Festilent wint met 4-0 van NLC’03

Na het gelijkspel uit bij Cito stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen hekkensluiter NLC’03 op het programma. Voor Jasper van der Berg is dit zijn 250ste wedstrijd in Festilent 1. Na de wedstrijd ontving hij vanuit de club een bos bloemen voor het bereiken van deze mijlpaal in zijn voetbalcarrière bij Festilent.

Nadat Pupil van de Week Raf van Lier de bal in het doel heeft geschoten wordt er door NLC’03 afgetrapt en begint de wedstrijd. Festilent begint goed aan de wedstrijd. Het is feller dan NLC’03, heeft overwegend balbezit op de helft van NLC’03 en creëert in de eerste vijf minuten al mogelijkheden om de score te openen.

Door Tijs Nabuurs

Na een kleine tien minuten spelen is het Pepijn Schonenberg die Festilent op een 1-0 voorsprong brengt. Nadat Bram Geurts aan de linkerkant van de zestien meter zijn directe tegenstander passeert en de bal voorgeeft schiet Pepijn deze beheerst uit de lucht binnen.

In het kwartier dat volgt krijgt Festilent nog verschillende grote kansen, maar lukt het de Zeelandse ploeg helaas niet om de score verder uit te breiden. Wanneer Jeroen Disveld vanuit de rechterkant de bal hard laag bij de eerste paal voorgeeft wordt de bal op het laatste moment door een tegenstander van NLC’03 geraakt, waardoor Bram Geurts de bal net niet binnen kan schieten. Ook Jelle van de Heuvel komt veelvuldig vanaf de rechterkant op. Helaas is zijn voorzet net te hoog voor Bram en lukt het hem niet de bal binnen te koppen.

Door Tijs Nabuurs

Na een half uur spelen verzwakt Festilent wat en komt NLC’03 wat meer op de helft van Festilent. Echter lukt het NLC’03 niet om Festilent in moeilijkheden te brengen en dus gaat Festilent de rust in met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft is Festilent opnieuw de bovenliggende partij, met veel balbezit op de helft van de tegenstander. De eerste grote kans om de score uit te breiden ontstaat wanneer Pepijn, samen met Bram en nog een verdediger van de ploeg uit Lith richting de goal van NLC’03 kan dribbelen. Helaas wordt de bal te hard naar Bram gespeeld waardoor de kans niet kan worden verzilverd.

Na een uur spelen breidt Vince de Kleijn de score uit naar 2-0. Hij krult een vrije trap van een goede twintig meter mooi in de rechterbovenhoek van het doel waardoor de bevrijdende 2-0 een feit is. Vanaf dit moment worden de ruimtes in het veld groter waardoor Festilent makkelijker aan voetballen komt.

Het is dan ook Bram Geurts die de score naar 3-0 zal uitbreiden. De bal belandt vanuit een corner op de 16-meter voor de voeten van Bram Geurts. Zonder te aarzelen schiet hij de bal op doel. Deze wordt lichtjes van richting veranderd en belandt zo linksonder in het doel.

Door Tijs Nabuurs

Niet veel later scoort Bram zijn tweede goal van de wedstrijd. Hierdoor wordt de score verder uitgebreid naar 4-0. Wanneer hij wordt ingespeeld op de rand van de 16-meter en goed wegdraait bij zijn directe tegenstander schiet hij de bal met de wreef linksonder in de hoek. 4-0 Festilent!

In de laatste tien minuten speelt Festilent de wedstrijd zakelijk uit.

Hierdoor wint Festilent overtuigend met 4-0 van NLC’03! Dit zal het team goede hoop geven voor de belangrijke wedstrijd tegen Millsbeek a.s. zondag 13 november 2022 op Sportpark De Zwarteweg te Milsbeek.

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Jelle van den Heuvel, Stijn van Hout (C), Vince De Klijn, Jasper Van Den Berg, Jeroen Disveld, Stef De Groot, Joost Geurts, Pepijn Schonenberg, Bram Geurts, Hidde van Dongen. Reservespelers: Floris de Klein, Rens van de Ven en Teun Cornelissen

Overige uitslagen competitie heren 1:
FC de Rakt – Cito:                   1-1
SES – SV Milsbeek:                 1-1
Herpinia – Achilles Reek:       2-1
V.V. Achates – SIOL:               3-2
Juliana Mill – SCMH:              0-2
Gassel – HBV:                         0-3