Festilent wint met 0-3 uit bij Juliana Mill en gaat ongeslagen de winter in!

Afgelopen zondag stond de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Een belangrijke wedstrijd om meerdere redenen: Tegenstander Juliana Mill staat op een gedeelde 3e plaats. Daarnaast heeft Festilent tot op heden nog geen wedstrijd verloren en kan het ongeslagen de winterstop in gaan. 

Om 14:00 uur trapt Festilent af en begint de wedstrijd. Juliana Mill zet vanaf het begin hoog druk en probeert de opbouw van Festilent te verstoren. Het lukt Festilent echter met regelmaat om onder deze druk uit te voetballen door goed te combineren en soms door een linie over te slaan.

Hierdoor ontstaat er ook dreiging voor het doel van Juliana Mill. Zo haalt Bram Geurts na een goede kapbeweging in het strafschopgebied met links uit. Helaas reageert de keeper van Juliana Mill alert en houdt hij de bal tegen.

De meeste dreiging van de thuisploeg komt voort uit de omschakeling. Wanneer de wedstrijd een klein half uur onderweg is kan een speler van Juliana Mill, na een snelle counter, vanaf twintig meter de bal op het doel schieten. Doelman Nick van der Horst laat zich echter niet afschrikken en heeft de bal klemvast.

Na iets meer dan een half uur spelen opent Pepijn Schonenberg namens Festilent de score. Doordat de verdediging van Juliana Mill slordig omgaat met het balbezit en een oplettende Bram Geurts, kan Festilent de bal overnemen. Bram Geurts speelt de bal naar Pepijn Schonenberg die na een goede kapbeweging beheerst de bal in de rechterbovenhoek krult.  0-1 voor Festilent!

Tot aan de rust is Festilent de bovenliggende partij en gaat het op zoek naar de 0-2. Daan Manders maakt tot twee keer toe een goede loopactie in de diepte en weet de bal vanuit de achterlijn terug te leggen. Helaas voor Festilent zit de verdediging van Juliana Mill er goed tussen waardoor de kansen niet benut kunnen worden.

In de tweede helft blijft Festilent doorgaan waar het in de eerste helft is gebleven. Zo lukt het onze heren om met goede combinaties onder de druk van Juliana Mill uit te voetballen en de aanval op te zoeken. Helaas blijft de 0-2 vooralsnog uit.

In de 65ste minuut is Festilent heel dicht bij de 0-2. Vanuit een vrije trap van de linkerkant van het veld kopt Stijn van Hout de bal naar het doel, maar helaas tikt de keeper van Juliana Mill de bal tegen de lat van het doel. Hierdoor komt de bal terug in het veld waar Jasper van der Berg op de goede plek staat om de bal binnen te tikken, maar ook deze mogelijkheid wordt gepareerd door een alert keepende doelman aan de zijde van Juliana Mill. Vervolgens lijkt de bal alsnog voor het inschieten, maar hier lopen Stijn en Jasper elkaar in de weg waardoor de keeper van Juliana wederom redding kan brengen.

In de 75e minuut van de wedstrijd is het wel raak. Vanuit de opbouw wordt uiteindelijk Hidde van Dongen aangespeeld aan de rechterkant op de helft van Juliana Mill. Na een goede individuele actie naar binnen toe schiet hij de bal met links in de linkerbovenhoek van het doel. 0-2 Festilent!

In het laatste kwartier van de wedstrijd zet Juliana Mill een extra speler in de aanval erbij om nog het een en ander te gaan forceren. Hierdoor ontstaat er voor Festilent meer ruimte in de omschakeling. Daar wordt ook vrij snel van geprofiteerd, want tien minuten voor het einde van de wedstrijd beslist Bram Geurts de wedstrijd door de 0-3 binnen te schieten.

Vanuit de linkerkant van het veld speelt Roy van de Bogaart Bram Geurts in de 16 meter aan. Na een kapbeweging komt hij los van zijn directe tegenstander en kan hij de bal eenvoudig binnenschieten.

Na de 0-3 speelt Festilent de wedstrijd zakelijk uit en komt het niet meer in de problemen. Hierdoor wint Festilent ook de laatste wedstrijd voor de winterstop en gaat het ongeslagen als koploper de winterstop in!

Overige uitslagen 4e klasse-H:
SIOL – Gassel: 4-2
NLC’03 – Cito: 0-1
SES – Herpinia: 1-1
SV Milsbeek – HBV: 0-5
SCMH – Achilles Reek: 0-0
V.V Achates – FC de Rakt: 1-5