Festilent wint met 2-1 van Krayenhoff

Na de 3-3 tegen EGS’20 stond gisteren de wedstrijd tegen Krayenoff op het programma. Een zeer belangrijke wedstrijd, omdat Krayenhoff twee punten meer heeft dan Festilent. Om bij de subtop aangehaakt te blijven dient deze wedstrijd gewonnen te worden.

Nadat Pupil van de Week Rens van der Loop vanuit de aftrap met een mooie dribbel de bal in het doel schiet begint de wedstrijd tegen Krayenhoff.

Festilent begint sterk aan de wedstrijd en weet in de openingsfase (3e minuut) van de wedstrijd de score te openen. Aan de linkerkant van het veld wordt de aanval opgezet. Pepijn Schonenberg heeft op de helft van Krayenhoff de bal vrij voor zijn voeten. Hij ziet Bram Geurts een loopactie maken naar de tweede paal. De voorzet is op maat en Bram weet met een goed geplaatste volley de bal strak in de linkerhoek van het doel te schieten. 1-0 Festilent!

Deze goal geeft Festilent een energieboost. En dat is ook direct terug te zien in de score. Binnen vijf minuten breidt Hidde van Dongen de score uit naar 2-0. Aan de linkerkant van de 16-meter speelt Bram zijn directe tegenstander uit en legt de bal laag terug richting de penalty stip. Hidde neemt de bal aan en schiet met links de bal rechtsonder in de hoek van het doel!

Na de twee doelpunten voor Festilent wordt Krayenhoff wakker geschud en lukt het hen meer grip te krijgen op de wedstrijd. Zo lukt het ze vaker om in de buurt van de goal van Festilent te komen. Tot grote kansen komt de ploeg niet, omdat de laatste pass of voorzet niet op maat is.

Na een kleine 20 minuten voetballen lukt het Krayenhoff toch om te scoren. Op het middenveld verliest Festilent slordig en onverwachts de bal. Via een snelle uitbraak lukt het Krayenhoff om op 20 meter van het doel een speler vrij te spelen. Die dribbelt richting het strafschopgebied en schiet de bal in de linkerhoek buiten bereik van doelman Nick van der Horst.

Ondanks de tegengoal laat Festilent zich niet afschrikken. Sterker nog in de eerste helft krijgt Festilent twee grote kansen om de score verder uit te breiden naar de 3-1, maar helaas blijft dat doelpunt uit.

In eerste instantie wordt Bram Geurts in de diepte aangespeeld. In zijn eentje kan hij richting het doel van Krayenhoff. Hij legt de bal goed voor zijn rechter en schiet deze naast de keeper in het doel. Maar helaas wordt het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.

Richting het einde van de eerste helft speelt Daan van Son aan de rechterkant van de 16-meter zijn directe tegenstander uit en legt de bal terug op Pepijn die vrij staat op z’n 10 meter van het doel. Helaas neemt Pepijn de bal niet lekker mee waardoor een verdediger van Krayenhoff de tijd krijgt om in te grijpen en de kans verloren gaat.

Hierdoor gaan de teams rusten bij een 2-1 stand.

In de tweede helft heeft Krayenhoff direct gekozen om hoog op het veld druk te zetten op Festilent. Daarnaast gaan ze voor een harde aanpak waarbij ze in de eerste duels forse overtredingen maken.

Door de hoge druk op het veld lukt het Festilent minder goed om vanuit achteren op de bouwen en kiest het sneller voor de lange bal. Helaas lukt het Festilent niet om het balbezit dan te behouden. Hierdoor dient het snel weer in een verdedigende modus te gaan. In de eerste 20 minuten van de tweede helft heeft Festilent moeite met deze omschakeling.

Krayenhoff daarentegen krijgt hierdoor kansen op de gelijkmaker, maar een doelpunt blijft uit. Zo wordt vanuit de omschakeling de linksbuiten van Krayenhoff in de diepte aangespeeld. Gelukkig voor Festilent krijgt hij de bal niet goed mee, waardoor Festilent kan ingrijpen.

Een paar minuten later wordt een voorzet bij de tweede paal vanuit de lucht net naast het doel van Festilent geschoten.

Na deze periode lukt het Festilent om vaker ook op de helft van Krayenhoff aan de bal te komen en zelfs mogelijkheden te creëren op de 3-1. Vanuit de rechterkant lukt het Hidde om de achterlijn te halen en een lage voorzet te geven op Daan van Son die de bal bij eerste paal net niet binnen kan schieten.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd gaat Krayenhoff met een extra speler voorin spelen om een doelpunt te forceren. Doordat ze meer de lange bal spelen worden er veel duels uitgevochten op zowel het middenveld om de tweede bal te winnen als op de helft van Festilent. Maar het lukt Krayenhoff niet om door de verdediging van Festilent te breken. Hierdoor wint Festilent deze onderlinge kraker en staat het nu een punt boven Krayenhoff.

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Stef de Groot, Stijn van Hout (C), Jasper van en Berg, Joost Geurts, Pepijn Schonenber, Teun Cornelissen, Hidde van Dongen, Bram Geurts, Daan van Son. Reservespelers: Jeroen Disveld, Jorg Danen, Willem van der Loop.

Overige uitslagen competitie:
Hapse Boys – Vorstenbossche Boys: 1-2
Vianen Vooruit – Volkel: 1-1
Heijen – Groesbeekse Boys: 0-0
Quick 1888 – EGS’20: 2-1
SCE – Venhorst: 0-1
NEC – Brakkenstein: 1-3