Festilent wint met 2-3 uit bij Groesbeekse Boys

Na de 2-1 overwinning op Krayenoff stond afgelopen zondag de wedstrijd uit bij Groesbeekse Boys op het programma. Door de overwinning van vorige week heeft Festilent haar positie in de subtop verstevigd, maar ook deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om deze plek vast te houden.

Om 14:00 uur wordt er afgetrapt. Onze heren hadden hun hoofd er nog niet helemaal bij op dit tijdstip, want in de eerste minuut opent Groesbeek de score. Vanuit een lange bal aan de rechterkant kan hun aanvaller richting de zijkant van de 16-meter lopen en een voorzet geven. Bij de tweede paal wordt de bal vervolgens binnengelopen waardoor Festilent al vroeg tegen een achterstand aankijkt.

Geen goed begin dus. Maar gelukkig herpakt Festilent zich en komt beter in de wedstrijd.

Groesbeek heeft ervoor gekozen om fel druk te zetten op de verdediging van Festilent. In de meeste gevallen lukt het Festilent om onder deze druk uit te voetballen. Soms door goed positiespel en soms door de lange bal naar de aanvallers te spelen die vervolgens de bal goed in bezit weten te houden.

Het is dan ook Festilent dat na een klein half uur spelen de gelijkmaker weet te maken. Vanaf de linkerkant wordt een vroege voorzet op Teun Cornelissen gegeven. In eerste instantie kopt een verdediger de bal omhoog, maar niet weg van het doel. In tweede instantie weet Teun het kopduel te winnen en kopt de bal over de keeper in het doel. 1-1!

Ongeveer tien minuten later breidt Hidde van Dongen de score verder uit naar 1-2. Wanneer hij zelf de bal op de middenlijn van een verdediger van Groesbeek verovert kan hij in zijn eentje richting het doel. De keeper komt uit, maar Hidde schiet de bal om de keeper strak in de in rechterhoek van het doel.

In de eerste helft krijgt Groesbeek nog twee kansen op de gelijkmaker. De eerste is vanaf de linkerkant. Daar wordt een voorzet richting de penaltystip gegeven en vervolgens op doel gekopt. Maar de bal mist snelheid en dus kan Nick van der Horst goed reageren en de bal tegenhouden.

De tweede kans ontstaat wanneer de spits met een goede steekpass met een verdediger in zijn rug richting het doel kan. Hij speelt Nick uit en wil de bal vervolgens in het doel schieten. Maar Stijn van Hout kan de bal ternauwernood van de lijn halen en voorkomt een doelpunt.

In de tweede helft komt Groesbeek beter uit de startblokken. Het is feller, en wint de duels. Festilent daarentegen is na verovering van de bal, deze ook weer snel kwijt. Het heeft moeite met de bal in de ploeg houden.

Het is dan ook Groesbeek dat op zoek is naar de gelijkmaker. Een aantal kansen op de gelijkmaker krijgen ze ook. Zo belandt een schot van buiten het strafschopgebied op de buitenkant van de paal.

Uiteindelijk komt de gelijkmaker na iets meer dan een uur spelen. Nadat Groesbeek vanuit een aanval aan linkerkant het spel verlegd naar de rechterkant van het veld kan het een voorzet geven. Bij de tweede paal wordt deze vervolgens door de spits van Groesbeek binnengekopt.

Pas na dit doelpunt krijgt Festilent meer grip op de wedstrijd. Het positiespel en duelkracht verbetert, maar de mogelijkheden op het maken van de 2-3 blijven schaars. Op een aantal corners na is Festilent nog niet dicht bij het doel van Groesbeek geweest.

In de 80e minuut is het Pepijn Schonenberg die de 2-3 voor Festilent maakt. Vanaf de rechterkant wordt de aanval opgezet. Pepijn ontvangt de bal van rechts in de 16-meter. Nadat hij de bal onder controle heeft schiet hij met een geplaatst schot de bal rechtsonder in het doel. 2-3 Festilent!

Groesbeek gaat met meer mensen naren voren voetballen en proberen daarmee een doelpunt (gelijkmaker) te forceren. Maar de voorzetten van de zijkant worden goed door Festilent weggewerkt of door Nick uit de lucht geplukt.

Doordat Groesbeek met meer risico speelt krijgt Festilent nog een grote kans op de 2-4. Wanneer Bram in de spitspositie wordt aangespeeld en met een hakbal Pepijn in de diepte aanspeelt kan Pepijn richting het doel van Groesbeek. Wanneer de keeper uitkomt besluit Pepijn de bal af te leggen richting Jorg die aan de linkerkant meegelopen was. Helaas is de bal net te zacht en kan een verdediger van Groesbeek een doelpunt voorkomen. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Zo wint Festilent opnieuw en verstevigt het haar positie in de subtop.

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Stef de Groot, Stijn van Hout (C), Jasper van en Berg, Joost Geurts, Pepijn Schonenberg, Teun Cornelissen, Hidde van Dongen, Bram Geurts, Daan van Son. Reservespelers: Jeroen Disveld, Jorg Danen, Aaron van der Rijt

Overige uitslagen competitie:
EGS’20 – Hapse Boys: 1-0
Venhorst – Brakkenstein: 1-2
Volkel – Quick 1888: 1-1
Vorstenbossche Boys – NEC: 1-2
Krayenhoff – Vianen Vooruit: 2-2
SCE – Heijen: 2-2