Festilent wint met 1-0 van Vorstenbossche Boys

Na een week zonder voetbal vanwege de winterse omstandigheden stond afgelopen zondag de competitiewedstrijd tegen Vorstenbossche Boys, de hekkensluiter van de competitie, op het programma. Een belangrijke wedstrijd waar drie punten gehaald zullen moeten worden om aansluiting met de rest van de competitie te behouden.

Na een mooie dribbel en doelpunt van Pupil van de Week; Kees Boesten begon de wedstrijd. Festilent koos voor een defensievere speelstijl net als tegen Volharding en DAW en zakte wat verder terug naar achteren.

De uitploeg daarentegen kiest er juist voor om op de helft van Festilent de verdedigers onder druk te zetten. Daar gaat Festilent deze keer niet goed mee om. Een aantal keer wordt er achterin, in de opbouw, slordig balverlies geleden. Gelukkig voor Festilent benut Vorstenbossche Boys deze mogelijkheden niet.

Ook Festilent lukt het niet om in de eerste helft gevaarlijk te worden voor het doel van Vorstenbossche Boys. De laatste pass of voorzet komt niet aan waardoor mogelijkheden verloren gaan. Van afstand wordt één keer geschoten, maar deze bal gaat over het doel heen.

Toch is Festilent het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft. In de laatste minuten van de eerste helft schiet Stef de Groot, vanuit een corner, de bal hard op de lat van het doel. De uitploeg ontsnapt hier aan een achterstand.

Festilent begint de tweede helft sterker dan in de eerste helft. In het eerste kwartier heeft Festilent overwegend balbezit op de helft van Vorstenbosch. Tot een uitgespeelde kans komt het echter dan nog niet.

Hidde van Dongen kiest ervoor om het een keer van afstand te proberen. Nadat hij wegdraait bij zijn tegenstander haalt hij met zijn linkerbeen uit richting het doel van Vorstenbossche Boys, maar de keeper is alert en duikt de bal uit de linkerhoek van het doel.

Uiteindelijk is het Daan van Son die in de 70e minuut de 1-0 voor Festilent maakt. Vanuit een goede opening van rechts naar links in de diepte gaat Daan achter de bal aan. Hij is eerder bij de bal dan de keeper van Vorstenbosch en tikt de bal over de keeper heen. De verdediger van uitploeg probeert de bal nog voor de lijn uit het doel te schieten, maar schiet deze ongelukkig in het dak van het doel. 1-0 Festilent!

Niet veel later is Festilent dichtbij de 2-0. Vanuit de rechterkant speelt Pepijn Schonenberg Bram Geurts in de diepte aan. Bram kijkt naar links en ziet Daan vrijstaan. Met een vroege strakke voorzet probeert Bram Daan te bereiken. Maar net voordat de bal bij Daan komt kan een verdediger van Vorstenboscche Boys de bal voor de voeten van Daan wegtikken en gaat de kans verloren.

Na deze momenten verliest Festilent het overwicht in de wedstrijd en krijgt het meer druk van Vorstenbossche Boys op zich die opzoek gaan naar de gelijkmaker. In het laatste kwartier krijgt de uitploeg nog meerdere kansen.

Zo wordt er vanaf ruim twintig meter op het doel geschoten. Met een stuiter komt de bal richting Nick van der Horst. Hij neemt geen risico en stompt de bal in zijn duik naar de zijkant van het veld.

Niet veel later wordt vanuit een vrije trap de bal voorgegeven in het strafschopgebied van Festilent. Een speler van Vorstenbossche Boys kopt deze bal hard tegen de buitenkant van de paal. Dit keer ontsnapt de Festilent aan de gelijkmaker waar Vorstenbosch steeds meer naar op zoek gaat.
Tot de laatste minuut van de wedstrijd blijft Vorstenbossche Boys op zoek naar de gelijkmaker. Met een extra speler voorin proberen ze het een en ander te forceren, maar lukt het niet om een doelpunt te maken.

Nadat een speler van Vorstenbosch uit tweede lijn de bal op doel schiet en Nick deze bal gemakkelijk tegenhoudt fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en wint Festilent met 1-0 van Vorstenbossche Boys.

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Jeroen Disveld, Stijn van Hout (C), Stef de Groot, Jasper van en Berg, Joost Geurts, Pepijn Schonenberg, Teun Cornelissen, Bram Geurts, Chiel Noijen, Hidde van Dongen. Reserve spelers: Daan van Son, Jorg Danen en Niels Schonenberg

Overige uitslagen competitie:
Vianen Vooruit – Brakkenstein: 5-2
Hapse Boys – Venhorst: 0-0
Heijen – EGS’20: 1-0
SCE – Volkel: 0-2
Groesbeekse Boys – Krayenhoff: 1-1
Quick 1888 – NEC: 1-0