Festilent wint met 4-1 uit bij Gassel

Na het gelijkspel thuis tegen FC de Rakt, de nummer twee van de competitie, stond zondag de uitwedstrijd tegen Gassel, de hekkensluiter van de competitie, op het programma.

Om 14:30 uur mag Festilent aftrappen en begint de wedstrijd. Zoals verwacht was het veld bij Gassel niet van hoge kwaliteit. Het veld is hobbelig en daardoor moeilijk bespeelbaar. Met regelmaat was de kreet “Wat een kutveld” te horen.

Vanaf de eerste minuut is het meteen duidelijk. Festilent zal het spel moeten gaan maken, want Gassel zakt met alle spelers terug op eigen helft. Op basis van werklust en samenwerking lukt het de thuisploeg dan ook om de boel achterin dicht te houden. Grote kansen blijven uit in de eerste helft en daarmee gaan beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Direct na rust gaat Festilent wat opportunistischer spelen en al gauw wordt de score geopend. In de 49e minuut schiet Pepijn Schonenberg vanuit een voorzet vanaf de rechterkant van Jelle van den Heuvel van dichtbij tegen de touwen.

Nog geen vijf minuten later breidt Teun Cornelissen de scoren uit. Vanuit, opnieuw een voorzet van Jelle van den Heuvel ontvangt Teun de bal op de rand van de 16-meter. Zonder enige twijfel schiet hij deze bal hard in de rechterbovenhoek. 0-2 Festilent!

In de 60e minuut weet Gassel tegen alle verwachtingen in toch een doelpunt te maken. Wanneer de scheidsrechter niet fluit voor een overtreding op Hidde van Dongen mag het spel doorgaan. Vanuit een lange bal van Gassel kan een van de aanvallers van de thuisploeg de bal meenemen richting het doel van Festilent. Nick van der Horst komt uit zijn doel, maar de speler van Gassel legt de bal breed op zijn medespeler die deze vervolgens gemakkelijk in het lege doel kan binnenschieten. 1-2.
Lijkt het dan toch nog spannend te worden voor Festilent?

Gelukkig niet. Slechts enkele minuten na de 1-2 heeft Festilent namelijk direct een antwoord op de goal van Gassel. Vanaf de rechterkant dribbelt Pepijn Schonenberg naar binnen en haalt uit. Het lukt de keeper van Gassel dit keer niet om de bal tegen te houden en daarmee brengt Festilent de score op 1-3!

In de resterende minuten bleef Festilent de betere ploeg. Gedurende deze periode was Festilent op zoek naar de 1-4. Deze valt uiteindelijk tegen het einde aan van de wedstrijd in de 87e minuut wanneer Bram Geurts kort wegdraait bij zijn directe tegenstander. Wanneer hij de bal nog een keer goed klaar heeft gelegd haalt hij uit en schuift hij de bal laag in de linkerhoek van het doel. Hiermee brengt hij de stand op 1-4 en stelt Festilent na rust orde op zaken.

Uiteindelijk wint Festilent dus met 1-4 van Gassel waardoor het de voorsprong van acht punten op nummer twee FC de Rakt, dat met 4-3 wist te winnen van Herpina, behoudt.

We sluiten het verslag af met een woordje van de trainer Tom Jacobs:
“Het was even zoeken vandaag want het veld was niet goed. In de rust hebben we besproken dat we wat eerder het geluk moesten zoeken. Gezien de omstandigheden hebben we het goed gedaan. Het was niet werelds van onze kant, maar dat kon ook niet. Dan moet je daar ook niet te moeilijk over doen.”

Overige uitslagen:
FC de Rakt – Herpinia: 4-3
Cito – V.V. Achates 0-0
NLC’03 – SIOL: 0-5
SV Milsbeek – SCMH: 3-0
Achilles Reek – SES: 2-0
HBV – Juliana Mill:  1-1