Festilent wint met 3-0 van SCE

Na de 2-3 overwinning op Groesbeekse Boys vorige week stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen SCE op het programma. Na een mooie dribbel en doelpunt van onze pupil van de week Dries van Haren floot de scheidsrechter om 14:30 uur en begon de wedstrijd.

Een begin als vorige week hebben onze heren dit keer niet. Sterker nog, het is het tegenovergestelde deze keer. Onze heren beginnen namelijk goed aan de wedstrijd en belonen zich direct.

In de tweede minuut wordt een aanval aan de rechterkant van het veld op gezet. Vanaf die kant geeft Pepijn Schonenberg een voorzet richting Bram Geurts, maar die krijgt de bal niet goed onder controle, omdat deze wat achter hem komt. Gelukkig is Hidde van Dongen op de juiste plek. De bal belandt voor zijn voeten. Hij neemt de bal goed aan en schiet deze linksonder in het doel. 1-0 Festilent!

Na deze goal blijft Festilent ook de betere ploeg van de wedstrijd. Met regelmaat lukt het om van achteruit op te bouwen en onder de matige druk van SCE uit te voetballen.
Na een kwartier spelen krijgt Daan van Son een grote kans om de score uit te breiden. Een lange pass vanuit de achterhoede wordt door Bram verlengt richting Daan die de bal met zijn hoofd direct kan meenemen. Met een verdediger achter hem aan kan hij richting het doel van SCE, maar de keeper van SCE maakt zijn doel goed klein en kan de inzet van Daan tegenhouden.

Niet veel later is het opnieuw Daan die gevaarlijk is voor het doel van SCE. Vanuit een opening van rechts naar links wordt hij aangespeeld. Hij neemt de bal aan en dribbelt de 16-meter in. Een verdediger van SCE is alert en maakt een sliding. Daan gaat naar de grond, maar krijgt geen penalty van de scheidsrechter van dienst.

Na een klein half uur spelen is het Bram Geurts die de score verder uitbreidt naar 2-0. Aan de rechterkant van het veld voetbalt Festilent onder de druk van SCE uit. Bram wordt aan de rechterkant van het veld net iets over de middenlijn aangespeeld. Hij draait open en ziet dat de keeper van SCE ver voor zijn doel staat. Met een mooie trap schiet hij de bal over de keeper in het doel. 2-0 Festilent!

Tot aan de rust lukt het SCE niet om gevaarlijk te worden voor het doel van Festilent. Een aantal keer lukt het om vanuit de achterlijn een voorzet te geven, maar deze kunnen gemakkelijk door Festilent worden verdedigd.

Met een 2-0 ruststand gaan de spelers theedrinken.

In de tweede helft kiest SCE ervoor om hoger druk op de verdediging van Festilent te zetten. Echter komt Festilent door niet in de problemen en weet het eenvoudig onder de druk uit te voetballen.

Wel heeft SCE in het eerste kwartier de overhand in het spel, maar de gasten worden niet gevaarlijk voor het doel van Festilent. Verder dan een schot naast het doel en meerdere corners die gemakkelijk worden verdedigd door Festilent komt SCE niet.

Na dit kwartier zijn beide teams aan elkaar gewaagd en is het veldspel van beide kanten rommelig. Er wordt over en weer gevoetbald, maar beide teams creëren geen kansen.
In het laatste kwartier van de wedstrijd krijgt Festilent de overhand. Dat komt mede doordat de ruimtes op het middenveld groter worden.

En daar maken onze heren dan ook gebruik van. In de 80e minuut is het dan ook Hidde die zijn tweede van de wedstrijd maakt. Vanuit de linkerkant van het veld voetbalt Festilent vanuit de laatste linie met goed positiespel onder de druk van SCE uit.

Vervolgens wordt vanuit het middenveld een mooie steekpass op Hidde gespeeld. Dankzij deze pass kan Hidde aan de linkerkant in zijn eentje richting het doel van SCE. Oog in oog met de keeper blijft hij cool en schiet de bal rechtsonder in het doel. De keeper van SCE zit nog met zijn hand aan de bal, maar kan het schot niet tegen houden. 3-0 Festilent.
In de laatste minuut is Festilent dichtbij de 4-0. Een corner wordt bij de tweede paal door Bram terug gekopt richting de 5 meter. Daar kopt Aaron van der Rijt de bal naar het doel. Echter is de keeper van SCE alert en kan met een hand de bal tegen houden.

Na deze corner klinkt het laatste fluitsignaal en wint Festilent met 3-0 van SCE. De drie punten blijven in Zeeland en daardoor klimt Festilent naar de 6e plek in de competitie.

We sluiten het verslag af met een woordje van de trainer:
“Ik ben erg tevreden over het karakter van mijn ploeg. We hebben gigantische stappen gezet dit seizoen en gaan er vol voor om dat volgende week weer te laten zien.”

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Stef de Groot, Stijn van Hout (C), Jasper van en Berg, Joost Geurts, Pepijn Schonenberg, Teun Cornelissen, Hidde van Dongen, Bram Geurts, Daan van Son. Reserve spelers: Jeroen Disveld, Jorg Danen, Aaron van der Rijt en Rens de Groot

Overige uitslagen competitie:
Hapse Boys – Volkel: 2-1
Vianen Vooruit – Groesbeekse Boys: 4-0
Brakkenstein – Vorstenbossche Boys: 5-1
Heijen – Venhorst: 1-1
Quick 188 – Krayenhoff: 3-0
NEC – EGS’20: 1-1