Festilent wint de laatste competitiewedstrijd met 3-1 thuis van Herpinia

Op pinkstermaandag 29 mei 2023 stond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023 tegen Herpinia op het programma. Voor Chiel van Hout was het zijn laatste competitiewedstrijd als voetballer bij Festilent. Voor Jelle van den Heuvel was dit zijn laatste wedstrijd bij Festilent 1. Hij gaat volgend jaar verder voetballen bij Festilent 2.

Bij de opkomst van de spelers stond Herpinia klaar voor een erehaag. De spelers van Festilent kwamen met ieder een Pupil van de Week aan de hand het veld op. Nadat zij de bloemen hadden uitgedeeld aan supporters van Festilent begon de wedstrijd.

In de eerste minuten van de wedstrijd is Festilent beter dan Herpinia. Met momenten lukt het om de opbouw van Herpinia te verstoren waardoor Festilent dreiging heeft naar de goal van Herpinia. De 1-0 blijft echter uit.

Tevens krijgt Festilent van Herpinia de tijd en ruimte om van achteruit op te bouwen. Met regelmaat lukt het om hierdoor balbezit te hebben op de helft van Herpinia en een gevaarlijke aanval op te zetten.

Na ongeveer tien minuten spelen is het Chiel van Hout die dicht bij de openingstreffer is. Vanuit de rechterkant kan hij, na mooi combinatiespel, schuin op het doel van Herpinia af. Met een verdediger op zijn hielen schiet hij de bal hard op doel. De keeper van Herpinia is echter alert en kan de bal tegenhouden.

In de rest van de eerste helft zet Festilent hoog druk op de helft van Herpinia. Met momenten lukt het Herpinia om onder deze druk uit te voetballen en een aanval op te zetten. Echter staat de verdediging van Festilent goed gepositioneerd en lukt het Herpinia niet om gevaarlijk te worden voor het doel van Festilent.

Na twintig minuten spelen opent Bram Geurts de score. Hij ontvangt de bal vanuit een lage voorzet vanaf de rechterkant van Chiel van Hout. Bram neemt de bal aan, legt de bal een keer goed neer en schiet deze gemakkelijk in het doel.

Tien minuten later krijgt Bram Geurts opnieuw een kans. Nadat Pepijn Schonenberg zijn directe tegenstander passeert aan de rechterkant van het veld, geeft hij de bal bij de tweede paal voor. Bram Geurts staat daar helemaal vrij en kopt de bal helaas net naast het doel.

Tot aan de rust is Herpinia niet gevaarlijk geweest voor het doel van Festilent. Tegen de verhoudingen in lukt het Herpinia toch nog voor rust om de gelijkmaker te maken. Vanuit een eigen doeltrap ontvangt een middenvelder van Herpinia, vanuit de tweede bal, de bal op de helft van Festilent en haalt van grote afstand uit. De bal komt laag op doelman Nick van der Horst af. Hij verslikt zich in deze bal, waardoor die in het doel van Festilent beland. 1-1.

In de tweede helft is Festilent opnieuw de bovenliggende partij.

Direct na de start in de tweede helft is Festilent een aantal keer gevaarlijk aan de rechterkant van het veld. Hidde van Dongen passeert aan de rechterkant zijn directe tegenstander. Op de achterlijn geeft hij vervolgens een lage voorzet die net niet aankomt bij een aanvaller van Festilent waardoor de kans onbenut blijft.

Niet veel later, in de 55e minuut is het opnieuw Hidde van Dongen die zijn directe tegenstander passeert en de bal voor kan geven. Dit keer komt de voorzet wel goed aan. Bij de tweede paal staat Pepijn Schonenberg vrij. Hij neemt de bal aan en schiet deze binnen in de hoek van het doel. 2-1 voor Festilent.

Na de 2-1 blijft Festilent meer in balbezit en gaat het op zoek naar de 3-1. Zo komt Pepijn Schonenberg via een aantal combinaties met een mooi lobje van Bram in de 16-meter oog in oog met de keeper van Herpinia. De ruimtes zijn klein en de keeper van Herpinia verkleint zijn doel dan ook goed. Hierdoor lukt het Pepijn niet om de kans te benutten en blijft het 2-1.

Pas tegen het einde van de wedstrijd krijgt Festilent voorin meer ruimte. Dit komt, omdat Herpinia aanvallender gaat voetballen. Zij willen de gelijkmaker maken. Echter wordt Herpinia in de tweede helft maar één enkele keer gevaarlijk voor het doel van Festilent. Dat is wanneer de rechtsbuiten van herpinia vanaf de 16 meter richting het doel kan schieten. Dit schot gaat rakelings naast.

Het is uiteindelijk Festilent dat profiteert van de ruimte achter de verdediging van Herpinia. Vanuit een lange bal van de verdediging van Festilant kan Daan van Son in zijn eentje richting het doel van Herpinia. Oog in oog met de keeper houdt hij zijn hoofd koel en schiet de bal laag in de linkeronderhoek. 3-1 Festilent.

In de laatste minuten van de wedstrijd krijgen Chiel van Hout en Jelle van den Heuvel een publiekswissel. Omdat Festilent al zijn wissels al heeft gebruikt eindigt Festilent hierdoor met negen man.

Na het laatste fluitsignaal ontvingen Chiel van Hout en Jelle van den Heuvel een bedankje voor hun inzet bij Festilent 1.

Chiel van Hout speelde zijn laatste wedstrijd als voetballer en speelde 162 officiële wedstrijden in Festilent 1.

Jelle van den Heuvel speelde zijn laatste wedstrijd voor Festilent 1 en speelde in totaal 155 officiële wedstrijden. Jelle gaat verder voetballen in Festilent 2.

Nogmaals, ontzettend bedankt voor jullie inzet heren! 💙

Overige uitslagen:
Gassel – Juliana Mill: 0-3
Achilles Reek – V.V. Achates: 2-1
HBV – SIOL: 1-2
FC de Rakt – SES: 1-2
Cito – SCMH: 0-0
NLC’03 – SV Milsbeek: 2-2