Festilent verliest van Cito

Na de verloren uitwedstrijd tegen Achilles Reek kreeg Festilent de koploper, Cito, op bezoek.

De wedstrijd was een kleine 3 minuten oud toen Cito de 0-1 binnen schoot. Met een volley van een kleine 20 meter schiet een speler van Cito de bal in de kruising. Een zeer mooie goal, maar wel weer een achterstand voor Festilent.

Na de 1-0 wordt er goed gevoetbald door Festilent. Het lukt de ploeg om enkele aanvallen op te zetten en tot kansen te komen. Helaas blijft een Zeelands doelpunt uit.

In de 30ste minuut komt Chiel van Hout in een kopduel met zijn hoofd tegen het hoofd van de tegenstander. Door de harde klap kan Chiel niet verder en hij verlaat, met een lichte hersenschudding, het veld.

Na 36 minuten krijgt Cito een vrije trap op een kansrijke positie. De bal wordt vanaf de linkerkant voorgegeven en bij de tweede paal door een speler van Cito binnengekopt. Festilent dat tot dit moment een prima wedstrijd speelt, staat hierdoor wel 0-2 achter. Dit is tevens ook de ruststand.

Festilent heeft in de rust het gevoel dat de wedstrijd nog niet gespeeld is. In de tweede helft zet Festilent daarom hoger druk. Het gevolg hiervan is dat de ruimtes groter worden en het lukt Cito regelmatig om onder de druk van Festilent uit te voetballen.

Na 65 minuten spelen schiet een speler van Cito de bal van ongeveer de middenlijn in het doel van Festilent. In de 10 tot 15 minuten die daar op volgen weet Cito de score uit te breiden en loopt het uit naar 0-4 en 0-5. De wedstrijd is op dat moment beslist.

Hiermee verliest Festilent opnieuw. In totaal heeft Festilent nu 7 punten uit 7 wedstrijden.

Aanstaande zondag staat er GEEN wedstrijd op het programma. Op zondag 21 november 2021 speelt Festilent haar volgende wedstrijd. NLC’03 uit in Lith is dan de tegenstander op Sportpark De Akkeren.

We sluiten af met een woordje van de hoofdtrainer:

“Ik vond dat we vandaag prima voetbalden, maar je zag de kwaliteit van Cito. Zij waren individueel veel sterker.”

Overige uitslagen in de competitie:

Achilles Reek – Herpinia: 0-4

SES 1 – Gassel 1: 4-1

SIOL – Ulysses: 1-1

FC de Rakt – NLC’03: 3-0

Vorstenbossche Boys – SCMH: 2-1

Juliana Mill – SSA Vesta’19: 1-5