Festilent wint met 4-2 van Groesbeekse Boys!

Na de inhaalwedstrijd van afgelopen donderdag uit bij Krayenhoff die Festilent met 3-4 wist te winnen stond zondag de thuiswedstrijd tegen Groesbeekse Boys op het programma. Om 14:30 uur floot de scheidsrechter en maakte Pupil van de Week, Jelle Hartman, na een mooie dribbel het eerste doelpunt van de wedstrijd.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd is het direct duidelijk dat Groesbeekse Boys zich hebben ingesteld op de speelwijze van Festilent. Hierdoor had Festilent moeite om de bal in de ploeg te houden.

Na ongeveer een kwartier spelen is het Groesbeek dat de score opent. Na een goed een-tweetje rond het strafschopgebied van Festilent tussen de spits en een middenvelder van Groesbeek komt de middenvelder oog in oog met doelman Nick van der Horst. De middenvelder bezwijkt niet onder de druk en schuift de bal rechtsonder in het doel. 0-1 voor Groesbeekse Boys.

Na het doelpunt komt Festilent beter in de wedstrijd en weet het zich beter aan te passen aan de tactiek van Groesbeek. De bal blijft hierdoor langer in de ploeg en lukt het Festilent om een aantal kansen te creëren.

Zo krijgt Bram Geurts in vijf minuten tijd twee kopkansen in de zestien meter. Beide kansen ontstaan na een goede voorzet van de zijkant. Echter staat de keeper van Groesbeek op de juiste plek en kan daardoor de doelpunten voorkomen.

Nog voor rust weet Festilent de wedstrijd om te draaien en weet het op voorsprong te komen. Beide doelpunten worden gemaakt door Daan van Son. De gelijkmaker ontstaat vanuit een indraaiende corner. Deze wordt in eerste instantie van de lijn gehaald, maar Daan staat op de juiste plek en kan deze in de rebound binnenschieten.

Twee minuten later krijgt Festilent een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Deze wordt goed voorgegeven, maar weggewerkt door een speler van Groesbeekse Boys. Uit de tweede lijn schiet Stef de Groot de bal op doel. In eerste instantie wordt deze nog door de keeper tegengehouden. Vervolgens opnieuw op doel geschoten en tegengehouden door een speler van Groesbeek. Weer staat Daan op de juiste plek en kopt de bal binnen! 2-1 Festilent.

Met deze stand gaan de spelers ook de rust in.

In de tweede helft komt Festilent beter uit de startblokken dan Groesbeekse Boys. En dat beloont Festilent ook met een doelpunt. Na slechts vijf minuten spelen in de tweede helft kopt Stijn van Hout, vanuit een corner, bij de eerste paal de bal in het doel waardoor Festilent op een 3-1 voorsprong komt!

Na dit doelpunt gaat Groesbeekse Boys aanvallender voetballen. Hierdoor komt er meer druk op de verdediging van Festilent. In eerste instantie lukt het Festilent om goed stand te houden.

Groesbeekse Boys krijgt in deze periode een aantal kansen. Zo is er een hard schot vanaf twintig meter waar Nick alert op reageert en deze knap uit het doel duikt en niet veel later schiet een speler van Groesbeekse Boys uit de draai de bal rakelings naast het doel van Festilent.

In de 70e minuut van de wedstrijd lukt het Groesbeekse Boys dan toch om de wedstrijd weer leven in te blazen en de 3-2 te maken. De spits van Groesbeek legt de bal met zijn borst klaar voor een medespeler van Groesbeek die in een keer uithaalt en de bal hard in de hoek van het doel schiet.

Door dit doelpunt wordt de wedstrijd weer spannend en gaan de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Groesbeekse Boys krijgen het gevoel dat er nog wat te halen valt, maar uiteindelijk is het Festilent dat de 4-2 maakt. Vanuit een lange bal ontvangt Bram Geurts de bal op de helft van Groesbeek. Hij kapt zijn directe tegenstander uit en speelt de bal goed in de ruimte aan de linkerkant. Daar wint Jorg Danen het sprintduel van de verdediger van Groesbeek. Hierdoor kan hij in zijn eentje richting het doel en schiet hij de bal goed in de rechterbovenhoek.

Door dit doelpunt gooit Festilent de wedstrijd in het slot en lijkt de overwinning een feit. Groesbeekse Boys proberen nog wat te forceren door meer spelers naar voren te zetten en de ballen sneller voor te geven, maar Festilent houdt stand en wint de wedstrijd.

Volgende week speelt Festilent om 14:00 uur tegen SCE in Nijmegen op sportpark ‘Lindenholt’. Zij zijn de huidige nummer twee van de competitie met evenveel punten als Festilent. Het wordt een belangrijke wedstrijd voor onze heren.

We sluiten af met een woordje van de trainer:
“Groesbeekse Boys was afgelopen donderdagavond aanwezig in Nijmegen en had zich goed op ons ingesteld. Een compliment voor ons team, omdat zij uit de tweede klasse komen en wij uit de vierde. We kwamen steeds beter in de wedstrijd. Als wij zulke resultaten blijven halen, wordt het een mooi seizoen. We hebben kwaliteit geleverd. Zonder iemand te kort te willen doen, wil ik zeker ook Jorg Danen en Teun Cornelissen een groot compliment geven. Jorg komt over vanuit de jeugd en Teun speelt nu het tweede seizoen in de hoofdmacht. Met de ontwikkeling van deze en andere jongens neemt de concurrentie verder toe en hebben we een grote groep, waarvan de spelers op een goede manier knokken voor een basisplaats in de hoofdmacht”

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Joost Geurts, Stijn van Hout (C), Stef de Groot, Jasper Van Den Berg (C), Pepijn Schonenberg, Teun Cornelissen, Jorg Danen, Bram Geurts, Daan van Son. Reservespelers: Jens Hendriks, Stan Zonnenberg en Jurre van der Ven.

Overige uitslagen
Quick 1888 – Volkel: 1-2
NEC – Vorstenbossche Boys: 2-1
Hapse Boys – EGS’20: 1-1
Vianen Vooruit – Krayenhoff: 1-2
Heijen – SCE: 1-2
Brakkenstein – Venhorst: 2-2