Festilent wint met 1-5 uit bij SIOL

Na het gelijkspel tegen SCMH van vorige week stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen SIOL op het programma. Het is de eerste wedstrijd van de tweede periode van de competitie. Aan onze heren de taak om ook in deze periode de goede lijn door te trekken.

Direct na het eerste fluitsignaal is Festilent de bovenliggende partij. De Zeelandse ploeg heeft veel balbezit op de helft van SIOL en het lukt met regelmaat om met goede combinaties enkele kansen te creëren. De eerste grote kans is voor Pepijn Schonenberg wanneer hij aan de rechterkant van het veld de kans krijgt om uit te halen. Helaas gaat deze bal net over het doel.

Na een kwartier spelen opent Festilent de score. Vanuit een goede aanval aan de rechterkant kan Jelle van den Heuvel de bal hard voor het doel geven. Bram Geurts komt goed voor de verdediger en weet de bal van dichtbij hard in het doel te schieten. 0-1 Festilent.

Niet veel later breidt Festilent de score uit naar 0-2. Doordat Daan Manders goed drukt zet op de helft van SIOL schiet de verdediger van SIOL de bal tegen zijn eigen medespeler aan. Hierdoor belandt de bal voor de voeten van Bram Geurts die in zijn eentje richting het doel van SIOL kan. Bram schiet de bal vervolgens hard in bovenhoek en verdubbelt daarmee de voorsprong.

Ook na deze goal blijft Festilent de baas over de wedstrijd. Met regelmaat lukt het om de opbouw van de thuisploeg te verstoren en gevaarlijk te worden in de omschakeling. Een enkele keer lukt het SIOL om onder de druk van Festilent uit te komen door de lange bal te spelen, maar ook deze ballen leveren geen gevaar op voor de verdediging van Festilent.

Tien minuten voor rust komt Festilent op een 0-3 voorsprong. Nadat een voorzet van Hidde van Dongen door SIOL wordt weggekopt, belandt de bal voor de voeten van Daan Manders. Zonder na te denken neemt hij de bal op de volley die vervolgens links in het doel belandt.

Met deze goal belooft het een eenvoudige middag te worden voor de heren van Festilent.

Echter lukt het SIOL, nog geen minuut, na het doelpunt van Daan Manders om de 1-3 te maken. Een lange bal van SIOL wordt door Festilent weggekopt naar de linkerkant van het veld. Echter weet SIOL de bal te behouden, waardoor de aanval in leven blijft. De rechtervleugelaanvaller geeft de bal vervolgens in de loop mee aan de spits van SIOL. Deze neemt de bal nog een keer mee diep en schiet de bal vervolgens knap over doelman Nick van der Horst in de lange hoek.

Dit tegendoelpunt zet onze heren weer op scherp. Sterker nog, in de laatste minuut van de eerste helft breidt Pepijn Schonenberg de score verder uit naar 1-4. Na een mooie een-twee tussen Pepijn en Daan Manders passeert Pepijn zijn directe tegenstander om vervolgens vanaf de linkerkant van het strafschopgebied de bal in de rechterhoek te schieten. Hierdoor gaat Festilent de rust in met een comfortabele 1-4 voorsprong.

In de tweede helft gaat Festilent door waar het in de eerste helft is gebleven. Festilent domineert nog steeds de wedstrijd. Door de goede veldbezetting heeft Festilent veel balbezit en kan het goede combinaties maken.

Maar waar in de eerste helft de eindpass vaak goed was komt deze in de tweede helft minder vaak aan. Hierdoor blijven grote kansen, op een paar afstandsschoten richting het doel van SIOL na, in het begin van de tweede helft uit.

In de 70ste minuut weet Festilent alsnog de 1-5 te scoren. Een lange bal van achteruit wordt verlengd naar Teun Cornelisssen. Hij controleert de bal goed om vervolgens de bal in de hoek van het doel te schieten.

De laatste twintig minuten van de tweede helft probeert Festilent de wedstrijd zakelijk uit te spelen. Dit lukt de Zeelandse ploeg goed op een enkel moment na. SIOL speelt een lange bal die achter de verdediging van Festilent valt. Doelman Nick van der Horst komt uit zijn doel, maar kan de bal niet goed wegwerken waardoor de aanvaller van SIOL de bal eenvoudig in het inmiddels lege doel lijkt te kunnen werken. SIOL gaat echter slordig om met deze kans en laat deze dan ook onbenut waardoor de wedstrijd eindigt in een 1-5 overwinning voor Festilent.

Overige uitslagen:
SCMH – FC de Rakt:                           1-2
Juliana Mill – Herpinia:                       4-0
V.V. Achates – SES:                             0-8
NLC’03 – Achilles Reek:                      1-2
SV Milsbeek – Gassel:                          2-0
Cito – HBV:                                         3-2

Foto bron: Gerno de Haas Fotografie