Festilent wint met 0-2 uit bij FC de Rakt.

Na de verloren thuiswedstrijd tegen koploper Vorstenbossche Boys stond op deze zonnige zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC de Rakt op het programma. De vorige wedstrijd tegen FC de Rakt (thuis) was een spektakel. Toen lukte het Festilent om een 0-2 achterstand om te buigen naar een 5-2 overwinning.

Festilent start goed aan de wedstrijd tegen een tegenvallend FC de Rakt. Het veldspel van de Zeelanders is goed en de spelers weten elkaar gemakkelijk te vinden. Het duurt daarom ook niet lang voordat Festilent de score weet te openen. In de 12e minuut is het Bauke van Tilburg die de bal knap binnenkopt nadat Jasper van den Berg een afgeslagen corner opnieuw inbrengt.

Een kleine 10 minuten later is Festilent slordig in de opbouw waardoor FC de Rakt een grote kans krijgt om de score gelijk te trekken. Festilent komt met de schrik vrij wanneer de bal van heel dichtbij op de paal wordt geschoten.

Op een zeer gunstig moment, kort voor rust breidt Festilent de score uit naar 2-0. Hidde van Dongen speelt de bal in de diepte richting Pepijn Schonenberg die aan de rechter in de 16 meter oog-in-oog met een uitkomende keeper komt. Hij lobt de bal over de keeper tegen de lat. Maar gelukkig staat Chiel Noijen op de goede plek en schiet uit de rebound de bal in het doel waardoor Festilent met een 0-2 voorsprong de rust in gaat.

In de tweede helft komt Festilent beter uit de startblokken. In de 50e minuut krijgt het de eerste grotere kans krijgt om de score verder uit te breiden. Dit lukt helaas niet. Tien minuten later krijgt Festilent opnieuw een mogelijkheid als Willem van de Loop de bal laag voor geeft, maar deze nog net door FC de Rakt kan worden weggewerkt.

FC de Rakt wisselt in de 65e minuut drie spelers tegelijkertijd. Daarmee brengen ze veel frisse energie in de wedstrijd. Na deze wissels komt FC de Rakt een aantal keer dicht bij de aansluitingstreffer. Zo wordt de bal een keer voorgegeven, maar raakt niemand de bal en rolt deze net voor het Zeelandse doel langs.

Verder heeft Nick van der Horst nog een goede redding bij een afstandsschot en liggen enkele spelers van Festilent in de weg als de spits van FC de Rakt de bal in de 16 meter op goal wil schieten.

In de 75e minuut krijgt Festilent opnieuw een grote kans als Pepijn Schonenberg de bal vanuit de rechterkant laag over de grond voor geeft. Helaas kan Daan Manders net niet bij de bal, waardoor de stand 0-2 blijft. In het restant van de wedstrijd komt Festilent op wat afstandschoten na niet meer in de problemen en wint het de wedstrijd van FC de Rakt.

Overige uitslagen:
Vorstenbossche Boys – Juliana Mill: 2-2
SJ/SSA Vesta’19 – Ulysses: 1-0
NLC’03 – Herpinia 0-1
Cito – Gassel: 8-2
SCMH – Achilles Reek: 3-4