Festilent wint 3-2 thuis tegen SES

De winterstop is voorbij en dus ging afgelopen zondag de tweede seizoenshelft van start met meteen een mooi affiche, SES kwam op bezoek op Sportpark de Bundel. Supporters van zowel Festilent als SES trotseerde het koude weer om deze wedstrijd bij te wonen.

Na de actie voorafgaand aan de wedstrijd van de Pupil van de Week: Tijl Fleuren, fluit de scheidsrechter om 14:30 uur en start de wedstrijd.

In de eerste vijf minuten begint Festilent goed aan de wedstrijd en krijgt de thuisploeg direct de kans om de scoren te open. Na een mooie steekpass van Bram Geurts komt Pepijn Schonenberg oog in oog met de keeper van SES die zijn doel knap schoonhoudt.

Na twaalf minuten spelen moet Festilent de wedstrijd vervolgen met tien spelers. Wanneer een lange bal van SES tussen de verdedigers stuit en Stijn van Hout de bal vervolgens verkeerd inschat, raakt hij niet de bal maar de spits van SES. Hij ontvangt direct een rode kaart van de scheidsrechter. Daarmee is hij de eerstvolgende wedstrijd uit bij Herpinia geschorst.

Ondanks de rode kaart lukt het Festilent toch om op voorsprong te komen. Na een half uur spelen geeft Pepijn Schonenberg een voorzet vanaf rechts die ietwat ongelukkig door een speler van SES in het eigen doel wordt gelopen. 1-0 Festilent!

Niet veel later heeft SES direct een antwoord door de gelijkmaker te scoren. Ook zij scoren vanuit een voorzet vanaf rechts die bij de tweede paal wordt binnengeschoten.

Ietwat verder in de wedstrijd krijgt SES opnieuw een kans na een voorzet die bij de tweede paal komt. De bal wordt echter zwak binnengeschoten waardoor doelman Nick van der Horst de bal eenvoudig tegen kan houden.

Uiteindelijk gaat Festilent wel met een voorsprong de rust in. Opnieuw wordt, vanuit een aanval vanaf de rechterkant, een voorzet gegeven. Bram Geurts komt voor de verdedigers van SES en weet de bal met een licht tikje in de lange hoek te krijgen. 2-1 Festilent!

In tweede helft is de drive en energie bij de spelers van Festilent nog steeds enorm hoog. Hierdoor lukt het Festilent met een man minder toch om haar tactiek uit te voeren en haar eigen spel te spelen.

Het is dan ook Festilent dat na 75 minuten voetballen de 3-1 weet te maken. Vanuit een voorzet van rechts kopt Daan Manders de bal bij de tweede paal binnen!

Ondanks deze goal blijft de wedstrijd spannend, want SES gaat meer en meer op zoek naar een doelpunt. In de 80e minuut krijgt SES de mogelijkheid om de wedstrijd weer spannend te maken wanneer het mag aanleggen voor een penalty. Nick van der Horst houdt Festilent knap op de been door de strafschop tegen te houden.

Enkele minuten later lukt het SES toch om de aansluitingstreffer te maken. Een afstandsschot wordt per ongeluk aangeraakt door een speler van SES waardoor de bal van richting verandert en in het doel belandt.

Tot de allerlaatste minuut blijft het spannend. In de absolute slotfase van de wedstrijd kopt de spits van SES nog een bal richting het doel, maar opnieuw bewijst Nick van der Horst zijn dienst voor Festilent. Hierdoor blijft het 3-2 en wint Festilent zeer knap met tien man van SES!

Overige uitslagen:
FC de Rakt – Juliana Mill: 4-1
Alle overige wedstrijden waren afgelast.