Festilent wint de eerste thuiswedstrijd van het seizoen!

Na de gewonnen wedstrijd tegen FC de Rakt stond afgelopen zondag de eerste thuiswedstrijd tegen Gassel op het programma. Sinds dit seizoen is de ‘Pupil van de week’ weer terug bij Festilent. Niene van Dijk, speelster bij JO11-2, was deze keer de gelukkige en mocht de gehele middag bij het eerste elftal meelopen.

Niene vertelde na afloop dat ze het erg leuk vond om samen met de spelers van Festilent mee te lopen en mee te maken hoe het eerste elftal zich voorbereid op een competitiewedstrijd. Verder was Niene erg blij met het shirtje en de voetbal waar ze thuis zeker mee gaat oefenen. Ook vanuit de ouders van Niene waren er complimenten en vonden ze het erg leuk dat vanuit Festilent de pupil van de week weer georganiseerd wordt!

Zodra het eerste fluitsignaal heeft geklonken start Festilent fel aan de wedstrijd. Ondanks het vroege druk zetten van Gassel is Festilent in de eerste tien minuten van de wedstrijd de bovenliggende partij. Het duurt dan ook niet lang voordat dit in cijfers op het scorebord wordt uitgedrukt. Bram Geurts weet de score te openen voor Festilent. Na een lange pass in de diepte kan Bram in zijn eentje op de keeper aflopen. Hij weet de bal laag in de rechterhoek te schieten en laat de doelman van Gassel kansloos. 1-0 Festilent!

Slechts een paar minuten later wordt de score verder uitgebreid. Na een mooie steekpass van Pepijn Schonenberg komt Hidde van Dongen aan de linkerkant van de 16-meter oog in oog te staan met de keeper. De grensrechter van Gassel vlagt voor buitenspel, maar de scheids laat het spel doorgaan. Hidde schiet de bal laag in de rechterhoek. De keeper raakt de bal nog aan met de hand, maar kan het doelpunt niet voorkomen. 2-0 Festilent.

De twee vroege goals geven Festilent vleugels. Het veldspel blijft goed en de 3-0 volgt dan ook snel. Opnieuw is Pepijn Schonenberg met het voorbereidende werk. Vanuit de rechterkant van het veld wordt de bal voorgegeven op Bram Geurts. Bram neemt de bal knap met de borst aan en schiet met een volley de bal hard tegen de touwen. De grensrechter van Gassel vlagt wederom voor buitenspel, maar ook dit keer wordt hij genegeerd door de scheidsrechter. De grensrechter van Gassel is door het tot tweemaal toe negeren van het vlagsignaal dusdanig gefrustreerd dat hij de er abrupt mee stopt. Hij gooit de vlag in de richting van de scheidsrechter en verlaat direct het sportpark.

De wedstrijd wordt korte tijd stilgelegd. Na vijf minuten wil de scheidsrechter verder zonder grensrechter, maar dat wil dit Gassel niet. Uiteindelijk biedt een toeschouwer van Gassel zich als grensrechter aan, waardoor de wedstrijd kan worden vervolgd.

Tot aan de rust is het veldspel vervolgens bij beide ploegen onrustig en wordt er niet meer gevoetbald.

Na de rust blijft het veldspel bij beide ploegen onrustig. Door beide ploegen worden weinig kansen gecreëerd. Er komen enkel wat kleine mogelijkheden aan de kant van Festilent doordat er van afstand op goal geschoten wordt, maar dit levert geen direct gevaar op.

Pas in de 70e minuut is er een serieuze kans voor Festilent. Vanuit een hoekschop belandt de bal bij de tweede paal waar Stijn van Hout helemaal vrij staat. De bal wordt echter te ver naar de grond gekopt waardoor de keeper eenvoudig redding kan brengen.

Tot aan de laatste minuten van de wedstrijd blijft het een rommelige wedstrijd met veel lange ballen over en weer.

In de blessuretijd beslist Bram Geurts de wedstrijd wanneer hij vanaf de eigen helft in zijn eentje op het doel van Gassel af kan. Hij stift de bal over de keeper waardoor hij zijn hattrick voltooit en de 4-0 op het scorebord zet!

Dit is uiteindelijk ook de einduitslag!

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Jelle van den Heuvel, Stijn van Hout (C), Vince De Klijn, Jasper Van Den Berg, Jeroen Disveld, Stef De Groot, Joost Geurts, Pepijn Schonenberg, Bram Geurts, Hidde Van Dongen. Reserve spelers: Chiel van Hout, Chiel Noijen, Just De Klein en Jurre van de Ven

Overige uitslagen competitie Heren 1:
SCMH – Sv Milsbeek 1-5
SES – Achilles Reek 0-2
Herpinia – Fc de Rakt 3-2
SIOL – NLC’03 2-0
Juliana Mill – HBV 4-1
V.V. Achates – Cito 0-0

Overige uitslagen competitie Heren & Dames Festilent:
Festilent 2 – HVCH 4 3-0
Festilent 3 – Venhorst 3 0-10
SJO/SSA VESTA’19 4 – Festilent 5 2-0
FC de Rakt 4 – Festilent 6 6-3
VCO 2 – Festilent 7 4-7
Festilent 8 – O.K.S.V. 3 5-1
Geldrop VR1 – Festilent VR 1 2-6
Festilent VR2 – Vorstenbossche Boys VR2 7-1

Festilent 4 heeft zondag niet gevoetbald.