Festilent verliest van koploper Vorstenbossche Boys

Na het gelijkspel tegen Juliana Mill afgelopen donderdag stond zondag de thuiswedstrijd tegen koploper Vorstenbossche Boys op het programma. Het belooft een zware wedstrijd voor Festilent te worden aangezien Vorstenbossche Boys strijdt voor het kampioenschap en vorige week zondag met 2-1 van SES verloor.

Dat beide teams gebrand zijn om te winnen is direct terug te zien in de eerste minuten van de wedstrijd. Vorstenbossche Boys zet Festilent direct fel onder druk, maar het lukt Festilent regelmatig om onder deze druk uit te voetballen en de bal bij de voorste linie te krijgen.

Het is Festilent dat ook de score weet te openen door een prachtige aanval uit het boekje. Van achteruit wordt spits Bram Geurts ingespeeld die de bal vervolgens doorspeelt naar Pepijn. Na een goede individuele actie van Pepijn lukt het hem de bal laag voor te geven waar Daan Manders op de juiste plek staat om de bal vervolgens tegen de touwen te schieten. 1-0 Festilent.

Niet veel later in de 21e minuut verdubbelt (opnieuw) Daan Manders de voorsprong door de bal vanuit een corner bij de tweede paal binnen te koppen. 2-0 Festilent! Vorstenbossche Boys proberen nog iets terug te doen, maar op een paar afstandsschoten na lukt het hen niet om tot grote kansen te komen.

Festilent krijg in de eerste helft nog een grote kans op de 3-0 als de bal opnieuw laag voor het doel komt. Helaas lukt het niet om deze kans te verzilveren en gaan beide ploegen met een 2-0 stand de rust in.

In de tweede helft zijn de rollen omgedraaid. Het is Vorstenbossche Boys dat zeer fel en agressief aan de tweede helft begint. Ze zetten met het gehele team Festilent snel onder druk. Festilent heeft veel moeite om de bal in de ploeg te houden, waardoor het steeds opnieuw een aanval van Vorstenbossche Boys moet tegen houden. In de 60e minuut is Vorstenbosch dicht bij een aansluitingstreffer, maar deze kans wordt door Festilent van de lijn gehaald door linksback Jurre van der Ven. Het blijft 2-0.

In de 66e minuut doet er zich een rare situatie voor als de scheidsrechter totaal onverwachts beslist dat keeper Nick van der Horst de bal te lang in zijn handen zou vasthouden. Vorstenbosshe Boys krijgt hierdoor een indirecte vrije trap in het 16-meter gebied van Festilent. De vrije trap wordt genomen en via een voet van Festilent verandert de bal dusdanig van richting dat deze in de verre hoek beland. 2-1.

Vanaf dit moment leeft Vorstenboscche Boys nog verder op, krijgt het een boost en heeft Festilent het lastig. Zo’n tien minuten later lukt het Vorstenbossche Boys dan ook om de score gelijk te trekken. Het lukt Festilent niet om de bal goed weg te werken na een schot op doel. Hierdoor wordt de bal opnieuw voorgegeven en bij de tweede paal wordt de bal met een volley binnen geschoten.

Kort voor het einde van de wedstrijd weet Vorstenbosshe Boys de wedstrijd helemaal om te draaien. Festilent neemt een corner, maar deze wordt afgeslagen. Met een snelle counter is Vorstenbossche Boys razendsnel aan de andere kant van het veld en loopt het met twee spelers op doelman Nick van der Horst af. Deze kans wordt ook verzilverd en daarmee weet Vorstenbossche Boys de 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 voorsprong.

In de 87e minuut loopt Chiel Noijen, die kort daarvoor is ingevallen, bij een voorzet een hoofdblessure op en kan niet verder. Festilent dat al haar wisselbeurten al heeft gebruikt moet verder met 10 man. Maar Festilent eindigt de wedstrijd zelfs met 9 man. Nadat Stijn van Hout een overtreding begaat, krijgt hij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en dus moet hij met rood vertrekken. Festilent weet verder niet meer tot grote kansen te komen en moet dus genoegen nemen met het verlies tegen de koploper.

Ondanks dat Chiel Noijen de wedstrijd niet kon uitspelen gaat het na de wedstrijd gelukkig goed met hem.

We sluiten het verslag af met een woordje van de trainer:

“We hebben ons plan goed uitgevoerd en ben tevreden met wat ik gezien heb vandaag. Wij kregen een vrije trap tegen in onze zestien omdat onze keeper de bal langer dan zes seconden vasthield volgens de scheidsrechter. Uit die vrije trap kwamen zij terug en kregen ze een boost. Daarna werd het heel lastig voor ons”

Overige uitslagen:
Achilles Reek – SES 2-2
Ulysses – SCMH 1-2
Juliana Mill – FC de Rakt 0-2
Gassel – SJO / SSA VESTA’19 0-5
Herpinia – Cito 3-3
SIOL – NLC’03 2-2