Festilent wint bekerwedstrijd met 0-5 uit bij Toxandria

Na de verloren competitiewedstrijd tegen SCE stond afgelopen zondag de bekerwedstrijd tegen Toxandria op het programma. Toxandria staat in de competitie op dit moment 11e in de 5e klasse-D. Zij wisten de afgelopen twee bekerwedstrijden verrassend van twee vierdeklassers te winnen.

Om 14:30 uur trapt Festilent de wedstrijd af. Onze heren kennen een goede start van de wedstrijd. Na slechts drie minuten spelen opent Aaron van der Rijt de score. Hij ontvangt aan de rechterkant van het veld de bal, dribbelt zijn directe tegenstander voorbij en speelt vervolgens Chiel Noijen in de spits aan. Door een goede combinatie tussen beide aanvallers komt Aaron vrij voor de keeper en schiet de bal binnen. 0-1 Festilent.

Na de 0-1 blijft Festilent de bovenliggende partij en krijgt het meerdere kansen om de score uit te breiden. Zo kan Jorg Danen vanaf de 16-meter uithalen, maar belandt het schot net naast het doel. Niet veel krijgt Bram Geurts eveneens een grote kans, maar vanuit de voorzet schiet ook hij de bal net naast het doel.

Uiteindelijk is het Chiel Noijen die de 0-2 weet te maken. Aan de rechterkant van het veld dribbelt Aaron zijn directe tegenstander voorbij. In de 16-meter schiet hij op doel, waar de keeper van Toxandria in eerste instantie nog goed redding op brengt, maar in de rebound komt de bal voor de voeten van Chiel die dit buitenkansje eenvoudig weet te verzilveren.

Tot dan toe heeft Toxandria niets in te brengen in de wedstrijd. Het is een eenrichtingsverkeer richting het doel van Toxandria. Na een half uur spelen wordt de score dan ook verder uitgebreid door Jorg. Opnieuw haalt hij uit vanaf de 16-meter. Dit keer schiet hij de bal in de linkerbovenhoek van het doel! 0-3 Festilent!

Vijf minuten voor rust krijgt Chiel nog een grote kans om opnieuw op het scorebord te komen. Nadat hij via een goede combinatie vrij voor de keeper van Toxandria komt schiet hij de bal op de paal. Hierdoor blijft de 0-4 uit.

Toch lukt het Festilent nog voor rust de 0-4 te maken. Vanaf de rechterkant van het veld ontvangt Bram in de 16-meter de bal. Met een tegenstander aan hem vastgekluisterd weet hij toch knap weg te draaien en de bal in de linkeronderhoek te schieten. Hiermee komt de stand op 0-4 en daar gaan beide teams dan ook mee de rust in.

In het begin van de tweede helft is Festilent slordiger aan de bal. Zo wordt er een keer op eigen helft balverlies geleden, maar speelt Toxandria dit niet goed uit. Hierdoor kunnen ze niet profiteren van de situatie.

Op deze incidentele fout na is het spelbeeld in de tweede helft vergelijkbaar met het beeld van de eerste helft. Festilent heeft veelal de bal, vaak ook op de helft van Toxandria en gaat op zoek naar meer doelpunten.

Zo ontvangt Chiel, vanuit een lange pass, de bal in de loop. Hij neemt deze goed mee, passeert zijn directe tegenstander en legt de bal vervolgens goed terug. Helaas staat een verdediger van Toxandria goed opgesteld en kan hij de bal wegwerken.

Niet veel later geeft Pepijn Schonenberg een voorzet vanaf links op Jorg die daarmee vrij voor de goal van Toxandria komt. Echter is de bal lastig te controleren waardoor de kans helaas verloren gaat.

Uiteindelijk is het Chiel die de 0-5 maakt. Na 70 minuten spelen kan Bram vanaf de rechterkant de bal laag voorgeven en Chiel vervolgens de bal bij de tweede paal binnenglijden. 0-5 Festilent!

Na dit doelpunt worden er nog enkele kansen gecreëerd, maar de 0-6 blijft uit. Zo ontvangt Daan van Son de bal in de loop en kan hij na een goede passeeractie de bal voorgeven. Met een sliding probeert Chiel deze bal nog binnen te glijden, maar helaas komt hij net een voetlengte te kort.

Ook Pepijn is dicht bij de 0-6. Vanaf de linkerkant van het veld dribbelt hij naar binnen toe. Op de rand van de 16-meter haalt hij uit, maar de keeper van Toxandria duikt de bal knap uit het doel.

Uiteindelijk winnen onze heren deze wedstrijd gemakkelijk met 0-5 en bekert Festilent verder. Op het moment van schrijven is het nog niet bekend wie de volgende tegenstander van Festilent is in de bekercompetitie.

Volgende week zondag staat de thuiswedstrijd tegen Heijen op het programma.

Opstelling Festilent: Nick van der Horst (K), Aaron van der Rijt, Joost Geurts, Stijn van Hout (C), Jasper Van Den Berg (C), Pepijn Schonenberg, Daan Manders, Jorg Danen, Jeroen Disveld, Bram Geurts, Chiel Noijen. Reservespelers: Niels Schonenberg, Daan van Son en Max Jacobs.

Overige uitslagen bekertoernooi:

Zondag 22-10-2023:
Volharding – SV Venray: 3-2
Ysselsteyn – ZSV: 0-1
Vitesse’08 – WEC: 0-5
SJO/SSA VESTA’19 – Nooit Gedacht: 1-2

Zaterdag 21-10-2023:
O.S.S.’20 – UDI’19/CSU: 0-3

Donderdag 19-10-2023:
SES – Someren: 1-4
HVCH – Rhode/VSB: 3-1
NWC – Sparta’25: 1-2
Deurne – Wittenhorst: 1-2
Irene – Margriet: 1-5
Spero – JVC Cuijk: 2-3

Avanti’31, Olympia’18, SV TOP, DAW Schaijk, Eendracht’30, Heijen, Sambeek, Milheezer Boys, Venhorst, SV Brandevoort, Merselo, Mariahout, Avesteyn, FC Uden en Vianen Vooruit waren vrijgeloot en derhalve gekwalificeerd voor de derde ronde.