N

Festilent wint met 1-2 uit bij Heijen

Na een goede overwinning op SCE (3-0) vorige week stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Heijen op het programma. Vanuit Zeeland zijn er veel supporters meegereisd om onze heren aan te moedigen.

Na de tos fluit de scheidsrechter om 14:30 uur en start de wedstrijd. Festilent laat zich bij de start van de wedstrijd van haar de goede kant zien. In het eerste kwartier van de wedstrijd is Festilent de bovenliggende partij. Bram Geurts krijg de eerste grote kans van de wedstrijd. Vanuit een voorzet van de rechterkant komt de bal bij de tweede paal bij Bram. Vanuit de lucht schiet hij de bal, maar deze gaat helaas voor het doel langs.

Volley Bram

Niet veel later haalt Festilent dan toch de trekker over en opent het de score. Bram schiet een vrije trap op de rand van de 16-meter binnen. Hij krult de bal om de muur in de korte hoek van het doel. 0-1 Festilent!

Vrije trap Bram

Na dit doelpunt krijgt Heijen meer grip op de wedstrijd, komt het in een goede fase terecht en krijgt het kansen op de gelijkmaker. Zo komt de spits van Heijen na een mooie steekpass (buitenkantje rechts) van zijn teamgenoot oog in oog met doelman Nick van der Horst. De spits wil de bal rechtsonder in het doel schieten, maar schiet de bal naast het doel.

Toch is het Heijen dat niet veel later, na een half uur spelen, de gelijkmaker maakt. Een speler van Heijen dribbelt op 25 meter van het doel twee spelers van Festilent voorbij. Daarna schiet hij de bal met zijn linkerbeen in de rechterbovenhoek waardoor Heijen op 1-1 komt.

Voor rust krijgt Hidde van Dongen nog een kans op de 2-1. Vanaf de rechterkant wordt hij vrijgespeeld in de diepte. De bal stuitert wat op en met een volley schiet Hidde de bal net over het doel heen.

Na rust zijn Heijen en Festilent aan elkaar gewaagd en krijgen beide ploegen de mogelijkheid om op voorsprong te komen.

Zo schiet Hidde van Dongen van 20 meter op doel en kan de keeper van Heijen de bal met een hand uit het doel duiken. Bram schiet een vrije trap op de rand 16-meter in de linker bovenhoek, maar de keeper van Heijen weet, met een goede duik, de bal uit het doel te houden.

Hidde schot op doel

Niet veel later krijgt een speler van Heijen, via de kluts, onverwachts de bal op een paar meter van het doel in zijn bezit. Nick is alert en kan een doelpunt ternauwernood voorkomen.

Uiteindelijk is het Festilent dat in de 70e minuut van de wedstrijd op voorsprong komt. Van achteruit wordt een lange bal richting Bram gespeeld. De verdediger van Heijen schat de bal verkeerd in waardoor hij onder de bal door springt. Hierdoor komt Bram met een stuiterende bal oog in oog met de keeper van Heijen. Deze komt uit zijn doel, maar is later bij de bal dan Bram die de bal over de keeper in het doel schiet. 1-2 Festilent!

Een paar minuten later krijgt Hidde een grote kans op de 1-3. Vanuit een goede steekpass kan Hidde in zijn eentje richting het doel van Heijen. De keeper komt uit, verkleint zijn doel en weet het schot van Hidde tegen te houden. In de rebound krijgt Hidde de bal voor zijn voeten en wil hij deze afleggen op de meegelopen Daan van Son. Helaas is de bal te zacht waardoor een verdediger van Heijen de bal kan wegwerken.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd gaat Heijen met meer man vooruit voetballen. Er wordt sneller gekozen voor de lange bal en gaan hard op zoek naar de gelijkmaker en daar zijn ze een aantal keer heel dichtbij.

Zo ontvangt de rechtsbuiten van Heijen vanuit een opening de bal in de loopt rond de zestien meter. Hij kapt de bal terug en legt deze af op een medespeler, maar die schiet de bal over het doel.

Daarna komt de linksbuiten van Heijen zijn tegenstander op de achterlijn voorbij en geeft een harde lage voorzet. Twee spelers van Heijen komen daarbij inglijden, maar raken beide de bal niet.

Ook krijgt Heijen in deze fase meerdere corners. Vanuit alle corners proberen ze de bal dichtbij het doel en de eerste paal te krijgen, maar Nick weet hier goed op te reageren en meerdere ballen uit de lucht te pakken of weg te boksen.

Nick stompt bal weg

Doordat Heijen meer vooruit voetbalt krijgt Festilent in de counter meer mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar niet alle mogelijkheden worden benut. Vaak is de laatste pass of voorzet niet op maat en kan een speler van Heijen ingrijpen.

In een van de laatste minuten krijgt een speler van Heijen de bal voor zijn voeten in de 16-meter. Hij haalt uit, maar gelukkig kan Stef de Groot met zijn blok een doelpunt voorkomen.

Stef wint kopduel

Tot aan de laatste minuut hebben onze heren strijd moeten leveren en duels moeten uitvechten om de drie punten mee naar huis te nemen. Uiteindelijk lukt dit ook. Nadat Nick voor een laatste keer de bal uit de lucht plukt bij een corner en deze naar voren schiet, fluit de scheidsrechter en is de wedstrijd ten einde.

Bekijk alle foto’s van de wedstrijd hier.*
*Foto’s gemaakt door Thijs Nabuurs.

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Stef de Groot, Stijn van Hout (C), Jasper van en Berg, Joost Geurts, Pepijn Schonenberg, Hidde van Dongen, Jorg Danen, Bram Geurts, Daan van Son. Reservespelers: Jeroen Disveld, Aaron van der Rijt en Rens van der Ven

Overige uitslagen competitie:
EGS’20 – Blankenstein 0-3
Volkel – NEC: 2-1
Venhorst – Vorstenbossche Boys: 4-1
Krayenhoff – Hapse Boys: 3-3
Groesbeekse Boys – Quick 1888: 1-1
SCE – Vianen Vooruit: 5-0