Festilent verliest uit bij Vianen Vooruit met 4-1

Na de verloren wedstrijd tegen Venhorst stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Vianen Vooruit op het programma. Een belangrijke wedstrijd want Vianen Vooruit heeft voor aanvang van de wedstrijd drie punten minder dan Festilent.

Vianen start met veel felheid en agressiviteit vooruit. Na tien minuten spelen wordt dit dan ook ook beloont. Via een een-tweetje proberen ze een speler in de 16-meter vrij te spelen. Een speler van Festilent zit er nog tussen, maar daardoor belandt de bal recht voor de voeten van een speler van Vianen, die deze kans benut. 1-0 Vianen Vooruit.

Festilent krijgt geen grip op de wedstrijd en Vianen gooit dankzij dit vroege doelpunt meer energie in de wedstrijd. Dat wordt tien minuten na de openingstreffer ook beloont op het scorebord. Vanuit een corner wordt de bal bij de eerste paal richting het doel gekopt. Via de rug van een speler van Festilent verandert deze bal van richting en vliegt deze in de verre hoek van het doel. 2-0 Vianen Vooruit.

Pas na een klein half uur spelen krijgt Festilent de eerste kans. Vanaf de rand van het zestien meter gebied schiet Bram Geurts op doel, maar dit schot mist de kracht om de keeper van Vianen Vooruit te verrassen.

In de 30e minuut breidt Vianen Vooruit de score verder uit. Wanneer een verdediger van Festilent de bal niet goed wegwerkt slaat Vianen toe. In eerste instantie wordt een schot van Vianen door Nick van der Horst gered, maar vanuit deze redding kan Vianen opnieuw een schot op doel lossen. Deze gaat er dan wel in. 3-0 Vianen Vooruit.

Een paar minuten later duikt Nick een schot uit de bovenhoek van het doel. De bal belandt door deze redding naast het doel. Nick kan op tijd op staan en voorkomen dat de spits van Vianen bij de bal kan komen. De spelers van Vianen willen een penalty, maar de scheidsrechter wil daar niets van weten.

Aan het einde van de eerste helft lukt het Festilent om de 3-1 te maken. Pepijn Schonenberg verovert de bal op het middenveld. De spelers van Vianen appelleren voor een overtreding, maar de scheids laat het spel doorgaan. Pepijn opent de bal goed op Bram. Hij neemt deze goed aan, speelt zijn directe tegenstander uit en met een mooie steekbal zet hij Jorg vrij voor het doel. Jorg neemt de bal aan en schiet de bal binnen.

Met meer durf, lef en zelfvertrouwen begint Festilent aan de tweede helft, op zoek naar de aansluitingstreffer.

Maar ondanks het betere veldspel lukt het Festilent niet om echt door de verdediging van Vianen Vooruit te komen. De verdedigers van Vianen lukt het om telkens tussen de laatste pass te komen en de aanval van Festilent tijdig te stoppen.

Vianen kiest in de tweede helft zelf voor voornamelijk de lange bal, maar het lukt Festilent om deze ballen gemakkelijk te verdedigen en nieuwe aanvallen op te zetten. Op een paar voorzetten en corners na creëert Festilent hieruit geen grote kansen.

Tegen de verhoudingen in is Vianen Vooruit in de tweede helft dichterbij een doelpunt dan Festilent. Een aanvaller van Vianen Vooruit probeert de bal over de keeper in het doel te plaatsen. De bal belandt echter op de paal en kan op tijd door een verdediger van Festilent worden weggewerkt.

Ondanks dat de tijd verder tikt behoudt Festilent de drive om nog een punt uit deze wedstrijd te slepen. Het gaat steeds aanvallender voetballen. In het laatste kwartier betekent dit ook dat er een extra aanvaller wordt ingebracht.

Hierdoor ontstaat er achterin bij Festilent ook meer ruimte. In de laatste minuten van de wedstrijd countert Vianen Vooruit. De spits van Vianen kan met een aantal verdedigers van Festilent richting het doel. Een verdediger van Festilent maakt een overtreding op ongeveer 20 – 25 meter afstand van het doel.

De vrije trap die hieruit ontstaat wordt door Vianen benut. De spits van Vianen schiet een vrije trap in de linkerbovenhoek, buiten het bereikt van Nick.

In de allerlaatste minuut krijgt Festilent nog een kans om te scoren, maar helaas lukt dit niet. Vanuit een corner komt de bal ver bij tweede paal. Deze wordt opnieuw ingebracht. Aan de andere kant van het strafschopgebied staan twee spelers van Festilent, maar het lukt hen niet om de bal te raken en binnen te koppen.

Uiteindelijk verliest Festilent de uitwedstrijd tegen Vianen met 4-1. Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen Quick 1888 op het programma en kunnen onze heren opnieuw strijden voor 3 punten. Na de goede start van het seizoen zijn deze van harte welkom!

We sluiten het verslag van met een woordje van de hoofdtrainer:
“We spelen het eerste half uur ver beneden ons kunnen. Fouten werden genadeloos afgestraft door Vianen Vooruit. Vlak voor rust scoort Jorg Danen de 3-1 en proberen we tijdens de rust elkaar op te peppen. Ik ben in ieder geval blij, dat we in de tweede helft met meer vertrouwen gespeeld hebben. Hier gaan we op voortborduren met elkaar om zo samen de weg omhoog te vinden”

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Jasper van en Berg, Stijn van Hout (C), Stef de Groot, Roy van den Bogaart, Pepijn Schonenberg, Teun Cornelissen, Jorg Danen, Bram Geurts, Daan van Son. Reserve spelers: Daan Manders, Chiel Noijen en Stan Zonnenberg

Overige uitslagen
EGS’20 – Venhorst: 2-1
Hapse Boys – SCE: 2-3
Vorstenbossche Boys – Volkel: 2-3
Brakkenstein – Krayenhoff: 3-3
NEC – Groesbeekse Boys: 2-2
Quick 1888 – Heijen: 3-2