Venhorst op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want Venhorst heeft een punt meer dan Festilent. Om aangehaakt te blijven met de bovenkant van de competitie dienen er punten gehaald te worden.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd begint Venhorst scherper en feller dan Festilent. Onze heren hebben moeite met het felle drukzetten van Venhorst, waardoor de bal niet in de ploeg kan worden gehouden.

Venhorst krijgt in deze fase van de wedstrijd ook een tweetal grote kansen om te scoren maar verzuimt dit te doen. Zo wordt na een aanval aan de rechterkant van het veld de bal laag voorgegeven. De speler van Venhorst neemt deze bal aan waardoor een verdediger van Festilent nog kan ingrijpen om de aanval de kop in te drukken. Niet veel later wordt een voorzet bij de tweede paal gegeven waar een speler van Venhorst vrij staat. Echter schiet hij de bal over het doel waardoor de kans niet wordt verzilverd.

Na een kwartier spelen wordt er door Festilent slordig balverlies geleden op de helft van het veld waardoor Venhorst de counteraanval kan inzetten. De verdediging van Festilent is op dat moment namelijk nog uit positie. De spits van Venhorst komt oog in oog met doelman Nick van der Horst. Hij probeert de bal langs Nick te spelen, maar de doelman van Festilent komt goed uit en grijpt de bal voor de voeten van de spits van Venhorst weg. De spits valt over Nick heen en tot grote verbazing van velen besluit de scheidsrechter een penalty toe te kennen aan Venhorst. De aanvoerder van Venhorst schiet deze penalty binnen. 0-1 Venhorst.

Na de openingstreffer komt de wedstrijd meer in balans en lukt het Festilent vaker om onder de druk van Venhorst uit te voetballen. De eerste mogelijkheid van Festilent om te scoren komt van Bram Geurts die vanuit een corner de bal richting het doel kopt bij de tweede paal. Een speler van Venhorst kan deze inzet gemakkelijk van de lijn halen. Hierdoor blijft het 0-1.

Foto door Tijs Nabuurs

Foto door Tijs Nabuurs

Venhorst krijgt in de eerste helft nog een paar kansen om de score uit te breiden naar 0-2, maar verzilverd de kansen niet.

Zo wordt de spits van Venhorst met een lange bal gezocht. Stef de Groot weet echter met een goede verdedigende actie te voorkomen dat de bal bij de spits terecht komt en voorkomt hiermee een mogelijk doelpunt van Venhorst. Niet veel later schiet een speler van Venhorst een bal die wordt weggekopt vanuit de tweede lijn rakelings naast het doel van Festilent.

Tien minuten voor rust komt Festilent goed in de wedstrijd en weet het ook de gelijkmaker te maken in de persoon van Pepijn Schonenberg. Via de rechterkant van het veld wordt Bram op twintig meter van het doel ingespeeld. Hij geeft de bal in een keer in de loop mee aan Pepijn. Die dribbelt aan de rechterkant met de bal met een verdediger op zijn hielen richting het doel. Met en hard schot schiet hij de bal in de korte hoek binnen 1-1.

Niet veel later kan Festilent ook de voorsprong pakken. Bram geeft een steekpass op Daan Manders die vrij staat bij de tweede paal. De keeper van Venhorst komt direct uit en maakt zijn doel goed klein en weet de inzet van Daan Manders tegen te houden.

Foto door Tijs Nabuurs

Foto door Tijs Nabuurs

 

Hierdoor gaan beide teams rusten met een 1-1 tussenstand.

Na rust is het opnieuw Venhorst dat beter uit de startblokken komt dan Festilent. Het is opnieuw feller en agressiever in het spel dan Festilent. Daarnaast is Festilent slordig aan de bal en leidt het na een verovering van de bal snel balverlies.Binnen een paar minuten na rust is het dan ook Venhorst dat op een 2-1 voorsprong komt. Direct na een balverovering van Venhorst wordt de bal in de diepte richting de spits van Venhorst gespeeld. De bal valt goed bij de spits die tussen de verdedigers van Festilent staat gepositioneerd. Met een verdediger in zijn rug kan hij richting het doel van Festilent. Nick van der Horst komt goed uit en weet in eerste instantie het schot van de spits tegen te houden, maar in de rebound komt de bal voor de voeten van de spits die deze daarna in het doel tikt. 2-1 Venhorst.

Deze goal geeft Venhorst een boost. Niet veel later krijgen ze dan ook de kans de score verder uit te breiden. Vanuit een voorzet wordt de bal bij de tweede paal over het doel van Festilent gekopt.

Tien minuten later vergroot Venhorst toch de voorsprong naar 3-1. Vanuit de rechterkant dribbelt een speler van Venhorst een tweetal spelers van Festilent voorbij en geeft hij de bal hard en laag voor het doel. Ter hoogte van de penaltystip wordt deze bal door een andere speler van Venhorst binnengeschoten. 3-1 Venhorst.

Kort na de goal krijgt Festilent een goede mogelijkheid om een aansluitingstreffer te maken. Aaron van der Rijt zet vanaf de rechterkant de aanval op. Hij dribbelt zijn eigen tegenstander voorbij en speelt Chiel Noijen aan. Met een een-tweetje krijgt Aaron de bal terug en haalt uit. Helaas gaat de bal net naast het doel.

In het laatste kwartier van de wedstrijd gaat Festilent aanvallender voetballen door met een extra spits te spelen en gaat het op zoek naar de aansluitingstreffer. Daan Manders is voor Festilent in de tweede helft het dichtste bij het maken van een doelpunt. Vanuit een goede voorzet kan hij bij de tweede paal de bal met een volley richting het doel van Venhorst schieten. Helaas raakt hij de bal niet goed en gaat de bal naast het doel.

Foto door Tijs Nabuurs

Foto door Tijs Nabuurs

Ook met een extra spits lukt het Festilent niet om iets te forceren. De mannen uit Venhorst laten zich niet verrassen en verdedigen hun doel goed. Hierdoor verliest Festilent uit bij Venhorst met 3-1 en staat het na 6 speelrondes op de 10e plaats met 7 punten.

Maar kop op! Aanstaande zondag in de uitwedstrijd tegen Vianen Vooruit (de hekkensluiter van de competitie) kunnen onze heren opnieuw aan de bak om drie punten binnen te halen!

We sluiten het verslag af met een woordje van de hoofdtrainer:
“Heel slecht gevoetbald van onze kant. Alleen de scheidsrechter vond hun eerste goal een penalty, denk ik. We krijgen nog wel kansen en proberen het nog, maar het was al met al niet goed genoeg van onze kant.”

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Jeroen Disveld, Joost Geurts, Stijn van Hout (C), Stef de Groot, Jasper Van Den Berg (C), Pepijn Schonenberg, Teun Cornelissen, Daan Manders, Bram Geurts, Daan van Son. Reserve spelers: Niels Schonenberg, Aaron van der Rijt, Jorg Danen, Chiel Noijen

Overige uitslagen
Volkel – Brakkenstein: 1-3
EGS’20 – Vorstenbossche Boys: 5-0
Heijen – Vianen Vooruit: 1-1
SCE – Quick 1888: 1-1
Groesbeekse Boys – Hapse Boys: 4-0

Foto’s zijn gemaakt door Tijs Nabuurs