Festilent wint met 1-3 bij SIOL

Op een zonnige zondagmiddag staat de uitwedstrijd tegen SIOL op de planning. Een belangrijke wedstrijd, want het verschil tussen Festilent en SIOL op de ranglijst bedraagt slechts 4 punten. Bij winst zou Festilent afstand kunnen nemen van SIOL en aansluiting met de top 5 behouden.

In de eerste minuten van de wedstrijd zijn er direct grote kansen voor zowel Festilent als SIOL, maar beide partijen komen niet tot scoren. SIOL krijgt een grote kans nadat achterin bij Festilent slordig balverlies wordt geleden. Gelukkig verdedigt Nick van der Horst zijn doel goed en voorkomt een tegengoal. Festilent krijgt kort hierna een grote kans als voorin de bal wordt veroverd en Festilent er met drie man uitkomt. Helaas slaagt Festilent er niet om de kans te verzilveren en de 0-1 op het scorebord te zetten.

Foto: Gerno de Haas, kliknieuws

Niet veel later, in de 12e minuut, is het Festilent dat de score opent. Van achteruit wordt een mooie lange bal op Daan van Son gegeven. Hij passeert vervolgens zijn directe tegenstander maar wordt tijdens deze actie door zijn tegenstander onderuitgehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter wijst naar de stip en Hidde van Dongen verzilvert de penalty. 0-1 voor Festilent.

Acht minuten later breidt Festilent, met behulp van SIOL, de score verder uit. Vanuit een corner is een speler van SIOL die de bal bij de eerste paal ongelukkig in het eigen doel kopt. 0-2 Festilent.

Festilent heeft het betere van het spel in de eerste 20 minuten, maar na de 0-2 komt SIOL toch beter in de wedstrijd. In de 30e minuut weet het dan ook de aansluitingstreffer te maken. Een steekbal wordt niet lekker weggewerkt door Festilent waardoor SIOL in de aanval blijft en een voorzet kan geven die wordt binnengekopt. 2-1. Dit is tevens ook de ruststand.

Foto: Gerno de Haas, kliknieuws

In de tweede helft gaat het gelijk op. Festilent creëert een aantal mogelijkheden, maar het lukt niet om de 1-3 te maken. Hierdoor blijft de wedstrijd in leven en mag SIOL blijven hopen op de aansluitingstreffer.Dit verandert in de 65e minuut, want na een gemene tackle van achteren krijgt een aanvaller van SIOL de rode kaart getoond van de scheidsrechter en moet SIOL verder met 10 man.

Na deze rode kaart is het Festilent dat overwegend balbezit heeft en op zoek gaat na de 1-3. In de 80e minuut lukt dit ook. Na een lange uittrap van de keeper wordt de bal verlengd waardoor Hidde de bal mee kan nemen richting het doel van SIOL. Hidde speelt vervolgens de bal naar Bram die zijn tegenstander in de 16-meter knap uitkapt en de bal mooi in het doel schiet. Hiermee beslist hij ook de wedstrijd. Eindstand 1-3.

Deze week voetbalt Festilent twee wedstrijden. Aankomende donderdag 12 mei om 20:00 uur komt Juliana Mill op bezoek en zondag 15 mei komt Vorstenbossche Boys op bezoek op Sportpark de Bundel.

Overige uitslagen
Gassel – NLC’03 1-2
SES – Vorstenbossche Boys 2-1
VESTA’19 – Herpinia 4-0
Cito – Juliana Mill 3-2
Achilles Reek – Ulysses 3-1