Festilent wint bij Juliana Mill

Na de gewonnen wedstrijden tegen Herpinia (4-1), SCMH (2-3) en FC de Rakt (5-3) stond zondag de uitwedstrijd tegen Juliana Mill op het programma. Een wedstrijd waarin Festilent voor het eerst in haar nieuwe zwarte uittenues speelde.

Vanaf de eerste minuut beginnen zowel Festilent als Juliana fel aan de wedstrijd. Juliana zet vroeg en fel druk op de verdediging van Festilent, dat moeite heeft om hier onderuit te voetballen waardoor regelmatig gekozen wordt voor de lange bal.

In het eerste deel van de wedstrijd worden er nauwelijks kansen gecreëerd door beide ploegen, maar het is Festilent dat na z’n 25 minuten spelen weet te scoren. Bram Geurts schiet vanaf ruim 20 meter met een prachtige ouderwetse streep de bal in het doel waardoor Festilent de leiding neemt.

Een kwartier later weet Festilent de score te verdubbelen naar 0-2. Vanuit het middenveld wordt een lange bal op Pepijn gegeven. Na een goede individuele actie schiet hij de bal op doel. De keeper lijkt het schot in eerste instantie tegen te houden, maar Hidde van Dongen reageert attent en tikt de rebound binnen.

In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld. Het veldspel is erg slordig en beide ploegen hebben moeite om de bal in bezit te houden.

Ondanks het slordige spel is het opnieuw Festilent dat weet te scoren. Een kleine 20 minuten na rust is het Pepijn die na het passeren van een tegenstander met een mooi schot van buiten de 16 de bal binnen schiet. 0-3 Festilent. Niet veel later weet Jasper de score verder uit te breiden naar 0-4, met een fraaie stift over de keeper.

Ondanks het mindere veldspel worden er wel veel en voornamelijk mooie goals gemaakt. Het lijkt dan toch een mooie middag te worden voor Festilent.

In de 75e minuut krijgt Pepijn de kans om de score verder uit te breiden naar 0-5. Pepijn komt oog in oog met de keeper van Juliana Mill, maar helaas lukt het hem niet om de bal over keeper heen in het doel te krijgen waardoor de 0-5 uitblijft.

Richting het einde van de wedstrijd krijgt Juliana Mill een vrije trap op een gevaarlijke plek net buiten het strafschopgebied. Ondanks de vele personen in de muur, lukt het toch om de bal er doorheen te schieten en te scoren. Stand: 1-4.

Dit is tevens ook de eindstand van de wedstrijd. Festilent wint verdient van Juliana Mill en neemt drie punten mee naar Zeeland. Festilent-trainer Tom Jacobs was uiteraard blij met opnieuw een overwinning. “Onze selectie wordt steeds fitter en completer. Maar ik zie ook dat de jongens individueel en als team stappen zetten. Het harde werken werpt z’n vruchten af.”

Foto door voetbal-shoot.nl

Foto door voetbal-shoot.nl

Overige uitslagen:

SSA Vesta – Cito: 2-1

Vorstenbossche Boys – SES: 3-1

FC de Rakt – Gassel: 5-1

Niet alle teams uit de competitie kwamen in actie deze zondag. Dit komt, omdat er ook wedstrijden op donderdagavond worden gespeeld i.v.m. eerder afgelaste wedstrijden vanwege corona.