Festilent wint met 8-0 NEC Amateurs

Afgelopen zondag stond de competitiewedstrijd tegen NEC op het programma. Een belangrijke wedstrijd om aansluiting naar de middenmoot van competitie te vinden. Na een mooie dribbel en doelpunt van de Pupil van de Week Niel van de Berg start de wedstrijd om 14:00 uur.

In de eerste vijf minuten van de wedstrijd krijgt NEC een grote kans om op voorsprong te komen. Vanuit een dieptepass van de rechterkant naar de linkerkant kan een speler van NEC in zijn eentje richting het doel, maar doelman Nick van der Horst verkleint zijn doel goed en houdt de inzet van de spits tegen.

Na deze waarschuwing van NEC is het uiteindelijk Festilent dat na tien minuten spelen de openingstreffer maakt. Vanuit het middenveld wordt Chiel Noijen in de diepte aangespeeld. De verdediger van NEC probeert met zijn lichaam te voorkomen dat de bal bij Chiel belandt. Door deze actie raakt hij de bal met zijn arm, maar de scheidsrechter laat doorspelen. Chiel twijfelt niet en neemt de stuiterende bal op de slof en schiet de bal hard in het doel. 1-0 Festilent!

Na de 1-0 komt Festilent nog beter in de wedstrijd. Onze heren zijn fel in de duels en laten goed veldspel zien. En dit keer weten ze ook het net te vinden!

Want een paar minuten later is het Bram Geurts die de score verder uitbreidt. Pepijn Schonenberg speelt Bram aan de rechterkant van het veld in de loop aan. Bram neemt de bal mee richting de 16-meter van NEC, legt de bal goed voor zichzelf klaar en schiet de bal strak in de linkerbovenhoek van het doel. 2-0 Festilent!

Foto door Tijs Nabuurs

Weer een paar minuten later is het opnieuw raak en schiet Bram de 3-0 binnen. Na goed druk zetten van Daan Manders op de helft van NEC belandt de bal uit de kluts bij Bram voor zijn voeten. Hij neemt de bal mee naar voren en schuift deze beheerst langs de keeper van NEC in de linkeronderhoek.

Niet veel later is het Daan van Son die de 4-0 binnenschiet. De aanval begint aan de rechterkant van het veld. Bram Geurts speelt aan die kant zijn directe tegenstander voorbij en legt de bal laag over de grond voor het doel waar Daan de bal binnen kan schieten.

Foto door Tijs Nabuurs

Nog binnen het half uur weet Bram zijn hattrick te voltooien. Wanneer Chiel zijn directe tegenstander passeert en de bal vanaf rechts voorgeeft bij de eerste paal, schiet Bram deze met de binnenkant van zijn voet binnen. 5-0!

Foto door Tijs Nabuurs

Maar na deze goal is Festilent nog niet klaar. Vanuit een vroege voorzet van Bram aan de rechterkant van het veld kopt Chiel de bal bij de eerste paal binnen. Uiteindelijk gaan de spelers dus rusten met een 6-0 voorsprong.

Foto door Tijs Nabuurs

Na de rust gaat NEC met meer druk vooruit voetballen. In de meeste gevallen gaat Festilent goed met deze druk om, maar een aantal keer lukt het hen om de opbouw van Festilent te verstoren. Het lukt NEC echter niet om hier gevaarlijk uit te worden aangezien Festilent op tijd de aanval van NEC de kop in weet te drukken.

Met dezelfde energie en strijdlust blijft Festilent in de tweede helft voetballen. Hierdoor weten zij dan ook snel de score nog verder uit te breiden naar 7-0. Pepijn ontvangt de bal op het middenveld en dribbelt met de bal naar voren. In eerste instantie geeft hij de bal breed, maar de bal komt terug richting de 16-meter waar Pepijn een overstap maakt waardoor de bal bij Hidde van Dongen terecht komt. Na een kapbeweging schiet hij de bal in de linkerhoek van het doel buiten bereik van de keeper van NEC.

Foto door Tijs Nabuurs

In de tweede helft probeert NEC het wel om gevaarlijk te zijn op de helft van Festilent, maar stopt het bij de laatste pass. Deze is niet op maat of een verdediger van Festilent is alert en kan op tijd de aanval tegenhouden.

In de 75e minuut wordt het uiteindelijk nog 8-0 wanneer Daan van Son in de diepte wordt aangespeeld. Met een tegenstander in zijn rug kan hij richting het doel van NEC. Ook Chiel is meegelopen. Wanneer de keeper van NEC uit zijn doel komt legt Daan de bal af op Chiel die de bal in een leeg doel binnen schiet. Ook Chiel maakt hiermee zijn hattrick compleet.

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd krijgt NEC nog een grote kans om de spreekwoordelijke eretreffer op het scorebord te zetten. Vanuit een steekpass kan de spits in zijn eentje aan de linkerkant richting het doel van Festilent. Nick verkleint net zoals in de eerste helft zijn doel goed en houdt de bal met zijn rechterhand tegen. Ook in de rebound is Nick alert en houdt hij een tweede schot tegen waardoor Festilent voor het eerst dit seizoen zijn doel schoon weet te houden, want kort hierna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en wint Festilent met 8-0!

We sluiten het verslag af met een (heel) kort woordje van de trainer:
“Blij met de uitslag, maar ook met de uitvoering”

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Stijn van Hout (C), Jelle van den Heuvel, Jasper van en Berg, Joost Geurts, Daan Manders, Pepijn Schonenberg, Bram Geurts, Daan van Son, Chiel Noijen. Reservespelers: Hidde van Dongen, Jorg Danen en Jeroen Disveld.

Overige uitslagen:
Krayenhoff – Volkel: 1-2
Vianen Vooruit – Hapse Boys: 2-0
Venhorst – Quick 1888: 2-7
Heijen – Brakkenstein: 1-0
SCE – Vorstenbossche Boys: 2-0
Groesbeekse Boys – EGS’20: 1-1

Foto’s zijn gemaakt door fotograaf Tijs Nabuurs. Bekijk hier alle foto’s van de wedstrijd.