Festilent wint met 0-1 van Herpinia

Na de overwinning op SES stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Herpinia op de planning. Na deze wedstrijd hebben onze heren tegen iedere tegenstander uit de competitie één wedstrijd gespeeld.

Zoals bij iedere wedstrijd controleert de scheidsrechter het veld, belijning en netten van de doelen. Maar bij Herpinia verbaasde de scheidsrechter zich. Zoals hij zelf zegt: “Hebben ze vannacht om 2:30u de belijning getrokken?”. Het resultaat? Bekijk onderstaande foto.

Daar kunnen ze bij Herpinia nog veel van onze Chiel leren. 😉

Een paar seizoenen geleden toen Chiel op het laatste moment de belijning van het veld in orde maakte voor de wedstrijd

Veld belijning bij Herpinia

 

 

Naast de belijning is het, zoals verwacht, “een knollenveld”. Het veld is hobbelig en drassig wat het voor Festilent moeilijk maakt om te voetballen. Maar goed Festilent zal het ermee moeten doen en ook de heren van Herpinia hebben hier last van.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd is Festilent de bovenliggende partij. Herpinia zakt terug op eigen helft en vindt het goed dat Festilent de bal heeft en rondspeelt. Festilent is geduldig en weet ondanks de slechte omstandigheden goed om te gaan met het slechte veld in Herpen. Grote kansen levert het in de beginfase echter niet op.

Na de eerste tien minuten wordt het veldspel rommeliger. Hierdoor krijgt Herpinia de mogelijkheid om te counteren. In de meeste gevallen zijn deze uitbraken niet gevaarlijk voor Festilent aangezien de verdediging goed opgesteld staat.

Niet veel later is het Daan Manders die dicht bij de openingstreffer is. Na een goede steekpass van Bram Geurts kan Daan Manders de bal met de punt van de schoen nog net richting het doel krijgen. In eerste instantie redt de keeper van Herpinia, maar de bal komt opnieuw tegen Daan Manders aan en rolt in het inmiddels lege doel. Helaas voor Festilent wordt het doelpunt afgekeurd omdat de bal tegen de arm van Daan aangekomen zou zijn. Hierdoor blijft de stand 0-0.

Even later krijgt Herpinia de kans op de 1-0. Een voorzet van de linkerkant van het veld wordt niet goed weggewerkt door Festilent. Hierdoor blijft de bal aan de rechterkant in de 16-meter hangen. Een speler van Herpinia schiet de bal in, maar de bal gaat via doelman Nick van der Horst tegen de paal. Hierdoor gaan beide teams met een 0-0 stand de rust in.

In de tweede helft pakt Festilent de regie over de wedstrijd. Herpinia komt slecht uit de kleedkamer en is onrustig aan de bal waardoor men al snel kiest voor de lange bal. Deze leveren echter geen gevaar op waardoor Festilent eenvoudig het balbezit over kan nemen.

Na een uur spelen opent Festilent de score. Bram Geurts geeft vanaf de linkerkant van de 16-meter een voorzet die Jasper van der Berg bij de tweede paal binnenkopt. 0-1 Festilent!

Los van een aantal lange ballen is het na de openingstreffer eenrichtingsverkeer richting het doel van Herpinia. Festilent komt niet in de problemen en gaat vrijwel continu op zoek naar een tweede doelpunt.

De eerste grote kans om de score uit te breiden is voor Chiel van Hout. Vanuit een corner kopt hij de bal net over het doel. Slechts vijf minuten later kopt Bram Geurts de bal vanuit een voorzet vanaf de rechterkant op de lat van het doel. Hierdoor blijft de 0-2 uit en blijft Herpinia in leven.

Een paar minuten nadat Teun Cornelissen in het veld is gekomen krijgt ook hij een goede kans op de 0-2. Helaas belandt ook zijn kopbal niet in het doel van Herpinia en blijft de voorsprong van Festilent minimaal.

Tegen het einde van de wedstrijd zet Teun Cornelissen goed druk op de verdediging van Herpinia in hun eigen 16-meter. Hij verovert de bal en kan richting het doel. Maar de keeper van Herpinia reageert alert en voorkomt een doelpunt.

Herpinia probeert in het slot van de wedstrijd nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar verder dan een geblokt schot komt het niet.

In de allerlaatste minuut van de wedstrijd lijkt de 0-2 alsnog op het scorebord te komen. Bram Geurts schiet na een mooie actie tussen twee verdedigers door op het doel. De keeper van Herpinia redt goed, maar werkt de bal dusdanig weg dat deze eenvoudig binnengetikt lijkt te kunnen worden door Pepijn Schonenberg. Helaas wordt zijn schot in een uiterste poging van een verdediger van Herpinia met een sliding geblokt waardoor ook deze kans niet resulteert in de bevrijdende 0-2.

Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en wint Festilent enigszins zwaarbevochten, maar bovenal verdient van Herpinia. Door deze overwinning blijft Festilent ongeslagen en met acht punten voorsprong koploper van de competitie.

Volgende week zondag, 5 februari, staat er een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Festilent ontvangt dan de nummer twee (FC de Rakt) van de competitie op sportpark De Bundel.

Overige uitslagen:
SIOL – HBV: 0-2
SES – FC de Rakt: 1-2
SV Milsbeek – NLC’03: 2-0
V.V. Achates – Achilles Reek: 2-2
SCMH – Cito: 2-3
Juliana Mill – Gassel: 4-1